15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Alt du trenger å vite om peanøtthalva: fordeler og ulemper med produktet, hjemmelagde oppskrifter

halva fra peanøtter Peanut halva er en av de mest kjente orientalske delikatessene, selv om den nylig har blitt produsert og konsumert i bokstavelig talt alle land i verden. Men er det noen fordeler med en slik dessert, og er det mulig å lage den hjemme?

De helsemessige fordelene og skadene ved å spise halva

fordelene og skadene med peanøtthalva Fordelene og skadene med peanøtthalva har blitt studert gjennom årene. Dessert med peanøtter og sukker hjelper deg til å føle deg mett raskt. Men kan denne orientalske sødmen ofte inntas??

Fordelene med halva bestemmes av hovedingrediensen, i dette tilfellet peanøtter. Andre ingredienser (vann og sukker) påvirker kroppen i mindre grad. Østlig sødme er rik på vitamin D, B2, B6, PP, som forbedrer hjerneaktiviteten og styrker det kardiovaskulære systemet. Peanøtthalva har også en utmerket aminosyresammensetning. Nøtt-sukkerpastaen inneholder 30% flerumettede fettsyrer (oljesyre, linolsyre, linolensyre). Halva inneholder mye fiber, noe som vil bidra til å forbedre funksjonen i mage -tarmkanalen. På grunn av den store mengden folsyre i sammensetningen, anbefales peanøtthalva for kvinner tidlig i svangerskapet..

For produksjon av søtsaker i industriell skala brukes vegetabilsk olje fra jordnøtt. Suspensjonen er ofte foreskrevet av leger for å forhindre kreft..

deilig peanøttdessertDessverre kan ikke den deilige desserten konsumeres i store mengder. Med ekstrem forsiktighet bør orientalske søtsaker behandles:

  • diabetikere;
  • allergikere;
  • overvektige mennesker.

Selv om en person ikke er allergisk mot peanøtter, kan man ikke tankeløst feire halva. Sukker er den andre hovedingrediensen i desserten, noe som betyr at mange “tomme” kalorier kommer inn i kroppen. Peanøtt halva, som når 600 kalorier per 100 gram, er ikke egnet for de som følger en diett..

Uten skade på figuren kan du spise bare 10-15 gram delikatesser per dag.

Funksjoner av peanøtthalva med tilsetning av sesampasta

Selvfølgelig er det veldig vanskelig å begrense deg til et tjue gram dessert. Derfor er det bedre å bruke halva en gang i uken, men i større porsjoner. Det beste alternativet ville være en godbit laget med velprøvde produkter hjemme. Men hvis dette ikke er mulig, er det verdt å kjøpe en naturlig butikkdessert. Tahini-peanøtthalva inneholder nesten 5 ganger mer kalsium enn vanlig pasta. Dette betyr at denne næringsrike desserten kan gis til barn i perioden med aktiv vekst. Sesam er også rik på kobber, mangan, fosfor og er en god kilde til jern og sink. Ikke bekymre deg for at sesamfrø blir sittende fast mellom tennene, for tilberedning av halva under industrielle forhold brukes en spesiell pasta “tahini”.tahini-peanøtt halva

Prosessen med å lage tahini-peanøtt halva begynner med å lage en pasta. Først føres sesamfrø gjennom en sil for å skille fremmede gjenstander (rusk). Deretter vaskes frøene i ferskvann, stekes og males til en pasta. Til den ferdige tahinen tilsett malte peanøtter, sukkersirup oppvarmet til høy temperatur. I sluttfasen forsvares den resulterende massen i 24 timer..

Hvordan lage halva hjemme?

lage halva av peanøtter hjemmePeanøtthalva tilberedes hjemme mye raskere enn i produksjonen. Men du må være forberedt på at smaken, teksturen og fargen på desserten vil avvike vesentlig fra butikkproduktet. For eksempel, for å lage peanøttsmør, trenger du semulegryn, fordi sukkersirup ikke kan varmes opp så mye som i et industrikjøkken. Det er semulegryn som vil fungere som et fortykningsmiddel.

Ingredienser:

  • semulegryn (80 g);
  • stekte peanøtter (80 g);
  • sukker (200 g);
  • vann (400 g);
  • ghee (80 g).

Sett en tørr stekepanne på bålet, tilsett semulegryn og varm i 15-20 sekunder. Tilsett 40 gram smeltet smør i melet og stek semulina til den får en gyldenbrun fargetone.stek semulegryn

Mal stekte peanøtter parallelt i en blender. Stek den resulterende blandingen i den gjenværende ghee over middels varme.hakk peanøtter

Bland to pastaer med sukker, rør kraftig. Sett på svak varme og kok til sukkeret er oppløst og alt vannet fordamper.bland ingrediensene og kok opp

Til slutt bør en tett masse oppnås, som må settes i en form og stå på et kaldt sted i en dag..ha massen i formen

Oppskriften på peanøtthalva med tilsetning av sesamfrø ligner den forrige. Men bare den tredje vil bli tilsatt til bare to av de originale ingrediensene, nemlig malt ristede sesamfrø. Dessert viser seg å være mindre søtt, men mer sunt og aromatisk..halva klar til å spise

Uansett hvor velsmakende peanøtthalva er, bør du ikke bli for revet med det. En stor mengde sukker i dietten vil negere alle fordelene som nøtter og sesamfrø kan gi kroppen..

Peanut halva video oppskrift

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea