15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan raskt skrelle modent granateple uten sprut

hvordan skrelle et modent granateple Når vinteren kommer, trenger kroppen vår næringsstoffer som kan etterfylles ved å spise en eksotisk ukronet frukt. For mange er det fortsatt et mysterium hvordan man skreller et granateple for å bevare integriteten til hvert frø uten å miste en dråpe juice. Tross alt lagrer det et lager av vitaminer, sporstoffer, aminosyrer, salter og tanniner..

helskallet granateple Eldre mennesker setter pris på frukten for sin uovertrufne saftighet og deilige smak. Barn liker å smake lyse, uvanlige farger av frø fylt med sur væske. Men hvordan skrelle granatepler riktig og vakkert på en tallerken, slik at alle kan smake på det? Det er noen enkle tips og teknikker.

Regler for valg av moden frukt

moden saftig søt fruktGranatepler er store eksotiske ovale frukter. På toppen har de en original “dekorasjon” som ligner en krone. For dette kaller noen granateplet – den kongelige frukten. Utenfor er fruktene dekket med en tøff hud, som pålitelig beskytter mange saftige frø. De er plassert på myke “pads” og passer godt sammen.

saftig granatepleNår frukten er full moden, blir hvert frø fylt med livgivende fuktighet, og det blir fast og saftig. Hvis frukten ikke plukkes i tide, tørker skallet og sprekker, og det begynner å forverres. Hvordan rengjøre et granateple som dette for ikke å bli skitten? Det er ganske vanskelig å klare det.

Det er flere regler for valg av ideelle frukter:

 1. Farge og utseende på skallet. Eldre granatepler har en lys eller mørk rød nyanse. Skallet har ingen synlige defekter, flekker eller sprekker. Den sitter tett mot frøene og er tøff å ta på.til og med glatt granateplehud
 2. Størrelsen og vekten på frukten. Oftest lagres mer saftige frø inne i store granatepler. Derfor foretrekkes slike tilfeller. Hvis det valgte alternativet er litt tyngre, sammenlignet med andre frukter, så er det modent.store granateplefrukter
 3. Tappelyder. Moden kongefrukt, når den er lett tappet, gir en bestemt lyd som minner om en metallisk ringing.moden og grønn granateple
 4. Fruktens fasthet. En granat av høy kvalitet, etter å ha blitt lett presset i hendene, forblir elastisk og samtidig fast. Hvis det er for hardt eller tvert imot mykt, bør du ikke kjøpe det..elastisk foster

Granatepler, som har en grønn krone med skudd, er praktisk talt umodne. Disse tegnene indikerer at de prøvde å bringe frukten til modenhet i et kunstig miljø..

Som du kan se, er tipsene ganske enkle. Det gjenstår å lære hvordan du rengjør granateplet på riktig måte, og bruker metoden i praksis..

Populære rengjøringsmuligheter for kongelig frukt

prosessen med å raskt og pent rengjøre fruktenFor å lykkes med å komme til de elskede frøene, trenger du følgende verktøy:

 • skarp kjøkkenkniv;
 • dyp beholder (bolle eller kjele);
 • spiseskje;
 • hammer for å slå kjøttprodukter.

Når alt er klart, vaskes frukten i varmt vann for å skylle av det beskyttende belegget som produsentene bruker. Ellers kommer stoffet først på hendene og deretter i munnen, noe som ikke er veldig hyggelig. Den vaskede frukten tørkes forsiktig med et serviett eller et rent håndkle. Nå kan du bruke en av måtene for å skrelle granateple raskt og uten sprut og nyte den enestående smaken..

Peeling i en beholder med vann

rengjøring av granateple i vannHvis du vil skrelle granateplet og ikke beise noe rundt, er det lurt å bruke dette alternativet. Den består av følgende trinn:

 • den vaskede frukten kuttes forsiktig med en skarp kniv, uten å berøre kornene;
 • den senkes ned i en beholder med vann og får stå i 10 minutter;
 • uten å fjerne frukten fra beholderen, del den i skiver med begge hender;
 • rengjør frukten ytterligere fra filmer, frigjør saftige frø;
 • en kort pause slik at alt avfallet stiger til toppen, og kornene synker til bunns.
 • samle søppel, hell deretter innholdet i bollen i et dørslag for å samle dyrebare saftige frø.

Videoen som følger med viser hvordan du rengjør et granateple på en enkel måte..

Spektakulære granateple skiver

del granateplet i skiverNoen elskere av den kongelige frukten foretrekker å spise den, og holder en spektakulær skive med velduftende korn i hendene..

Dette kan oppnås ved å utføre følgende operasjoner:

 • den vaskede frukten skal legges på et skjærebrett og kuttes av den “kongelige” kronen;trim forsiktig granateple -skallet
 • 4 grunne kutt gjøres med en skarp kniv (det blir samme antall skiver);grunne kutt langs venene
 • den tilberedte frukten tas i hånden, trykkes forsiktig på midten og deler den i like deler;
 • skivene er litt snudd på innsiden og ut i form av en blomst og lagt på et fat.

Det er tilrådelig å kjøpe bare modne granatepler. Det er nesten umulig å rense umodne alternativer på denne måten..

Hele granateple, uten hud

hele granateple uten skallDen kongelige frukten ser original ut hvis du fjerner alt skallet forsiktig fra det og lar kornene ligge igjen. Takket være denne metoden finner fyllingen av frukten seg raskt i de fingerferdige hendene til fans av den eksotiske frukten. Det viktigste er å vite hvordan du skreller et granateple og ikke krenker dets integritet.

kutt kronen på granatepletTil å begynne med gjør du flere kutt i fruktens krone med en skarp kniv. La det være en korsformet versjon. Videre vil bare fleksible fingre på dyktige hender komme godt med. Ta tak i den innskårne delen av kronen med en hånd og dra den forsiktig mot deg.

For ikke å bryte skorpen, må du ikke gjøre plutselige bevegelser. Ellers vil det være vanskelig å fullføre prosessen..

Når en hvit linje vises under kronen, betyr det at skorpen har beveget seg bort fra frøene uten problemer. Nå kan du trygt fortsette å skyte den til den er i dine hender. Den siste touchen er fjerning av hvite filmer. Granateple er klar til å smakes med ekte glede.

Dekorasjon for fruktbukett

granatepleblomstMange liker å lage originale buketter av frukt. Når det gjelder den kongelige frukten, er det viktigste å forstå hvordan du skjærer granateplet riktig, slik at det ser fantastisk ut på bordet. Det er viktig å velge riktig størrelse på frukten. Små eller mellomstore prøver foretrekkes..

måte å skjære et granateple påDet første trinnet er å kutte av kronen. Deretter kuttes det på skorpen som etterligner blomsterblad. Deretter bretter du dem forsiktig ut i motsatt retning. I dette tilfellet må skallet fjernes opptil halvparten av frukten. Som et resultat vil du ha en fantastisk blomst laget av saftig granateple i hendene..

Rensing av tørket granateple

rengjøring av tørket granatepleNoen ganger hender det at et granateple har ventet på sin tid lenge, og skallet er litt tørt. Ikke kast en slik “juvel” i søpla.

Først må den vaskes grundig og tørkes. Del deretter frukten i to, bring den til en bolle og bank hardt på skallet med en skje. Over tid vil frø begynne å falle ut av halvdelen. De med en hvit film blir i tillegg rengjort. Nå kan du smake på de saftige kornene til denne verdifulle frukten.

I tillegg til disse metodene er det andre alternativer for å jobbe med den kongelige frukten. Eksempler på hvordan du skaler et granateple uten problemer er vist i videoen som følger med. Ikke rart folk sier at det er bedre å se én gang enn å høre 100 ganger. Se for deg selv.

Praktiske og raske måter å rydde et granateple – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea