15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hjemmelaget oppskrift på peanøttsorbet

peanøttsorbet Sherbet med peanøtter, oppskriften som vil bli beskrevet trinn for trinn nedenfor, er kjent for mange fra barndommen. Myk, sukkerholdig søt viskøs fudge med mange peanøtter vil definitivt appellere til både barn og voksne. Selv om denne retten tilhører tradisjonell orientalsk mat, er det ingen ingredienser i sammensetningen som ville være utilgjengelige. Den klassiske peanøttsorbet er tilberedt med mye smør og sukker, så den har et høyt kaloriinnhold..

Hva er sherbet?

Ordet sherbet (også sorbet eller sorbet) har flere betydninger. Dette er navnet på en tradisjonell orientalsk drink laget av hyller, rosenblad, lakris og krydder. Nå har oppskriften endret seg, og forskjellige frukter og bær, honning og krydder blir tilsatt sherbet. I tillegg kalles ispinner eller frossen is også sorbet..

Peanøttsjerbet er en orientalsk søt som ikke har noe med drikke å gjøre. Det er et godteri laget av nøtter og fudge, som kuttes i små biter og serveres som dessert. Når det gjelder sammensetning og kaloriinnhold, er sherbet likestilt med søtsaker, det er en solid og næringsrik delikatesse. Moderne produsenter tar vanligvis kondensert melk som grunnlag..

Hjemmelagde oppskrifter

Hjemmelagde peanøttsorbetoppskrifter kan variere. En vanlig ingrediens er peanøtter, som brukes i store mengder. Du kan kjøpe den allerede stekt eller steke den selv i en panne.

Sherbet med smør

Basert på 1 glass peanøtter, trenger du ytterligere 3 glass sukker, 1 glass fullmelk, 100 g smør. Blandingen har en flytende konsistens, så den helles i en stor form, og når den er klar, er den allerede delt i biter..

Hvis du tar en større form, kan du skjære delikatessen i små porsjoner. Du kan også legge den i en plastflaske og kutte den i skiver som en rull..

Tilberedningsprosess:

  1. Peanøtter stekes i en panne uten olje. Melk helles i en kjele og tilsettes 2 kopper sukker, kokt på svak varme i 30 minutter. På samme tid må du karamellisere det gjenværende glass sukker og helles i den kokende blandingen.kok melk med sukker
  2. I neste trinn, tilsett nøtter og smør i pannen. Samtidig fjernes ikke kjelen fra varmen, blandingen fortsetter å putre på komfyren i ytterligere 40 minutter.tilsett nøtter og smør
  3. Peanøtt -sherbet er nesten klar. Det gjenstår å helle den varme blandingen i formen og la den avkjøles til den stivner. Det anbefales å kle formen med bakepapir eller fett med vegetabilsk olje slik at sherbet enkelt skilles fra og ikke fester seg til veggene..ha sherbet i formen
  4. Blandingen skal avkjøles i flere timer på et kjølig sted. Når det avkjøles til romtemperatur, sett det i kjøleskapet og fortsett å avkjøle det. Så snart konsistensen blir fast, tas sorbet ut av formen og skjæres i biter med en kniv..server sherbet

Den hjemmelagde peanøttsorbetoppskriften er enkel, men tidkrevende. Hvis du koker blandingen om morgenen, vil den avkjøles helt og være klar til bruk om ettermiddagen. Ferdiglaget sherbet serveres med bær, hakket frukt og andre lette søtsaker. Den har en rik smak som kan få sjokolade til å se tørt ut.

Sherbet uten smør

sherbet uten smørHver husmor bestemmer selv hva hun skal lage sorbet med peanøtter. Smør tilfører fett og kalorier til desserten, men det er et alternativ å lage den uten smør. For denne oppskriften trenger du et halvt kilo peanøtter, et glass melk, 3 glass sukker, noen få skjeer kakao og 350 g pulverisert melk.

Noen foretrekker å bruke morsmelkerstatning i stedet for pulverisert melk..

Cooking sherbet:

  1. Sukker, kakao og melk kombineres i en kjele og kokes på svak varme. Blandingen må røres kontinuerlig til sukkerkornene begynner å karamellisere.. kok sukker med kakao og melk
  2. Fjern deretter kjelen fra varmen og avkjøl litt ved romtemperatur. Pulverisert melk kan bare helles når sirupen er avkjølt til 80ᴼC. Sammen med pulveret helles alle peanøttene, blandingen blandes og helles i en form.ha sherbet i formen
  3. Sherbet avkjøles ved romtemperatur og deretter avkjølt. Deretter tas den ut av formen og kuttes i porsjonsstykker. Du kan legge honning og krydder til peanøttsorbet, og dekorere den ferdige retten med melis..

Den eksakte næringsverdien av hjemmelaget nøttesorbet er vanskelig å beregne ettersom hver husmor bruker forskjellige ingredienser. Det omtrentlige kaloriinnholdet i peanøttsorbet er 400 Kcal per 100 g, det inneholder omtrent 5,7 g protein, 13,9 g fett og 55,2 g karbohydrater..

Smaken av nøtter -sherbet er kjent fra barndommen. Den ble utgitt i form av en lang, kremet pølse med honningsmak og en tyktflytende konsistens. Det er mange hjemmelagde peanøttsorbetoppskrifter som skiller seg fra hverandre. De kan inneholde smør, kondensert melk, kjøpt fløtekaramell, honning, kakao og krydder. Dette er en veldig tilfredsstillende og tung sødme for leveren, så det er bedre å lage mat sjelden og spise det i små porsjoner..

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea