15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan røyke smult i et røkt røykhus: regler for produktvalg og de beste oppskriftene

hvordan røyke smult i et røkt røykhus En slik forrett viser seg alltid å være veldig mør og aromatisk. Men før du røyker smult i et røkt røykhus, må du velge og sylte det riktig. Det anbefales å kjøpe med kjøttlag. Dette vil gjøre forretten enda mer deilig. Slikt røkt bacon kan serveres både til en familiemiddag og til et festlig bord. Det er veldig velsmakende å spise med stekte eller kokte poteter, hjemmelagde pickles eller mykt brød. Produktet er ikke komplisert i det hele tatt under forberedelse. Det er viktig å velge riktig brikke og følge røykingsteknologien trinn for trinn. Belønningen vil være en deilig forrett som du vil lage mat mer enn én gang.

Hvilken spekk å velge for røyking

utvalg av smult til røyking Det er best å bruke en hullet bryst. Et lag kjøtt vil gjøre forretten enda bedre. Den optimale tykkelsen på et stykke er fra 3 til 5 cm. Det er ikke verdt å ta for stort, siden fettet viser seg å være tørt. For at det skal koke jevnt, må det kuttes i skiver på 5-7 cm brede. Men før du røyker smult i varmrøykte røykhus, må det marineres. Dette kan gjøres tørt og vått..

Tørr salting svinefett for røyking

tørt saltende baconFettet må skylles og tørkes med tørkepapir. Skjær deretter i firkantede eller rektangulære biter av omtrent samme størrelse. For hver kilo ferskt produkt er det 6 ss salt + 4-5 laurbærblader og et par hvitløkshoder.

I tillegg kan du bruke en blanding av paprika, paprika eller tørr koriander. Bland krydderne grundig og gni hvert stykke med dem fra forskjellige sider. Deretter overfører du produktet til en dyp gryte med lokk og sender det til kjøleskapet i 7-8 dager. Etter bacon, rengjør det for overflødig salt og krydder, skyll og tørk. Som et resultat vil røkt smult i et varmrøyket røykeri være ganske tett, moderat krydret.

Beising

syltet baconDenne metoden vil tillate krydderne å bli jevnere fordelt og suge smult godt. Overfør de tilberedte bitene til en beholder med høye sider. Forbered saltlake parallelt. Hell akkurat nok vann i kjelen slik at det dekker baconet helt. Når væsken varmes opp, tilsett salt og rør kontinuerlig til krystallene oppløses. Mengden vann individuelt.

For ikke å forveksle med salt, kan du utføre en enkel test: senk et hardkokt egg i saltlaken. Hvis det flyter opp til overflaten, er det nok salt..

For å forbedre smaken kan du legge til nellik, krydderterter, lavrushka, hakket hvitløk. Ikke salt salt for mye. I dette tilfellet vil kjøttet bli seigt, og smultret i seg selv vil ikke absorbere den fantastiske smaken og aromaen av krydder..

Du trenger bare å marinere smult i en emaljebolle under trykk. 5-7 dager er nok.

For å redusere salttiden betydelig, er det nødvendig å koke baconet i marinaden (ca. 2,5 timer). Væsken skal ikke koke for mye. Etter det må bitene avkjøles og tørkes..

Hvilket treverk er best

tre for røykingFør du røyker smult i varmrøykte røykhus, må du ta vare på chipsene. Erfarne eiere anbefaler å velge treet av frukttrær (plomme, pære, kirsebær). Utmerkede resultater kan oppnås fra en blanding av bøk og or.

For å unngå at røkt kjøtt blir bittert, ikke bruk for mye flis. Det beste alternativet er 200 g.

Det er sterkt ikke anbefalt å bruke bartre. Det eneste unntaket er einer. Treet og tørre bær kan blandes med andre flis for en rikere aroma. Valget av tre er helt avhengig av eiernes personlige preferanser: noen liker det stramme, men noen er ikke redd for den lille bitterheten..

Hvordan røyke smult i et røkt røykhus

Steg for steg matlaging

  1. Legg sagflis eller flis på bunnen av røykhuset.legg flis på bunnen av røykhuset
  2. Fest en pall over dem, der det smeltede fettet vil bli samlet. Ellers vil det falle på den varme bunnen, og det ferdige produktet vil brenne ut..varmrøykte røykhus
  3. Fordel baconstykker på risten, og dekk apparatet med et lokk. Plasser selve røykhuset på en grill eller bål. En gassovn er også egnet..legg bacon på risten

Mange er interessert i hvor mye man skal røyke varmrøkt smult i et røykeri? Denne tilberedningsmetoden er ganske rask. Ved temperaturer fra + 80 til + 90 grader vil baconet være ferdig stekt innen 30-60 minutter. Når forfallsdatoen utløper, må røykhuset holdes stengt i et par timer. Dette vil gjøre produktet mer smakfullt og velsmakende. Fjern deretter fettet, pakk det inn i en naturlig pustende klut og avkjøl helt.

sminkefettprosessOppskriften på varmrøkt smult i et røykeri er veldig enkel. Et slikt produkt vil være en god matbit til ethvert bord. Eksperimenterer med krydder, kan du gjøre det litt krydret, med hyggelige notater av forskjellige urter. Massen blir myk, og kjøttårene får den til å marmorere. En slik godbit vil appellere ikke bare til alle familiemedlemmer, men også til gjester, så du må lage mat ofte..

Videooppskrift for røyking av smult

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta