15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fersk vin fra fjorårets syltetøy

ferdig vin fra syltetøy Ved begynnelsen av den nye sommersesongen blir krukker med fjorårets syltetøy ofte liggende på hyllene i kjøleskapet. Ikke hastverk med å bli kvitt det, for du kan lage vin av syltetøy som allerede har mistet smak og aroma. I stedet for smakløs sødme får du et fullverdig produkt – en hyggelig hjemmelaget vin som vil varme og glede husstanden din. La oss dele en enkel oppskrift på hjemmelaget vin fra syltetøy.

Relatert artikkel: hjemmelaget drue vinoppskrift!

Enkel tradisjonell måte å lage vin på

hjemmelaget syltetøy vin Du må forberede:

  • en krukke med en kapasitet på 3 liter;
  • et stykke gasbind for filtrering og en trakt;
  • en hanske kjøpt på et apotek, eller en vanntetning;

Sylteglass med vin må steriliseres med største forsiktighet. Vask dem med natron, og fyll dem deretter med kokende vann eller bruk en annen metode som passer deg..

Ingredienser:

  • 1 liter gammel syltetøy;
  • 1 liter kokt, kaldt vann;
  • 10 – 150 g rosiner eller ferske druebær;

Det er mulig å tilsette sukker hvis syltetøyet er surt. Når du tvert imot er oversøtet, må du tilsette vann. Eksperter har bestemt at det optimale sukkerinnholdet i vørteren ikke bør overstige 20%..

Rosiner eller druer tas bare uvaskede! Ellers vil gjærsoppene som lever på overflaten forsvinne. Ikke bruk rosiner i poser tilberedt for umiddelbar bruk.

Denne oppskriften på hjemmelaget vin fra syltetøy innebærer ikke bruk av tørrgjær, med den får du en helt annen drink. Gjæringselementet i guiden vår er rosiner eller druer.

Matlagingsteknologi

Prosessen med å lage vin fra syltetøy kan deles inn i to hovedtrinn. mens den første inkluderer primær gjæring, og den andre inkluderer filtrering av drikken og avvikling for å oppnå styrke og gjennomsiktighet.

1. stadie

lage vørter av syltetøy, vann, sukker og rosinerFyll en treliters krukke eller flaske med syltetøy, vann og bær (rosiner eller ferske), rør til det er jevnt. Knus ferske bær. Dekk glasset med gasbind og legg det på et mørkt og varmt (ikke lavere enn 20 – 25 grader) sted. Hvis du ikke på en pålitelig måte kan beskytte mot lys, pakk glasset med en tykk klut.

Du kan bruke fjorårets hjemmelagde tilberedning fra bær og frukt, det anbefales å ikke blande dem slik at vinen får en viss smak.

Hold i fem dager, rør om daglig med en langhendt treskje. Hvis det etter 20 timer eller tidligere vises tegn på gjæring: (sur lukt, skum, hvesende), fortsetter prosessen med å lage vin fra gammelt syltetøy normalt.gjæring av vørter

Etter fem dager er det på tide å gripe inn: separer flytende masse (tette, uoppløste partikler), filtrer væsken gjennom osteklut brettet i flere lag og hell i en ren krukke, også grundig sterilisert. Sørg for at minst 25% av volumet forblir fritt i glasset, dette rommet er nødvendig for skum og karbondioksid som dannes under gjæring.

Sett en gummihanske fast på boksen, etter at hun hadde punktert i en av fingrene. Hvis husstanden har vanntetning, bruker du den til å lage vin av syltetøy hjemme..

For ikke å bryte tettheten i boksens innhold, må du knytte halsen tett over hansken..

Hva om hansken ikke blåses opp innen 4 dager? Sjekk om de nødvendige betingelsene er oppfylt: temperaturen i rommet der drikken modnes, hermetisk lukking av boksen. Det kan være tryggere å lukke gummi- og glassfuger med deig..

Trinn 2

gjæring av vørterVi lar glasset være alene lenge: fra 30 til 60 dager, igjen i varmt og mørkt, overvåker vi tilstanden til gummihanskene. Når den tilslutt visner (eller følgelig luftlåsen “roer seg”), er gjæringen over. Drikken ble lysere, et sediment falt til bunns.

gjæringen er overTøm forsiktig den resulterende vinen uten å berøre sedimentet; for dette er det bedre å bruke et fleksibelt rør fra settet til en medisinsk dropper. Smaker det surt, tilsett litt sukker. Nå kan du helle væsken i rene flasker, forsegle tett og sette den i kjøleskapet. Som et resultat får vi styrken til drikken fra 10 til 13 grader.

Du kan helle den i glass etter 2 – 3 måneder. Hvis det oppstår et sediment under modning, bør vinen helles tilbake i en ny beholder. Sedimentet kan gi en bitter smak. Slik vin vil beholde kvaliteten i 2 – 3 år hvis den lagres i kulden..

dekantering av den ferdige vinen fra syltetøyetMetoden ovenfor er også egnet hvis syltetøyet er gjæret. Vi gjentar alle de samme operasjonene med den syrnede massen, vi beholder de samme proporsjonene for kokt vann og rosiner. Den eneste forskjellen er at 1 glass sukker er tilsatt. På slutten av gjæringsprosessen får drikken også tid til å modnes i kjøleskapet. Men praksis viser at det vil ta litt lengre tid å holde det på et kjølig sted, minst 3 måneder..

Hvordan lage vin raskt av syltetøy hjemme

rask tilberedning av vin fra syltetøyFor de utålmodige vil vi gi en “palliativ” versjon av oppskriften på vin fra syltetøy. For 1 liter av det gamle produktet blir det tatt 2 ganger mer vann: 2 – 2, 3 liter, en håndfull rosiner. Men den avgjørende faktoren er tilsetning av 10 g tørrgjær.

Matlagingsteknologi:

  1. Kombiner vann med syltetøy og kok opp. Denne blandingen må være veldig søt.
  2. Den avkjølte væsken må filtreres ved å filtrere gjennom osteklut, helles i en stor flaske.
  3. Løs opp gjæren i et lite volum av den resulterende blandingen og hold den varm i ca 20 minutter. Tilsett dem deretter til hovedvolumet, rør grundig. Flasken skal fylles omtrent til “skuldrene”, og ikke til øyebollene.vandrende vin fra syltetøy
  4. Nå trenger du en vanntetning med en slange dyppet i en vannflaske. Vi setter denne enheten der den er mørk og varm (minst 25 grader).

Etter 2 – 3 dager fortsetter gjæringen, du kan observere bevegelsen av karbondioksidbobler. Og etter en uke kan vinen allerede smakes, den skal være søt og sur og litt kullsyre. Det gjenstår å bli kvitt sedimentet – hell i rene flasker, tilsett noen rosiner til hver og send til kjøleskapet. Bare en eller to dager. Da kan du hjelpe deg selv. Minus en – vinen tilberedt på denne måten vil ikke beholde sine kvaliteter på lenge.

Les også artikkelen: oppskrift på rabarbra -kompott!

Previous Post
Hvordan lage et koselig avslapningsområde i landet
Next Post
Purcei din rasa Landrace în casa de la țară