15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sjokolade-dekket jordbær: en estetisk nytelse for gourmeter

sjokolade dekket jordbær For mange mennesker er navnet sjokolade dekket jordbær assosiert med luksus, gourmet, bohemsk livsstil. Kanskje var dette tilfellet for 50 år siden, da sjokolade var et mangelvare, og jordbær ble konsumert ferskt, de laget syltetøy og kompott av dem. På den tiden var det nesten umulig å få en slik dessert ferdig, men nå kan du ikke bare kjøpe jordbær glasert med sjokolade, men også lage den selv. Du trenger bare bærene og sjokoladen selv, som ikke mangler. Tilberedningsprosessen i seg selv er veldig enkel, selv en ny konditor kan klare det.

Små triks

ingredienser til dessert Profesjonelle bilder av sjokoladebelagte jordbær gir estetisk glede for mange mennesker. Det viser seg at du kan lage en så nydelig skjønnhet på egen hånd ganske raskt. Men til tross for enkelheten i oppskriften på å lage en god dessert, er det noen nyanser du bør huske..

Jordbær

moden deilig jordbærBær for å lage hjemmelagde søtsaker er selvfølgelig bedre å ta fra sengene dine. Tross alt er de de sunneste og godeste. Men hvis jordbærhøsten ikke er rik, bør du være oppmerksom på utseendet på bærene når du kjøper. De skal være sterke, modne (ingen grønne eller hvitaktige fat). Stilken skal være fri for å skille seg fra bæret (dette indikerer modenhet). Ikke bruk frosne bær! Vask jordbærene rett før du forbereder desserten. Gjør dette forsiktig, spesielt med overmodne bær, for ikke å skade dem..

Etter at bærene er vasket, legges de på papirservietter eller håndklær for å tørke. Dette er ekstremt viktig. Hvis du heller sjokoladeglasur på jordbær med vanndråper, vil sjokoladen ligge ujevnt, og bærene vil se uattraktive ut..

For å gi en ekstra smak, kan likør, rom, konjakk legges til hvert bær. Dette gjøres med en vanlig sprøyte..

Sjokolade

sjokolade til dessertEn vanlig sjokolade er egnet for ising av jordbær. Det er selvfølgelig bedre hvis det inneholder minst 50% kakaobønner, og enda bedre – 70% eller 90%. Men ikke alle elsker mørk sjokolade, så du kan bruke både hvite og melker..

Smelt sjokolade i vannbad eller ved hjelp av mikrobølgeovn.

Smelteprosessen må hele tiden overvåkes, omrøres i massen og ikke la den brenne. Så snart den blir glatt, er sjokoladen klar. Selv en dråpe vann må ikke komme inn i den smeltede massen, ellers blir glasuren til flak og alt går ned i avløpet.

Klassikere av sjangeren

Den tradisjonelle oppskriften på sjokoladebelagte jordbær innebærer bruk av mørk sjokolade og ferske modne bær. For et halvt kilo jordbær må du ta 200 g bitter eller mørk sjokolade.

Trinn-for-trinn-instruksjoner for å lage en dessert:

  1. Forbered bær (vasket, tørket på tørkepapir).forbereder jordbær
  2. Bryt sjokoladen i skiver, smelt, rør regelmessig. På dette tidspunktet kan du legge til vanilje, kanel, nøtter i massen.smelte sjokolade
  3. Alle jordbær dyppes etter tur i den resulterende massen (når den avkjøles litt).dypp jordbær i sjokolade
  4. Fordel bærene på pergament, dryss med godteri eller vaffelsmuler, nøtter om ønskelig.
  5. Sett i kjøleskapet for størkning.sjokolade dekket jordbær klar til å spise

Hvis sjokoladen ikke fryser i kjøleskapet, men ved romtemperatur, blir den myk, glatt og ikke sprø og sprø..

Sjokolade dekket jordbær med likør

sjokolade dekket jordbær med likørEn utsøkt oppskrift på sjokoladebelagte jordbær – en dessert som er perfekt for en romantisk kveld som tillegg til champagne eller dessertvin. For matlaging trenger du noen få store jordbær, likør, en skive mørk sjokolade.

Tilberedningsprosessen inkluderer følgende trinn:

  1. Jordbærene vaskes og tørkes. Hvert bær er fylt med brennevin med en sprøyte. Mengden alkohol varierer hver av seg selv avhengig av tettheten og størrelsen på bæret..
  2. En sjokolade er smeltet i et vannbad. Du kan også tilsette alkohol. Så snart glasuren er glatt, fjern den fra varmen..smelte sjokolade
  3. Nå var det “badingens” tur. Bærene dyppes i sjokolade, rulles litt slik at det fordeles jevnt og holdes i vekt, og venter på at glasuren skal “renne ut”, og alt overflødig vil renne ut.dypp jordbær i sjokolade
  4. Fordel bærene på pergament og sett dem i kjøleskapet for å stivne.

deilig aromatisk dessertOm halvannen time er desserten klar!

En fantastisk dessert kan varieres. Eksperimentelle hjemmekokker dypper jordbærene vekselvis, først i hvitt, deretter i mørk sjokolade. Slik oppnås vakre mønstre. Tilsett matfargestoffer til den hvite glasuren for å lage varmt rosa godteri. Denne desserten ser veldig attraktiv ut..

Å lage sjokolade dekket jordbær er ganske enkelt. Du bør imidlertid være oppmerksom på at denne desserten ødelegger veldig raskt. Det er bedre å ikke sette det i kjøleskapet for oppbevaring, men å bruke det umiddelbart etter matlaging.

Kokte sjokolade dekket jordbær i mikrobølgeovnen – video

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta