15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Oppskrifter for hvetebrød hjemme

hvete brød Hvetebrød utgjør størstedelen av alle bakevarer. For fremstilling brukes hvetemel av forskjellige varianter. Det antas at det mest nyttige er grovt brød, men det er mindre vanlig i hyllene. I tillegg til hovedkomponentene kan kli, nøtter, rosiner og smaker tilsettes det ferdige produktet. Hjemme bør du prøve å lage brød av hvetemel, som bare inneholder sunne ingredienser..

Se også artikkelen: oppskrift på hvetegrøt i en treg komfyr!

Sammensetning og kaloriinnhold i hvetebrød

hjemmelaget hvetebrød Hovedingrediensen for å bake slikt brød er hvetemel. Avhengig av kvaliteten er slikt brød delt inn i flere varianter: fra mel av høyeste eller første klasse, grovmaling eller med kli. Noen produsenter bruker også malte nøtter, frø, sesamfrø, urter, smaker og smaker. De kan også legges til hjemmelaget brød..

Den kjemiske sammensetningen av hvetebrød er hovedsakelig representert av karbohydrater. 100 g av produktet inneholder følgende komponenter:

 • karbohydrater – 49-50 g;
 • protein – 10,5 g;
 • fett – 3,5 g;
 • fibrøs del – 4,2 g;
 • vann – 35 g.

Kaloriinnholdet i hvetebrød er ca 235 kcal per 100 g.

Tallene kan variere avhengig av hvilke ingredienser brødet ble laget av og i hvilke proporsjoner. Tilsetning av rosiner, nøtter og andre komponenter øker kaloriinnholdet i produktet. Hele hvetebrød inneholder mye fiber og anses derfor mer fordelaktig for fordøyelsen.

Oppskrifter for hvetebrød hjemme

Brød kan bakes i ovnen, brødmaskinen og tregkokeren. Det er flere oppskrifter på hvetebrød, som vil variere i smak og kjemisk sammensetning. Du kan lage den med surdeig, med eller uten gjær. Krydder og andre tilsetningsstoffer tilsettes etter smak.

Gjærfri surdeigsoppskrift

surdeig hvete brødFor å tilberede slikt brød trenger du en spesiell rugdeig. Prosessen er lang, så ingrediensene bør tilberedes på forhånd. For 100 g startkultur må du ta 800 g hvetemel, 400 ml vann, 2 ss vegetabilsk olje og 1 eggeplomme. Salt, sukker og flytende honning tilsettes etter smak.

Steketrinn:

 1. Først må du tilsette 100 g mel og 100 ml vann til rugdeigen, bland og la stå varmt i en dag. Den samme prosedyren må gjentas tre ganger, det vil si at det vil ta mer enn 3 dager å lage surdeig hvete brød..bland mel og vann
 2. På den tredje dagen helles startkulturen i en stor beholder. Du må sile 500 g mel i den, tilsette olje, salt, sukker, honning eller krydder. Alle komponentene blandes grundig i en halv time til en homogen konsistens.elt deigen
 3. Deigen legges i en dyp beholder, halvfull. Den må vente 2 timer, så eltes den igjen. Etter det skal det stå i minst 90 minutter..formet hvetebrød
 4. Ha den ferdige deigen i en ildfast form. Overflaten er smurt med eggeplomme slik at det er en sprø gylden skorpe på det ferdige brødet. Hvetebrød bakes i en forvarmet ovn til 200 grader. Etter en time kan du ta den ut, kutte den og servere den på bordet..

Slikt brød, selv om det tar lang tid å tilberede, består bare av naturlige velkjente ingredienser. Dette er en variant av gjærfritt hvetebrød som ikke krever spesielle kjøkkenutstyr. Det ferdige produktet vil vise seg å være friskt og sprøtt, det skal tilberedes og serveres ved festbordet..

Hjemmelaget brød er alltid forskjellig fra det kjøpte. Den har en rikere smak og aroma, men den fungerer kanskje ikke første gangen. Det er viktig å observere alle proporsjoner og aldringsperioder for produkter..

Gjæroppskrift

gjærhvete brødDeigen til det vanlige hvite brødet tilberedes med hvetemel og gjær. Et kilo mel vil kreve ytterligere 300 ml vann, litt salt og en skje tørr gjær:

 1. Det mest avgjørende stadiet er tilberedning og elting av gjærdeig. Alt mel siktes i en egen beholder, gjær tilsettes der og blandes grundig. Deretter, i midten av blandingen, må du lage en fordypning og helle vannet som salt ble tilsatt i tidligere. Bland først melet med vann med en gaffel, og deretter med hendene. Deigen vil først feste seg til hendene dine, men så vil melet absorbere vannet og det blir tettere. Du må røre lenge, minst 15-20 minutter. Den ferdige deigen er veldig elastisk. Hvis du gjør et hakk på den med fingeren, glatter den raskt tilbake.elte gjærdeig til hvetebrød
 2. Det neste trinnet er gjæringen av gjærdeigen. Gjæren reagerer med karbohydrater og deigen begynner å heve. Takket være denne eiendommen er brødet mykt og luftig. Deigen skal gjære i minst 1,5-2 timer i en hermetisk lukket beholder. For å gjøre dette, dekk bollen med film og la den stå i romtemperatur..gjæring av gjærdeig
 3. Når deigen hever seg, kan den legges i form og sendes til ovnen. Smør formene på forhånd med smeltet smør eller dekk med bakepapir til baking, og varm ovnen til 200 grader. Brødet bakes i ca 45 minutter, det gjøres avhengig av fargen på skorpen..andre omgang

For å finne ut om brødet er klart, kan du banke på skorpen. Det skal høres ut som det er tomt inne.

Multicooker oppskrift

hvetebrød fra en multikokerOppskriften på hvetebrød i en treg komfyr er forskjellig fra den klassiske. For å forberede det trenger du ikke forhåndsherde produktene i flere dager. Det er nok å blande alle ingrediensene i flerkokerbeholderen, så lager hun deilig og sunt brød. For 1 stort brød må du ta et halvt kilo hvetemel og semulegryn, 50 g smør, 5 g tørr gjær, sukker og salt etter smak:

 1. 200 g varmt vann helles i beholderen til multikokeren. Mel og semulegryn blir også tilsatt her, og siktet dem gjennom en fin sil.ha ingrediensene i saktekokeren
 2. Salt, sukker, gjær, smør og andre tilsetningsstoffer (som kanel eller vanilje) tilsettes sist. For å gjøre dette, i melmassen, er det nødvendig å gjøre små fordypninger rundt omkretsen, og legge ingrediensene i dem og drysse med mel. Hvis du trenger å legge til nøtter, frø, kandiserte frukter eller rosiner, legg dem oppå melet.velg tilberedningsmodus for hvetebrød
 3. Det gjenstår bare å velge riktig modus, og multikoker vil begynne å lage brød. For dette alternativet er modusen “Søte bakevarer” egnet. Etter baking er brødet klart til å spise. Den tas ut av beholderen, kuttes og serveres på bordet..

Dette brødet kan serveres som en søt rett til te eller kaffe. Det er lett å lage hvete bakevarer med forskjellige tilsetningsstoffer i en multikoker. Det er imidlertid best å ikke bruke fersk frukt som du ville for paier, fordi brødet kanskje ikke hever. For å forbedre smaken er rosiner og annen tørket frukt, samt nøtter med honning og kanel egnet..

I en sakte komfyr kan det hende at brødet ikke blir så sprøtt som i ovnen. På den annen side er det mye lavere risiko for at bakevarer ikke vil fungere eller bake..

Hvetemelbrød er et vanlig hvitt brød som serveres på bordet hver dag. Enhver husmor vil at den skal være så nyttig, velsmakende og naturlig som mulig. Å lage klassisk surdeigsbrød er en langvarig prosess, men det finnes også forenklede versjoner av denne oppskriften. En brødmaskin er et flott alternativ for de som liker hjemmelaget baking, men ikke vil kaste bort tid på å elte og bake deig. Du kan også lage hvetebrød i en sakte komfyr. I tillegg til den vanlige oppskriften, bør du prøve å bake en søt hvetebolle med honning, kanel, vaniljesukker og andre tilsetningsstoffer..

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea