15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

De beste og enkle oppskriftene på salting av makrell hjemme

lettsaltet makrell Makrell anses med rette som en fisk for helse og skjønnhet. Slik salter du makrell slik at den forblir så sunn og velsmakende som mulig. Havfisk er god som forrett og som hovedrett, og med alle slags tilbehør, og i en salat.

Les også artikkelen: hvordan du salter smult selv hjemme.

Makrell er en rimelig delikatesse på bordet ditt

Makrell er en lav -kalori sjødyr med utmerket smak og rimelig pris. Kjøttet er nærende og sunt, det inneholder vitaminer og mineraler, fettsyrer og antioksidanter, lett fordøyelig protein og sunne salter. Makrellolje vil bidra til å opprettholde ungdommen og forlenge livet. Makrell i dietten fremmer vitalitet og velvære.

Helsemessige fordeler med makrellfisk:

 • normaliserer kolesterol;
 • øker hemoglobin i blodet;
 • gir kroppen de nødvendige vitaminer, mikro- og makroelementer;
 • fremmer vekttap;
 • forbedrer stoffskiftet;
 • reduserer risikoen for blodpropp;
 • styrker beinvev;
 • normaliserer en persons hormonelle bakgrunn;
 • påvirker hudens kvalitet positivt;
 • regulerer vann-saltbalansen i kroppen;
 • gjenoppretter nerveceller;
 • styrker immunsystemet;
 • forbedrer synet;
 • fremmer hjerneaktivitet;
 • motstår aldringsprosesser.

Makrell på bordet er fordelene, smaken og mettheten for hele familien. Salting av makrell hjemme vil ikke være vanskelig..

Hvordan velge riktig makrell til beising

frossen fisk av god kvalitet Før du sylter makrell hjemme, må du kjøpe den. Du bør kjøpe hel makrell, siden ferskheten av produktet lett bestemmes av utseendet på fiskeøyne og gjeller. Det er vanskelig å velge fisk uten hode, da hovedtegnene på friskhet og kvalitet mangler.

Makrellfisk – kvalitetsfunksjoner:

 • lys svulmende øyne;
 • hele røde gjeller;
 • jevn farge uten gulhet og mørkere;
 • behagelig lukt som er typisk for sjøfisk;
 • hud uten deformasjon og skade.

Når du kjøper frossen makrell, bør du ta hensyn til isglasur. Is skal være gjennomsiktig og homogen, uten gulhet, mørke flekker, sprekker og sagging. Etter avriming forblir fisk av høy kvalitet elastisk, beinene under skjæringen bør forbli på plass og følge med kjøttet.

Lagringssted for frossen makrell – fryser.

Fersk frossen makrell – de beste saltoppskriftene

Saltvannsfisk kommer oftest til butikker og markedsfører ferskfrosset. Fisk og sjømat er best bevart etter sjokkfrysing. Makrell bør tines sakte opp – i kaldt vann eller i kjøleskapet, da forblir nyttige stoffer, smak og lukt av sjøfisk i den. tine fiskDet anbefales ikke å tine makrell ved høye temperaturer eller i varmt vann. Sammen med slik avriming begynner tilberedningsprosessen – proteinet i fisken krøller seg sammen, og kvaliteten på produktet synker markant.

Fisk og sjømat under avrimingsprosessen bør forbli i en plastpose eller under film, siden kjøttets overflate er et gunstig grobunn for bakterier og mikroorganismer.

Slik salter du fersk frossen makrell hjemme:

 1. Tin fisk riktig.
 2. Fjern finner, hode og hale.rengjør den tint makrell
 3. Klipp magen.
 4. Fjern innsiden.vi renser innsiden av fisken
 5. Skyll kadaveret i kaldt vann.
 6. Tørk av vann som er igjen på fiskens overflate med et papirhåndkle.
 7. Salt makrell i biter eller hele.salt hele eller i biter

Den tillatte bredden på bitene er fra 2 til 3 cm, denne størrelsen gjør at kjøttet kan saltes raskt og godt. For hele salting bør du velge mellomstor fisk, den saltes raskt, det er praktisk å jobbe med den på kjøkkenet.skjær fisken i ikke for tykke biter

Makrell i hjemmelaget saltlake

lettsaltet fisk i saltlakeHvordan syltet makrell? Saltlaken kan være krydret, for dette tilsettes krydder, sukker og krydder under tilberedningsprosessen – pepperkorn, nellik, laurbærblad og andre etter personlig smak og lyst. Spicy Ambassador er en deilig og original oppskrift på sylting av makrell. Denne retten vil dekorere festbordet og diversifisere hverdagsmenyen. Du kan sylte makrell etter den klassiske oppskriften – i saltlake.

Hvordan syltet makrell i saltlake:

 1. Saltlake. For å forberede saltlaken må du oppløse saltet i kaldt vann, tilsette sukker og krydder, og deretter koke væsken i 2-3 minutter. Den ferdige saltlaken avkjøles og filtreres.
 2. Salting av fisk. Fiskekropper eller biter legges i en glassbeholder i nærheten av hverandre. Tilberedt fisk helles med kjølt saltlake.fyll fisken med krydret splitt
 3. Matlagingstid. Makrellstykker saltes godt på en dag, deretter skal de overføres til en tørr beholder – en plastbeholder eller en glassburk. For hel fisk bør tilberedningstiden økes til 3-4 dager, avhengig av mengde og ønsket saltstyrke.
 4. Oppbevaring. Det ferdige salte produktet lagres i kjøleskapet, og det kan spises i løpet av en uke. Over lengre holdbarhet kan makrell forringes.

Hjemmesalting av fisk bør utføres i porsjoner, siden holdbarheten til saltet fisk i kjøleskapet er ganske begrenset – ikke mer enn 5-7 dager.

Saltet makrell – velsmakende, enkel og rask

makrell til beisingHavfisk er et uunnværlig produkt i kostholdet til en person i alle aldre, som fyller opp viktige og unike stoffer i kroppen. Makrell er en kilde til protein, aminosyrer og vitaminer. Saltvannsfisk og sjømat er spesielt gunstig for barn, ungdom og eldre.

Makrell tilhører kategorien diettprodukter med lavt kaloriinnhold, derfor anbefales det for folk som overvåker vekten..

Du kan salte makrell raskt og velsmakende på en tørr måte. Under kokeprosessen skiller fisken ut sin egen juice, der den saltes.tørr saltet fisk For 1 kg makrell, skåret i biter, trenger du 2 store laurbærblader, 10 sorte pepparkorn, en teskje sukker og 4 ss salt. I tillegg kan du tilsette litt universell krydder med gulrøtter og urter, samt et par ss sennepspulver.tørr krydret makrelsalting

Fiskestykker må rives med en tørr sammensetning, brettes i en glass- eller plastbeholder og avkjøles. Etter en dag får du en middelsaltet makrell, og etter to dager blir fisken mer salt og krydret.

Makrell – de beste saltoppskriftene

faser av salting av makrellSalt mat anbefales helt i begynnelsen av måltidet, da det stimulerer appetitten og forbedrer magesekresjonen. Makrell er en populær stift for mange interessante snacks. På fester er det godt i seg selv, den originale smaken kompletterer salater perfekt.

lettsaltet fisk med lukten av røykOppskrifter for salting av makrell hjemme:

 1. Med flytende røyk. Denne oppskriften produserer makrell med en behagelig røkt aroma. For tre mellomstore fisk trenger du en saltlake laget av en liter vann med 4 ss salt, sterke teblader, flytende røyk og 2 ss sukker. Flytende røyk tilsettes den avkjølte saltlaken. Fisken legges i en glassbeholder, fylles med ferdig saltlake og dekkes med et lokk. Makrell i henhold til denne oppskriften tilberedes i 2-3 dager..

 1. I løkskall. Denne oppskriften vil produsere makrell med en lett løksmak. Løk Pickle er tilberedt av en liter vann, 1 spiseskje salt, en halv spiseskje sukker, 2 ts svart blad te og mye løkskall – 3 eller 4 håndfuller fulle. Kok opp vann med krydder, sukker, salt, te og løkskinn ved middels kok i 5-7 minutter. Den avkjølte væsken filtreres gjennom en fin sil og fisken helles. Innen 12 timer skal makrell være ved romtemperatur, deretter fjernes den i kjøleskapet i 2-3 dager.lettsaltet fisk i løkskall
 2. Under undertrykkelse. For denne oppskriften trenger du følgende produkter – 2 makreller, 2 ss salt, 1 ss sukker, en teskje hver av allehånde og malt svart pepper. For salting under trykk trenger du en ren fiskefilet, som skal kuttes fra beinene og frigjøres fra huden. Den ferdige fileten drysses med en tørr saltblanding. Fisken settes i kjøleskapet under undertrykkelse i 7-8 timer, hvoretter den er helt klar til konsum..

Du kan salte hele makrellen – uten sløying, med hodet og halen. Sammensetningen for salting av to store fisk inkluderer: 4 ss salt, 2 ss sukker, en teskje hver tørr dill og malt pepper, litt vegetabilsk olje. Alle ingrediensene, sammen med fisken, må legges i en plastpose, ristes godt og settes i kjøleskap i flere dager. Den ferdige fisken må vaskes i vann, tørke på papir og gni lett med olje..

Saltet makrell på en time

hurtig saltet makrellHvordan syltes makrell raskt? Sunn og velsmakende saltet makrell kan tilberedes på 1 time!

Rask salting – stadier:

 1. Vask makrell, tarm og skjær i store biter.
 2. For to kadaver trenger du omtrent en halv kilo salt, som de tilberedte bitene legges på.
 3. Etter en time er fisken klar, den må frigjøres fra overflødig salt og settes i en ren beholder for oppbevaring.

Vakker og velsmakende porsjon saltet makrell på bordet – i løkringer, med tilsetning av vegetabilsk olje og sitronsaft.

Makrellkjøtt er veldig fet, så det absorberer ikke overflødig salt. Lagring av ferdig fisk er tillatt, både i marinaden og uten den..

Makrell er en velduftende og deilig fisk som er god på bordet på hverdager og helligdager. Hvis vertinnen vet hvordan man salter makrell deilig hjemme, kan hun overraske gjester og glede sine nærmeste med denne uvanlige retten..

Les også artikkelen: hvordan salte sild hjemme i saltlakeoppskrift!

Se videoen: hvordan du lager syltet makrell på en time?

Previous Post
Nyttige egenskaper av koriander og bruk i tradisjonell medisin
Next Post
Beskjæring ifølge Kurdyumov – muligheten til å styre hagen uten mye innsats