15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan tørke hyben i ovnen, i en elektrisk tørketrommel og naturlige forhold

hvordan tørke hyben Vitaminmedisin for å styrke immuniteten kan tilberedes hjemme. Men for å bevare alle næringsstoffene må du vite hvordan du tørker hyben. Når den er høstet riktig, blir bæret lagret i lang tid, den høye næringsverdien bevares..

Før du tørker hyllene, er det nødvendig å samle og behandle dem. Nytten av bær avhenger av disse handlingene..

Samler hyller

samle hyben for tørking Konsentrasjonen av vitaminer avhenger av tidspunktet for innsamling. Når bærene blir myke, får de en lys rød nyanse; de ​​er ikke egnet for høsting om vinteren. Plukker umodne eller modne, men ikke overmodne frukter.

Følgende eksempler er egnet:

 • stor og tett;
 • ikke skadet av sykdommen;
 • kelkene stikker ut (hvis de presses mot bæret, bør samlingen startes tidlig);
 • lys oransje eller rød;
 • litt sur.

vi plukker frukt med stilkerFruktene plukkes med stilker og kopper. Hvis du prøver å rive dem av, kan du skade huden..

For råvarer er det bedre å gå til et miljøvennlig sted, vekk fra veien eller industrielle virksomheter.

modne tette bærNår skal man høste hyben for tørking? Den høstes fra august til oktober, før høsten frost begynner. Litt frosne bær vil ikke fungere. En tørr dag velges for innsamling. Fruktfylt frukt vil være vanskelig å tørke.

Det er høy-vitamin og lav-vitamin hyben. Den første kjennetegnes ved at kelkbladene er rettet oppover; når bæret blir plukket, forblir et dypt hakk i stedet for kelken.

Forbereder bær for tørking

sorter ut bæreneEtter plukking må du tenke på bearbeiding av bærene. De kan forverres hvis de lagres i lang tid. Ved ankomst hjem blir hunden rosen sortert ut. Alle råte, bortskjemte og knuste prøver kastes, men stilkene rives ikke av, ellers renner all saften ut.

vaske hyllenDeretter vaskes bærene. Selv om de ble samlet i skogen, blir denne fremgangsmåten ikke oversett. For disse formålene er bare varmt vann egnet, ikke kaldt eller varmt. Bærene dynkes i 10-15 minutter. Du kan ganske enkelt skylle dem under rennende vann, men i det første tilfellet vil rensing fra smuss være mer effektivt..

Etter at fruktene er lagt ut på et kjøkkenhåndkle og tørket i 1,5-2 timer.

Hvordan tørke hyben

hvordan tørke fettetDe tilberedte bærene tørkes umiddelbart, ellers vil de forme og råtne. Men før du starter denne prosessen, må du vite alle finesser, ellers vil ingenting fungere..

Hvordan du tilbereder en nype hjemme, avhenger av hva du skal tørke den i. Mulige alternativer:

 • elektrisk eller gassovn, inkludert konveksjon;
 • elektrisk tørketrommel;
 • bake;
 • i rom.

Bær tørkes også på loftet, der det er god ventilasjon, men den første metoden er den mest å foretrekke.

Bærene er ikke soltørket. Under påvirkning av ultrafiolett stråling ødelegges nyttige stoffer, produktet blir ubrukelig.

I ovnen

Å tørke bærene i ovnen vil ikke være et problem hvis du stiller inn riktig temperatur, bestemmer tørketiden riktig og vet når fruktene er klare. Det er viktig å ikke tørke ut, men du kan heller ikke la dem være halvstekte..

tette bærDen viktigste parameteren som påvirker fruktens kvalitet er tørketemperaturen på hyben. Det bør være i området 50-70 ˚С for en gassovn, 40-60 ˚С – for en elektrisk ovn, ikke mer enn 40 ˚С – for en elektrisk med konveksjon.

I en elektrisk ovn er luften tørrere, så bærene tørker raskere. Du må være så forsiktig som mulig med en varmluftsovn. Når temperaturen er overskredet, brister bærene og all saften renner ut.

Alt er klart med temperaturregimet, la oss nå snakke om tid. Tørking av hyller i ovnen tar 4-8 timer. Varigheten av denne prosessen avhenger av ovnstypen. For en gassovn er 6-8 timer nok, for en elektrisk ovn-4-5 timer.ovntørket nype

Tips om hvordan du tørker hyben:

 • ovnen blir aldri forvarmet;
 • tørk i bakemodus for å varme toppen og bunnen;
 • for tørking er bakeplaten dekket med bakepapir, de smører den ikke med noe;
 • bærene må være tørre, ellers begynner de å brenne;
 • bakeplaten er satt nøyaktig i midten;
 • bærene fordeles jevnt, i en tynn ball, det er umulig for dem å komme i kontakt med hverandre, ellers begynner de å holde seg sammen og la saften renne;
 • temperaturen økes gradvis, maksimum settes ikke umiddelbart, for eksempel når du bruker en elektrisk ovn, setter de først 40 ° C og bringer den deretter til 60 ° C på 4 timer;
 • dørene er litt åpne, bokstavelig talt 5 cm;
 • råvarene blandes konstant slik at det ikke brenner seg, det tørker jevnt.

Tørking tar lang tid, men som et resultat kan du få et utrolig nyttig produkt for å styrke immuniteten i høst-vinterperioden..

Hvordan bestemme beredskap

hyben er klar for lagringUnder tørking må du fokusere ikke bare på tiden, men også på fruktens utseende, siden de kan være klare, for eksempel ikke om åtte, men om syv timer. Det gir ingen mening å ha dem i ovnen i en time til, ellers får vi aprikoser og ikke deilige tørkede hyller.

Beredskapen fremgår av følgende tegn:

 • ikke holde sammen;
 • rynke;
 • litt myk inni, det er fuktighet;
 • ha en naturlig smak og lukt;
 • praktisk talt ikke endre farge, skaff deg en honnington, bli litt gjennomsiktig, bør ikke være mørk brun eller svart.

For å finne ut om bærene er klare eller ikke, kan du smake dem. Når du biter gjennom, skiller saften seg ikke ut, men fuktigheten fordamper ikke helt, det er fruktkjøtt, det føles surhet.

Hvis fruktene har blitt mørkere, er de overtørket. Nyttige egenskaper forblir på samme nivå, men de er merkbart dårligere i smak..

Hvordan tørke hyben i en elektrisk tørketrommel

hvordan tørke hyben i en elektrisk tørketrommel

Prosessen er forenklet hvis huset har en elektrisk tørketrommel. Trinn-for-trinn-instruksjoner om hvordan du tørker hyben hjemme:

 1. Hell de tilberedte bærene i beholderen til den elektriske tørketrommelen. Ett lag er nok, fruktene er jevnt fordelt over hele overflaten.
 2. Still temperaturen i området 50-70 ˚С. Hvert merke har sine egne temperaturregimer. Tørking startes fra maksimumstemperaturene, og etter 2-3 timer går de til minimum. Dette gjør at fuktigheten fordamper raskere og herder huden. Lavere risiko for at bæret sprekker og saften kommer ut.

høsting av hyller til vinterenTørkeprosessen tar fra 8 til 14 timer. Tiden avhenger av det valgte temperaturregimet og kraften til den elektriske tørketrommelen. Jo lavere temperatur, desto lengre tørketid.

Når du velger maks temperatur i en elektrisk tørketrommel, kan du tørke hyben på 6-8 timer, men noen av næringsstoffene vil kollapse.

Hvordan forstå når det er på tide å slå av enheten? Bærene endrer farge litt, får en honnington, de kan brytes i to deler, de er sprø, men smuldrer ikke i hendene. Hvis det begynner å bli mørkere, bli brunt, så er tiden overskredet.

In vivo

hvordan tørke hyben under naturlige forholdDette er en arbeidskrevende prosess som varer 2-4 uker. Men fruktene er de mest nyttige og deiligste. Vurder hvordan du tørker hyben for vinteren uten apparater.

Viktige faktorer:

 • god ventilasjon;
 • lav luftfuktighet, mindre enn 60%;
 • mangel på direkte sollys (balkong eller vinduskarmen er ikke egnet).

hvordan tørke hyben i rommetDe vaskede og tørkede fruktene er spredt i et tynt lag på en avis, papp eller kryssfinerark, blandet daglig. En måned senere blir de overført til en pappeske for lagring i 5-7 dager, slik at resten av fuktigheten forsvinner..tørkede hyller

Lagring av tørkede bær

lagring av tørkede hyller i en glassburkDet er viktig å vite hvordan du lagrer tørkede hyller. Uegnede temperaturforhold, inntrengning av fuktighet, eksponering for sollys kan føre til skade på produktet, tap av nyttige egenskaper.

hyben er klar for lagringUmiddelbart etter tørking er det umulig å pakke nypene i beholdere for oppbevaring. La det avkjøle på et bakeplate. Deretter overføres den til pappesker i 2-3 dager, som plasseres innendørs. Dette er nødvendig for at bærene skal få samme fuktighetsnivå som i miljøet..

Etter det sendes hyben til et permanent lagringssted. For disse formålene er følgende beholder egnet:

 • stoffposer;
 • glassglass dekket med flere lag gasbind eller lokk av plast med hull;
 • ferdigstansede plastposer.

Bærene må ventileres, ellers blir de muggne. Men du må passe på møll eller andre insekter. Det er bedre å holde dem borte fra frokostblandinger, mel.

På et mørkt og tørt sted lagres fruktene i 2 år..

Du bør ikke bruke tørkede hyller med en gang. Det er bedre å legge det på et tørt, mørkt sted i en uke for å gjenopprette smaken og kjemiske sammensetningen..

Samle og tørke hyller – video

Previous Post
Hage beskjæringsmodell oversikt
Next Post
Îngrășămintele cu azot, valoarea și aplicarea acestora