15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kokosmel som et alternativ til hvete: fordeler, skader og bruksområder

kokosmel Kokosmel er i økende grad inkludert i kostholdet til innbyggerne våre. Folk tenker på fordelene med produktene de bruker. Felles hvetemel inneholder mye gluten og antinæringsstoffer. Disse forbindelsene har en skadelig effekt på den metabolske prosessen og forstyrrer absorpsjonen av nyttige og næringsrike stoffer. En av analogene til et hveteprodukt kan være kokosmel. Den har ikke bare en eksotisk smak, men også en rekke nyttige egenskaper..

Fordeler med kokosmel

fordelaktige egenskaper av kokosmel I tillegg til smakskarakteristikkene som kokosmel gir til oppskrifter, har det også fordelaktige egenskaper..

Blant andre kan følgende skilles:

 1. Det høye innholdet av ufordøyelig fiber stimulerer fordøyelsen. Med systematisk bruk av slikt mel i mat forbedres intestinal peristaltikk, blodsirkulasjonen normaliseres og overflødige matrester fjernes.
 2. Laurinsyre har en kraftig antiseptisk effekt på hele kroppen, bidrar til å bekjempe soppfremkallende sopp og styrker immunsystemet. Dette stoffet er også nyttig for diabetes, vektproblemer, hypertensjon..
 3. Produktet er veldig nyttig for mennesker som lider av glutenintoleranse.
 4. Ved hjelp av kokosmel kan testosteronnivået økes. Denne dietten vil hjelpe idrettsutøvere som ønsker å bygge muskler..
 5. På grunn av den store mengden kalsium og magnesium styrker det tenner, bein, har en gunstig effekt på nervesystemet.
 6. Renser kroppen for toksiner, fjerner overflødig kolesterol, og hjelper også med å takle kreftfremkallende stoffer. Mange kvinner bruker dette produktet i detox -dietten..

Med ekstrem forsiktighet er det verdt å bruke kokosmel for mennesker med individuell intoleranse for denne mutteren, så vel som for de som har en svak tarm.

Hvordan lage hjemmelaget kokosmel

hjemmelaget kokosmelMange lurer på hvordan du lager kokosmel på egen hånd? Prosessen er enkel. Du trenger en moden kokos og bare en liter rent vann.

For å få mel må du gjøre en rekke enkle sekvensielle trinn:

 1. Bruk en korketrekker eller annen enhet for å lage et hull i skallet.slå hull i mutteren
 2. Tøm væsken i en praktisk beholder. Det vil lage den opprinnelige isen for cocktailer..tøm kokosjuicen
 3. Kokosnøtten skal pakkes inn i en myk klut eller linpose og knuses forsiktig med en hammer eller kjevle. Dette gjøres best på gulvet på et trebord. Hold kokosnøtten fast for ikke å skade fingrene..knekk en mutter
 4. Skjær fruktkjøttet forsiktig med en skarp kniv og skrell det av det brune skinnet, som vil være synlig på utsiden av hvert stykke.skill kokosmassen
 5. Ha den tilberedte massen i en blender og hell varmt kokt vann. Nå må du sette den raskeste modusen og gjøre fruktkjøttet til en homogen velling.kvern fruktkjøttet
 6. Når den er avkjølt, pakk den inn i et stykke gasbind og tøm væsken. Hell melk i en ren beholder, dekk til og sett i kjøleskap. Det er nyttig for å lage deilige desserter..uttrykke kokosmelk
 7. Dekk bakeplaten med pergament (folie kan ikke brukes). Legg fruktkjøttet på det i et jevnt lag. Sett temperaturen til ikke mer enn + 80 grader. Dette er nok til at massen gradvis dehydrerer og tørker ut. Hele prosessen tar ikke mer enn 45 minutter. Kokosflak tørker helt og brenner ikke.tørk kokosnøtten
 8. Slip tørr kokos igjen i en blender og hell i lufttette beholdere (plastbeholdere eller glasskrukker til frokostblandinger).

Kaloriinnholdet i kokosmel er 400 kcal per 100 gram. Dette tallet er litt høyere enn for et hveteprodukt..

Kokosmel i matlaging

kokosmuffinsDen kan brukes til baking. Cookies, muffins, pannekaker er veldig møre. Deigen er luftig, lett og smelter i munnen.

For å gjøre bakevarer laget av kokosmel deilig, må du følge noen regler:

 1. Sikt melet gjennom en fin sil..
 2. I stedet for granulert sukker er det bedre å tilsette flytende sirup..
 3. Deigen må tilberedes på forhånd, det er mulig om natten. Om morgenen vil det øke betydelig i volum..
 4. Flere egg vil være nødvendig enn hvis et hveteprodukt ble brukt. Hvis du koker ostekaker med kokosmel, er det bedre å tilsette hvite, pisket til et sterkt skum..
 5. Bakevarer koker raskt nok, så du må sjekke dem med jevne mellomrom..
 6. Ikke bruk kaldt mel, ellers blir deigen “krympet”.

Kokosmel er et interessant alternativ til hvetemel. Den har en pulveraktig tekstur og er perfekt for alle typer bakevarer. Oppbevar produktet på et tørt sted i en lukket beholder, da kokosfibre absorberer fuktighet godt. Man må bare prøve å lage en kake laget av kokosmel eller noe annet, og nye kulinariske mesterverk vil erobre alle.

Hvordan bruke kokosmel – video

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta