15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan fryse melon til vinteren hjemme?

Melon kan spises ikke bare fersk Du kan bevare minner fra den siste sommeren, ikke bare på fotografier og i dusjen, men også i ditt eget kjøleskap. Og hva kan være bedre enn et lagret sommerstykke i form av en saftig melon fra din egen hage på nyttårsbordet.

Men kan en melon fryses til vinteren? Vil dens unike smak og aroma bli bevart?

Funksjoner av frysende meloner for vinteren

Det er ved minusgrader at frukt og grønnsaker beholder sine gunstige stoffer, aroma og smak på den beste måten..

Små skiver melon fryses i lufttette beholdere Temperaturer under null har ingen ødeleggende effekt på vitaminer, men de kan endre vevsstrukturen til frosne frukter. Og jo mer fuktighet massen inneholder, desto sterkere er den destruktive effekten som er merkbar etter avriming. Og i tillegg er kvaliteten på produktet og holdbarheten avhengig av graden av frysing..

 • Ved en temperatur på omtrent –6 ° C varer ferskheten av frosne frukter og grønnsaker bare 1-2 uker.
 • Frost rundt -12 ° C tillater lagring i opptil 4-6 uker.
 • Bare temperaturer fra –18 ° C lar deg bevare melonen i opptil 12 måneder.

Jo lavere temperaturen i kammeret er, desto raskere kan du fryse melonen for vinteren, og jo bedre blir resultatet..

Og slik at melonskivene under oppholdet i fryseren ikke mister fuktighet og ikke absorberer fremmed lukt, beholdere eller pakker med produktet må være tett lukket. Oppbevaringsbeholdere skal være små. Dette vil tillate deg å umiddelbart bruke porsjonen til mat, og ikke tine en stor mengde saftig masse, for etter at fruktene er varmet opp, vil konsistensen deres ugjenkallelig endres..

Ideelle alternativer for lagring av frosne meloner er:

 • poser med plastfeste som tåler kuldegrader;
 • beholdere med tettsittende lokk.

Hvordan fryse en melon vokst i en hage for vinteren hjemme? Det er flere måter å tilberede meloner ved bruk av lave temperaturer..

Metoder for frysing av melonmasse

For frysing, velg en søt, aromatisk melon.Men før du fryser fruktene, må du velge en søt melon med den tetteste konsistensen for ikke å bli skuffet og ikke få en nesten smakløs flytende velling som et resultat av arbeidet..

Melonvarianter av cantaloupe med oransje duftende fruktkjøtt og tett, dekket med et nettverk av sprekker og så å si delt inn i skiver av huden, blir anerkjent som de beste for frysing..

Kan melon fryses hel eller kuttes i to om vinteren? En vanlig feil er at uerfarne husmødre prøver å holde hele eller store melonbiter i fryseren. Ikke bare tar frukten mye plass i kjøleskapet, så melonen fryser lenge og ujevnt. Som et resultat er den saftigeste fruktkjøttet i midten av melonen full av iskrystaller som ødelegger celler og vev, og noen ganger hele frukten..

Skallede små skiver er frossetBedre, før du fryser melonen til vinteren, vasker du frukten grundig, kutter den i to og renser alle frøene. Skjær deretter melonen i porsjoner, som vil fryse raskere og lagres bedre..

Formen på slike stykker kan være vilkårlig:

 • Noen foretrekker å sende melonen til lagring i form av tradisjonelle tynne skiver..
 • Det er praktisk for andre husmødre å bruke terninger for å lage melon desserter..
 • Og elskere av støyende fester og uvanlige serveringsmetoder vil sette pris på melonballer, som ikke bare kan brukes til kulinariske formål, men også dekorere eller desserter, fruktsalater og cocktailer.

Melon- og vannmelonballer dekorerer cocktailer og desserterDet beste fryseresultatet for frukt og saftig frukt oppnås ved å bruke tørris, som helles over de tilberedte skivene. Som et resultat dannes det umiddelbart et hardt frosset lag uten store iskrystaller på overflaten av massen. Likevel kan konsistensen til en tint melon ikke sammenlignes med en fersk skive. Derfor er det mer riktig å bruke slik fruktkjøtt til desserter, forfriskende popsicles og cocktailer..

Frossen melon brukes til å lage is og desserterI mangel av tørris vil små skiver fryse raskt hvis de blir jevnt spredt på avstand fra hverandre på et passende brett og settes i fryseren, det er på tide at bitene ikke stivner. I denne formen blir melonskiver pakket i beholdere eller poser og lagret i et kammer der temperaturen ikke overstiger –18 ° C.Tilberedte kuler legges ut i ett lag

Forfrysing vil forhindre at bitene henger sammen, øke prosessen betydelig og bevare kvaliteten på melonen.

Er det noen andre måter å fryse meloner til vinteren?

Frossen melonsaftSukker sirup eller søt fruktjuice kan bidra til å holde melonmassen intakt. For å tilberede sirupen, blir vann og sukker tatt i like deler, blandingen varmes opp under omrøring til sukkeret oppløses og væsken koker.

Melonskiver, plassert i en fryserbeholder, helles med avkjølt sirup, lukkes og legges i fryseren. Gjør det samme med juice, som er ferdigblandet med sukker. Melon passer godt til vannmelon, ananas, appelsin og ferskenjuice.

Hvis du vil legge sødme til en melon frosset på et brett på en “tørr” måte, dyppes skivene i melis og legges først på paller og settes i frosten.

Hvis melonen vokst på din egen tomt viste seg å være for myk og saftig, bør du ikke gi opp ideen om å fryse den. De skrellede skivene knuses i en blender og den resulterende puréen legges i beholdere for frysing. Hvis det ikke er nok sødme, kan sukker eller honning tilsettes til fruktkjøttet. På grunnlag av et slikt produkt er det enkelt å tilberede sunn, tørstslokkende is og alle slags desserter..

Hjemmelaget melonsorbet

MelonsorbetFor å lage en original hjemmelaget godbit for alle familiemedlemmer trenger du en søt moden melon, som vaskes, kuttes, frø rengjøres og kuttes i små terninger..

For 6 porsjoner dessert, ta:

 • 1 kopp sukker;
 • 1 glass vann;
 • 4 kopper melonmasse i terninger
 • litt sitron eller appelsinjuice, etter smak.

Deilig dessertMatlagingsmetode

 1. Sirup er laget av sukker og vann, for å koke den over svak varme under omrøring av væsken. Deretter fjernes sirupen fra varmen og avkjøles..
 2. Melonterninger, avkjølt sirup og sitronsaft blandes i en blender til en jevn, luftig puré er oppnådd..
 3. Den resulterende puréen legges ut i beholdere, etterlater et par centimeter til kanten og fryses.
 4. Slik at det ikke dannes store isinneslutninger i sorbet, da den fryser, omrøres den fortykkede massen igjen.

Den ferdige sorbeten, før den legges i bollene, oppbevares best ved romtemperatur i noen minutter..

Hvis godbiten er tilberedt for voksne, kan du bruke søte varianter av hvit eller musserende vin i stedet for sirup..

Sorbet med kremet yoghurtOg små søte tenner vil elske sorbet med kremet yoghurt. I dette tilfellet kan du søte desserten ved hjelp av pulverisert sukker, og det vil ikke være overflødig å legge melonbiter eller kandisert vannmelon til frysemassen..

Video om vakkert skåret melon

Previous Post
Nyttige egenskaper av koriander og bruk i tradisjonell medisin
Next Post
Beskjæring ifølge Kurdyumov – muligheten til å styre hagen uten mye innsats