15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Jordbærsyltetøy – dessert med smak av sommer

hel jordbærsyltetøy Blant variasjonen av søte konserves er det verdt å markere jordbærsyltetøy – det er en av de mest velduftende. Denne delikatessen er først og fremst elsket av de minste familiemedlemmene. Og ikke forgjeves, fordi jordbærsyltetøy ikke bare er veldig velsmakende, men også sunt. Selvfølgelig, i prosessen med varmebehandling går en viss del av vitaminene tapt, men de resterende er ganske nok til å fylle opp kroppen med de nødvendige elementene..

Ved sammensetningen er bæret rikt på næringsstoffer som kalium, jern, pektin, magnesium og mange andre. Jordbær anbefales å bruke for anemi, hypertensjon og åreforkalkning. Det har en gunstig effekt på stoffskiftet, forbedrer tilstanden til blodårene og fyller opp jodreserver. Søt bær har vanndrivende egenskaper, og brukes også for å lindre den generelle tilstanden under forkjølelse.

Forberedelse av bær for bevaring

sukker og bær til syltetøy Mange kjøper bær på markedet for å høste jordbær om vinteren. I dette tilfellet kan man bare håpe på selgers god tro og nøye undersøke jordbærene for integritet og tilstedeværelse av ødelagte bær. Erfarne husmødre råder de som har den lykkelige muligheten til å dyrke sunne bær på egen hånd å plukke bær bare om dagen og i solskinn. Da vil morgenduggen allerede fordampe, og jordbærene blir saftige, men ikke vassen..

For jordbærsyltetøy er det tilrådelig å velge ikke veldig store frukter, siden de er søtere og mer aromatiske. I tillegg vil små jordbær bedre beholde formen under tilberedningsprosessen og vil ikke falle fra hverandre..

Alle bær skal sorteres ut på forhånd, stilkene skal fjernes og deretter skylles godt. I dette tilfellet bør du ikke bruke rennende vann fra springen, men det er bedre å senke dem i små porsjoner i en bolle med vann. Rene jordbær må legges på bordet slik at de tørker ut og glasset har overflødig fuktighet. Bordet er dekket med et rent håndkle og bærene får stå i flere timer..

Jordbærsyltetøyoppskrifter bruker hovedsakelig friske bær, siden jordbær som er hentet fra kjøleskapet, ikke lenger er like luktende og søtt. Men hvis du plutselig om vinteren ville skjemme deg bort med en deilig delikatesse, og det er forsyninger i fryseren, kan du lage syltetøy selv fra frosne bær.frosne jordbær til syltetøy

I dette tilfellet har anskaffelsesprosessen sine egne nyanser. Siden bærene fra fryseren allerede er ferdig tilberedt (vasket og tørket), reduseres tiden det tar å tilberede desserten. Det er imidlertid verdt å vurdere at det vil vise seg å være mer flytende enn laget av ferske bær..

Frosset jordbærsyltetøy tilberedes uten først å tine bærene. Bærene fra fryseren dekkes umiddelbart med sukker, blandes og får stå i 4 timer.

Jordbærsyltetøy laget i tre pasninger

jordbærsyltetøy i tre pasningerFor å lage godbiter til vinteren, tas bær og sukker i forholdet 1: 1. Brett jordbærene i en stor gryte, dekk med sukker på toppen og la stå i minst 5 timer slik at bærene lar saften starte.dekk de sorterte bærene med sukker

Det er ikke noe komplisert i hvordan du lager jordbærsyltetøy, nei. For å gjøre dette, kok opp massen over middels varme, fjern skummet og kok i 5 minutter. La syltetøyet stå over natten for å avkjøle. Neste dag, gjenta prosedyren to ganger til..kok opp og kok opp

Etter den tredje samtalen, la den ferdige syltetøyet avkjøles litt i en time, legg det deretter i halvliters glass og rull sammen.legg syltetøyet i rene glass

For å få syltetøyet til å tykne raskere, kan du tilsette eddik eller sitronsaft til tomaten med en hastighet på 1 ss. l. per kilo bær.

Tykk jordbærsyltetøy

tykk jordbærsyltetøyDenne måten å konservere syltetøy på er mye raskere enn den forrige, siden den tilberedes i ett trinn. Tilberedningstiden avhenger av ønsket konsistens. Jo tykkere syltetøyet skal være, jo lengre tid tar det å lage mat..

Vei jordbærene på forhånd for å bestemme den nødvendige mengden sukker. For hver kilo bær vil det være nødvendig med 1,5 kg granulert sukker. Legg bærene i en bolle eller kjele i lag, dryss hvert lag med sukker. La stå i 4 timer for saften skal vises.tilsett sukker og la stå i 4 timer

Når jordbærene slipper ut saften, setter du emnet på ilden og koker opp, og fjerner skummet med jevne mellomrom.lage mat, skumme

Deretter skrur du varmen til et minimum og koker til ønsket tetthet om gangen, rist pannen av og til. Rull opp.

Den ferdige syltetøyen skal ikke spre seg på tallerkenen, men sakte gli nedover.

Jordbærsyltetøy – fem minutter

jordbærsyltetøy fem minutterForberedelsen av bærene vil ta det meste av tiden, og selve delikatessen blir laget veldig raskt, dessuten ser en hel jordbær vakker ut i en krukke.

Så, for å lage 2 liter hurtig jordbærsyltetøy med hele bær, må du først koke sirupen. For å gjøre dette, rør i en liten bolle:

 • 600 g sukker;
 • 400 ml vann.

Sett sirupen på brannen og la den koke under konstant omrøring. Når sukkeret er helt oppløst, slår du av kokeplaten og lar sirupen avkjøles.kok opp og avkjøl sirupen

Mens sirupen avkjøles, tilbereder du jordbærene: velg hele, uskadede bær, skyll, tørk. For den angitte mengden sirup vil det være nødvendig med 2 kg bær.ha bærene i kald sirup

Ha jordbær i den avkjølte sirupen og la bærene stå over natten for å suge dem.kok syltetøyet i fem minutter

Kok opp arbeidsstykket om morgenen, fjern skummet, kok i 5 minutter og rull opp umiddelbart.

Jordbærgelé

jordbærgeléFor de som ikke vil eller ikke har mulighet til å rote med å koke arbeidsstykket, kan du prøve å lage jordbærsyltetøy med gelatin.

Steg for trinn matlaging:

 1. Sorter og vask en kilo jordbær. Ta 750 g bær fra den totale massen og slip dem i en blender.mal noen av bærene i en blender
 2. Juice en sitron.
 3. Tilsett sitronsaft, 1 pakke gelatin i jordbærpuréen og sett på.kok jordbærpuréen med gelatin
 4. Mens puréen varmes opp, bland de resterende 250 g jordbærene med 1 kg sukker.dekk den andre delen av jordbærene med sukker
 5. Ha sukkerbelagte jordbær i den kokte puréen og kok alt sammen i 5 minutter.kok hele bær i jordbærpuré i 5 minutter
 6. Plasser varm syltetøy i glassbeholdere og lukk.

I stedet for sitron kan du ta sitronsyre (1 ts), og i stedet for gelatin – Confiture eller Zhelfix (1 pakke.).

Rå jordbærsyltetøy

rå jordbærsyltetøyFor å bevare alle vitaminene som er i bærene, tilbereder de jordbærsyltetøy uten å koke. For en slik dessert trenger du litt mer sukker. Så for 1 kg jordbær er det tatt omtrent 1,6 kg sukker, og hvis bærene er litt sure, så er alle 2 kg.

Syltefremstillingsprosessen er veldig enkel:

 1. Vask og tørk jordbærene. Siden det ikke vil være noen varmebehandling, for å desinfisere bærene, helles de over med kokende vann..
 2. Tilsett sukker og bland med jordbær.bland jordbær med sukker
 3. Kvern alt til en homogen masse med en blender.kvern alt med en blender
 4. Ha ferdig syltetøy i steriliserte glass og lukk med nylonlokk.

Rå syltetøy oppbevares i kjøleskapet.

Jordbærsyltetøy er et “stykke sommer” i en krukke, den søte aromaen vil minne deg om varme sommerkvelder og hjelpe deg med å overleve vinterkulden. Overrask dine nærmeste med en deilig dessert og god appetitt!

Videooppskrift på fransk jordbærsyltetøy

Previous Post
Melon syltetøy oppskrifter med appelsin, epler, vannmelon
Next Post
Creșterea caprelor acasă pentru începători