15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å lage sorrel til vinteren og nyte vitaminer året rundt

forbereder sorrel til vinteren Til enhver tid ble denne unike kulturen ansett som en favoritt på sommerbordet. Er det mulig å forberede sorrel til vinteren og strekke gleden til neste sesong? Det viser seg at det er mange enkle oppskrifter for konservering av vårgrønt til fremtidig bruk. I tillegg inneholder sorrel en overflod av vitale vitaminer og mineraler. På grunn av det vanlige forbruket av produktet, er kroppen mettet med kalsium, svovel og magnesium. Grønn borscht, alle slags grønnsaksalater tilberedes med den og legges til kjøttsnacks. La oss finne ut hvordan vi beholder produktet for bedre tider.

Sorrel til vinteren uten sterilisering

sorrel til vinteren uten sterilisering

Den enkleste måten å høste en plante på er salting. I henhold til oppskriften kreves 2 ingredienser:

 • sorrel blader;
 • grovt salt.

For 1 kg av et grønt produkt brukes 5 ss salt. Først av alt sorteres sorrelbladene forsiktig og fjerner skadede prøver. vask surenLegg den deretter i en bolle, fyll den med vann og skyll den flere ganger. Når sorrel er tilberedt for vinteren, må du legge den på bordet slik at overflødig væske er borte..

kutt bladeneTørket løvverk kuttes vinkelrett på platens lengde. Det oppnås pene grønne striper, som brettes til en romslig beholder. Dryss med salt på toppen og rør.

sterilisere krukkerGlassglass steriliseres i ovnen eller under damp. Lokkene er godt oppvarmet på denne måten. Greens legges i beholderen. Tamp lett og dryss med salt på toppen. Lukk med lokk. Oppbevar arbeidsstykket i et kjølig rom. For innbyggere i bygårder er et kjøleskap egnet.

Når du bruker produktet i forskjellige retter, bør du redusere mengden salt..

Grunnleggende regler for hvordan du tilbereder sorrel til vinteren i eddikglass

sorrel til vinteren i glass med eddikEt fantastisk utvalg av oppskrifter, lar deg velge det mest passende alternativet.

Et ganske enkelt emne er hentet fra følgende sett med ingredienser:

 • flere store knipper med sorrel;
 • bordsalt (etter smak);
 • eddik (9%);
 • rent vann.

La oss nå se på hvordan sorrel tilberedes i glass for vinteren med tilsetning av eddik. Utvalgte greener vaskes grundig under springen. skyll sorrelSpred ut på et kjøkkenhåndkle for å tørke. Ved hjelp av en skarp kniv fjernes tette stilker, og løvet kuttes i biter. Det resulterende produktet legges i dampede glass.

Vann helles i en kjele. Hell i salt og bland godt. Plassert på en varm komfyr. Kok opp og fjern umiddelbart fra varmen. å koke vannEddik tilsettes (1 teskje er nok for 0,5 l vann og 1 ss salt). Hakket løvverk helles med ferdig saltlake. Dekk til med lokk, og ta det deretter til et kaldt sted. Om vinteren kan du tilsette suppen eller tilberede grønn borscht.

For arbeidsstykker er det bedre å bruke beholdere med et volum på 0,5 liter eller mindre..

Den klassiske måten å tilberede sorrel til vinteren på suppe

sorrel til vinteren til suppeDet er oppskrifter som ikke påvirkes av tid og teknologi. Flere generasjoner har høstet et grønt produkt uten salt, og beholdt hele settet med nyttige komponenter.

Først og fremst dampes glassbeholdere og lokk. Deretter vaskes de utvalgte sorrelbladene under springen. Fjern stiklingene. Skjær i biter.hakk suren

Kaldt vann helles i en bred gryte. Sett på brannen og kok opp. Senk deretter sorrelbladene og reduser temperaturen til et minimum. Dekk til med lokk. Under påvirkning av varme slipper planten ut juice og legger seg jevnt til bunnen av fatet..koke sorrel

Etter 5 minutter, fjern lokket og bland produktet godt. Hakkede blader småkoker i ca 15 minutter. Deretter overført til krukker. fyll bokser og rull sammenTetning med lokk. Oppbevares i kjøleskap. Når vi vet hvordan vi skal tilberede sorrel til suppe uten salt til vinteren, kan vi umiddelbart komme i gang.

Greens som har blitt oversvømmet med kokende vann beholder smaken.

Oppskrift for travle mennesker

rask blank oppskriftLivets raske tempo tar tid og energi fra mennesker. Derfor må du se etter oppskrifter på emner med minimale kostnader. Det viser seg at å tilberede sorrel til vinteren på en kald måte er et fantastisk alternativ for travle damer..

Du vil trenge:

 • kaldt filtrert vann;
 • friske sorrelblader;
 • egnet beholder.

De grønne sorteres forsiktig for ikke å bruke råte og skadede blader. Skyll grundig under kranen. Spred ut på et håndkle for å tørke.tørk sorrelen på et håndkle

Bladene brettes i små lysbilder. Fjern stiklingene. Skjær i firkanter og ha i glass.hakk suren Hell i kaldt vann. Dekk med lokk. De blir ført til kjelleren. Om vinteren brukes den som dressing til grønn kålsuppe..

Søtt fyll til paier

sorrel til vinteren med sukkerFor elskere av hjemmelaget baking, bør du vurdere den originale måten å konservere syre til vinteren på glass med granulert sukker. Noen vil bli overrasket over denne ideen. Faktisk kommer produktet ut med utmerket smak..

Ingredienser som trengs:

 • unge blader av sorrel;
 • granulert sukker.

Greens er samlet i bunter. Fordypet i kaldt vann. La stå i 2 minutter. Ta ut og gjenta prosedyren 2 ganger til. skyll sorrelen grundigI løpet av denne tiden vil resten av jorda legge seg til bunnen av fatet. Når løvet er tørt, makuleres det på et skjærebrett av plast..

Produktet kan ganske enkelt kuttes i biter. Da vil det være praktisk å putte i deigen..

Hakket sorrel er drysset med granulert sukker og blandet forsiktig.bland sorrel med sukker For å forhindre at produktet blir til en grønn “grøt”, bør du ikke endre den. Når sukkeret oppløses litt, pakkes sorrelen i glassbeholdere..lukk i en krukke og rull sammen

Det er en annen metode for å tilberede sorrel til vinteren med sukker. For å gjøre dette, blir bladene stablet i en dampet krukke i lag. Hver av dem er drysset med granulert sukker. Dekk til og sett i kjøleskap. Brukes som fyll for hjemmelagde paier.

Utmerket dressing for grønn borscht

sorrel til vinteren for borsch

Når snøen faller utenfor og den nordlige kvelden blåser, er det på tide å lage et forfriskende varmt måltid. La oss bli kjent med en interessant oppskrift på borschdressing for vinteren.

Nødvendige komponenter:

 • ungt løvverk av sorrel;
 • persille;
 • ung dill;
 • Laurbærblad;
 • fjær av grønne løk;
 • pepparkorn;
 • hvitløk;
 • sitronsyre;
 • salt;
 • vann.

Det er slett ikke vanskelig å finne ut hvordan man salter sorrel til borscht til vinteren, i selskap med tradisjonelle greener. De monterte komponentene er nøye sortert ut. Bare produkter av høy kvalitet vil gjøre det. Deretter vaskes greenene under springen. Tørk på arbeidsflaten. Skjær i små biter. Bland godt.hakk suren

Skrell hvitløken. Inndelt i tenner. Skjær i terninger.skrell hvitløken

I rene steriliserte glass setter du hakkede blader av sorrel, persille, dill til halve kapasiteten. Deretter lages et lag med hvitløk, som igjen er dekket med forberedt vegetasjon..fyll glassene med sorrel

Vann helles i en kjele og kokes. Tilsett salt, pepper, laurbær, samt de resterende stiklinger av urter. Kok i 5 minutter.tilbered sylteagurk Innholdet i glassene helles med saltlake. Hell sitronsyre på toppen (0,5 ts). Dekk til og steriliser i kokende vann i 25 minutter. Kork og snu opp ned. Dekk til med et frottéhåndkle til det er helt avkjølt. Oppbevares i kjeller eller kjøleskap.

Hvordan fryse sorrel for vinteren hjemme

fryse sorrel til vinterenModerne husmødre kommer med forskjellige metoder for å lagre greener for den kalde årstiden. Det enkleste alternativet er å sette det i fryseren. Bladene på planten tåler fantastisk lave temperaturer uten å miste smaken..

Prosessen med hvordan du fryser sorrel til vinteren består av enkle trinn:

 • valg av passende greener;
 • skylling av produktet under kranen;
 • tørking på benken;
 • makulering av løvverk.

porsjonsfrysing av sorrelDeretter klargjør du plastbeholdere eller tette vakuumposer. Fyll med hakkede urter. Pakket slik at luft ikke kommer inn. Plasseres i en fryser holdt ved -18 ° C.

Hvis plastbeholdere brukes til frysing, anbefales det å dekke dem med film..

Hvordan tørke sorrelblader for vinteren

tørr syre for vinterenSommerboere regnes som ekstremt travle mennesker, spesielt om våren og forsommeren. Derfor vil vi vurdere en enkel måte å høste sorrel til vinteren, som mange husmødre liker. Dette er en tradisjonell plantetørking.

Til dags dato er følgende prosessalternativer kjent:

 • i et ventilert område;
 • på lufta;
 • med elektrisk tørketrommel.

sorter og vask bladeneFor å tørke syren innendørs vaskes bladene først grundig. La stå i et dørslag i noen minutter. Når væsken går ut, kutt den med sugerør. Spred ut på en bomullsklut i et tynt lag. Vend med jevne mellomrom til den er helt tørr.

Prosedyren for tørking av greener i det fri begynner med et nøye utvalg av produktet. Deretter bindes den i små bunter. Heng under en form for markise, vekk fra direkte sollys. Beredskapen kontrolleres som følger: tørr sorrel presses forsiktig i hånden. Hvis den smuldrer og ikke blir til støv, pakkes den i papirposer. Oppbevares i et ventilert område. Hvis en elektrisk tørketrommel brukes, vaskes greenene, hakkes og sendes til enheten. Etter 7 timer er produktet klart.

Bonustips om hvordan du holder sorrel fersk i kjøleskapet i noen dager

fersk sorrel i kjøleskapetDessverre er det syrlige bladverket veldig raskt å skyte. De grønne blir tøffe og vokser i størrelse. Jeg vil virkelig nyte vitaminproduktet over lengre tid. Vi vil lære å holde sorrel fersk i kjøleskapet, raskt og effektivt.

Først og fremst blir greenene nøye sortert og fjernet til siden:

 • gulnede prøver;
 • skadede gjenstander;
 • overflødig gress.

utvalgte blader for høstingUtvalgte blader helles med kaldt saltet vann i en romslig bolle i 10 minutter. Prosedyren vil hjelpe planten til å rette seg ut. Jordpartiklene synker til bunns. Insekter, usynlige ved første øyekast, vil “forlate” deres habitat.

Ved hjelp av en hullsleiv, tas urtene ut av bollen. De er lagt pent ut på bordet. La stå til det er tørt. Skjær i biter eller strimler. Pakket i plastbrett. Dekk til med film eller lokk. Send til den nedre delen av kjøleskapet. Brukes til å tilberede varme måltider, eggerøre og salater.

Så, sorrel høstes for vinteren på forskjellige måter. Dryss med salt eller granulert sukker. Hell i saltlake eller blancher. Frys fersk eller tørr. Uansett er resultatet et utmerket produkt for første og andre kurs..

Hvordan lage sorrel til vinteren – videooppskrifter

Previous Post
Hage beskjæringsmodell oversikt
Next Post
Îngrășămintele cu azot, valoarea și aplicarea acestora