15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

De mest delikate og interessante appelsinsyltetoppskriftene

duftende appelsinsyltetøy Hva kan være bedre enn appelsinsyltetøy sjenerøst fordelt over en nybakt pannekake? Bare to eller tre av disse pannekakene. Den beste frokosten kan ikke forestilles – den belaster deg med livlighet og godt humør hele dagen. Hvis det ikke er slike blanke blant aksjene dine, vil vi prøve å gjøre det nå på den mest praktiske måten for deg..

Se også artikkelen: fersken syltetøy – enkle oppskrifter for vinteren!

Metode én – i en multikoker

appelsinsyltetøy i en sakte komfyr Metoden for å lage appelsinsyltetøy i en treg komfyr passer for de travleste eller uerfarne husmødrene. Vi trenger bare å forberede frukten til matlaging og veie alle ingrediensene, og den elektroniske kjøkkenassistenten vil gjøre resten i henhold til det gitte programmet.

tykk deilig appelsinsyltetøyAntall produkter beregnes for en liter syltetøyglass:

 • appelsiner – 5 store med tynn hud;
 • sitron – halv medium i størrelse;
 • sukker – etter vekt av skrelt frukt i forholdet en til en.

For å få en homogen masse, blir de skrellede fruktene forrenset med en blender, kjøttkvern eller kjøkkenmaskin..

appelsinpuréDenne oppskriften på appelsinsyltetøy vil ta veldig lite tid:

 1. Vask først frukten forsiktig, fjern et tynt lag med skall fra halvparten av sitronen og appelsinen og hakk den med en kniv.
 2. Skrell de resterende fruktene og skjær etter din smak..
 3. Vi veier fruktmassen sammen med skallet og fyller den med samme mengde sukker. Hvis appelsinene er veldig søte, er det bedre å redusere mengden sukker litt..
 4. La blandingen stå i noen timer eller over natten, slik at saften som frigjøres vil løse opp alt sukkeret.
 5. Deretter legger vi alt i multikokebollen og slår på “Baking” eller “Jam” -modus.
 6. Vi venter til innholdet koker og setter timeren i en halv time. I løpet av denne tiden har vi tid til å sterilisere bankene.

mørt appelsinsyltetøyFerdig syltetøy helles i varme krukker, siden den tykner etter avkjøling.

Metode to – i en brødmaskin

appelsinsyltetøy i en brødmaskinDet er enda enklere å lage appelsinsyltetøy i en brødmaskin, siden den magiske maskinen til og med vil røre seg selv. Det viktigste er at programmet “Jam” er tilstede i det. Vi trenger følgende ingredienser:

 • 3 store appelsiner;
 • 1,25 kopper sukker;
 • 50 ml vann;
 • 1/3 ts sitronsyre
 • 5 ss stivelse.

Vi vil gi en oppskrift på å lage appelsinsyltetøy med trinnvise bilder for de som ennå ikke har mestret brødmaskinen.

Velg tre store appelsiner og vask dem forsiktig.tre appelsiner til syltetøy

Skrell dem og skjær i biter.skrell appelsiner

Legger den skivede frukten i en bøtte.hakk appelsiner

Tilsett sukker.hell sukker i brødmaskinen

Hell vann.tilsett vann

Tilsett sitronsyre.

Til slutt tilsett stivelsen og rist bøtta flere ganger for å blande innholdet. Det gjenstår å sette beholderen i brødmaskinen og slå på ønsket modus.

Som regel, i brødprodusenter, er tilberedningsmodusen for syltetøy designet i en time og tjue minutter. Appelsinsyltetøy vil være klart om en time, så for å bevare vitaminer kan programmet stoppes i forkant av planen..

Etter at brødmaskinen er slått av, helles den varme massen i steriliserte glass og rulles sammen.

Metode tre – i en kjele, men fra skallet

appelsinskall syltetøyHvis vi i de forrige oppskriftene kastet sitrusskallet, trenger vi det nå. Fans av appelsinskall syltetøy hevder at de kokte skallbitene i den smaker som gummier. Dette emnet er perfekt for fylling av paier, ostekaker og kjeks og frukt mellomlag for kaker. For å forberede desserten trenger du følgende ingredienser:

 • appelsinskall – 0,5 kg;
 • sukker – 0,75 kg;
 • vann – 0,25 ml;
 • halv sitron.

lag appelsinskallSorter skorpe og suge i kaldt vann i en dag, bytt vann to ganger. Tøm deretter vannet og veie skorpe. Sukker må tas i et forhold på 1 til 1,5. Skjær skorpen i strimler 1 cm brede, og strimlene i små terninger. Strimlene kan vrides i stedet for å kuttes. De resterende beinene er bundet til en gasbind.

Frøene inneholder pektin, som gjør at syltetøyet kan tykne, så de kan brukes i stedet for stivelse.

Hakkede skorper sammen med en gasbind knyttes med vann og kokes i en halv time. Etter koking reduseres brannen til et minimum. Under kokeprosessen, rør blandingen med en treskje. Etter en halv time tar de ut posen med bein, tilsetter sukker og koker syltetøyet i halvannen time til på svak varme. Før du slår av ovnen, klem saften av en halv sitron i en kjele og rør. Ordne det ferdige appelsinskallssyltetøyet i rene glass og rull sammen.

Metode fire – med skallet

appelsinsyltetøy med skallSitrusskall inneholder essensielle oljer som gir frukten aroma og har mange fordelaktige egenskaper. La oss prøve å lage appelsinsyltetøy sammen med skallet. Et slikt produkt vil gi flere fordeler og beholde de krydrede notene. For matlaging bør du ta:

 • 350 g appelsiner;
 • 350 g sukker;
 • 100 ml vann;
 • sitronsyre på tuppen av en skje.

Vask frukt, skjær i biter og fri for frø. Pass appelsinene gjennom en kjøttkvern. Legg alle ingrediensene unntatt sitronsyre i en tykbunnet kjele. Kok i omtrent en halv time. Tilsett sitronsyre før ferdig, rør igjen og slå av. Ordne den ferdige appelsinsyltetøyet i glass og vri.

Den siste metoden er med tilsetningsstoffer

aromatisk syltetøy med krydderDu kan og bør diversifisere appelsinsmaken ved å tilsette forskjellige krydder, nøtter eller annen frukt til syltetøyet. Vurder de mest originale kosttilskuddene:

 1. En kanelstang, et par stjerner med stjerneanis, nellik, litt krydder og svart pepper vil gjøre appelsinsyltetøy til en slags tykk gløgg. Denne blandingen varmer godt og er veldig aromatisk..kanelNellik
 2. Tilsetning av revet mandel på slutten av koket vil gi syltetøy en syrlig nøttesmak..mandel
 3. Tilsett en halv teskje kardemomme og hvit pepper i syltetøyet for å gjøre det til en smakfull matbit med ost, brunt brød og smør eller saltede kjeks. Mengden sukker bør halveres.Kardemomme

Appelsiner er fantastiske frukter. De passer godt til et stort utvalg av matvarer, noe som gir dem en levende festlig smak. Ved å bruke et minimum av enkle ingredienser kan du lage appelsinsyltetøy hjemme til enhver gourmet..

Syltetøy fra appelsiner, sitroner og ingefær – video

Rød oransje syltetøy – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea