15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sommerduft eller gul plommekompott

gul plomme til kompott En av de levende påminnelsene om sommeren som er lagret på hyllene i pantryet, er den gule plommekompotten. Faktisk vil en boks med en drink med en varm, solrik farge bare glede den estetiske smaken ved utseendet. Duftende, søt kompott vil ikke bare slukke tørsten din perfekt, men vil også bli en vitaminbarriere på vei mot vitaminmangel.

I motsetning til drinker laget av blå frukt, gir gul plomme kompotten en søtere smak, så du bør ikke ha i mye sukker.

Plommedrikke

gul plommekompott En av de enkleste og mest ukompliserte oppskriftene på gul plommekompott for vinteren er en engangshelling av frukt med sukkersirup. Til tross for at drikken ikke er sterilisert ytterligere, lagres den perfekt, selv om plommene har sin egen nødvendige syre.

For å lage to bokser kompott med en kapasitet på 3 liter trenger du:

 • modne, men ikke veldig myke plommer – 1 kg;
 • sukker – 600 g;
 • vann – 5 l.

Steg for trinn tilberedning av gul plommekompott:

 1. Sterilisere flasker.kan sterilisere
 2. Sorter frukten, klipp av halene og vask. La det tørke litt.sorter og vask plommer for kompott
 3. Del kremen i glassene, del dem likt.legg plommer i krukker
 4. Hell vann i en middels kjele for en boks på ca 2,5 liter. Du kan ta litt mer, med en margin. Tilsett sukker når det koker. Under omrøring, kok sirupen i 5 minutter.kok sirupen i 5 minutter
 5. Hell kokende sirup over plommene, rull sammen og dekk til med et varmt teppe for selvsterilisering.hell kokende sirup over plommene og rull sammen
 6. Etter at boksene med kompott er avkjølt helt, lagrer du dem i kjelleren eller kjelleren..

Det anbefales å lagre den gule plommekompotten med frø i ikke mer enn 1 år. Ytterligere lagring av den kan være full av matforgiftning på grunn av spesielle stoffer som frigjøres fra beinene..

Plommekompott ved dobbel helling

plommekompott uten steriliseringPrinsippet om tilberedning av en drink er nesten det samme som i forrige oppskrift. For en treliters krukke, lag 1 kg modne gule plommer med hard masse.

Overmodne, myke frukter er best igjen for å lage syltetøy og syltetøy. Ved kontakt med kokende vann kan huden til slike plommer sprekke – dette vil ødelegge utseendet til den gule plommekompotten for vinteren og gi den en grumsete farge.

Ha plommene i en krukke og dekk til med kokende vann (ca. 2,5 liter). Dekk til med lokk og la arbeidsstykket stå i en halv time. Det anbefales å dekke toppen med et håndkle.hell kokende vann over plommene

Hell det avkjølte vannet i en kjele og kok sukkersirup på grunnlag, tilsett 250-300 g sukker.sil infusjonen og kok sirupen

Hell den varme sirupen over fruktkrukken igjen, rull sammen og pakk den inn.

Skallede gule plommer kompott

kompott av pitted gule plommerDenne drikken har en veldig rik smak på grunn av den høye konsentrasjonen av frukt og sukker. Det er praktisk å bruke liters krukker til forberedelse – de tar mindre plass på hyllen. Men fra en slik krukke kan du lage et par liter kompott.

Konsentrert kompott fra plommer, hvis ønskelig, kan fortynnes med kokt vann umiddelbart før bruk.

Oppskriften er litt forskjellig fra gelékompottene:

 1. Vask tre kilo søte gule plommer, skjær i to halvdeler med en kniv og fjern frøene.fjerne frø fra plommer
 2. Legg avskallet frukt i forhåndsteriliserte glass, og fyll dem til toppen.
 3. Fra 750 g granulert sukker og 1,5 liter vann, kok sirupen og hell plommene over den.
 4. Legg et gammelt håndkle på bunnen i en stor, bred gryte eller kum og legg fruktkrukker på toppen og dekk dem med lokk. Hell varmt vann i en kjele, kok opp og steriliser kompoten i 25 minutter.
 5. Fjern glassbeholderen forsiktig, rull sammen og pakk den inn.

Sukkerfri plommekompott sterilisert

sukkerfri plommekompottFordi gule plommer har en ganske søt smak, kan de hermetiseres uten tilsatt sukker..

Vask plommer i mengden 700 g per liter krukke, ha i et dørslag og skyll først med kokende og deretter kaldt vann. Etter at all væsken har tappet, legg dem i glass og hell den nødvendige mengden kokende vann.fyll glassene med frukt

Legg glassene i en bred gryte, dekk til med metalllokk og steriliser i 10 minutter.sterilisere gul plommekompott

Rull opp den sukkerfrie plommekompotten til vinteren, snu glassene opp ned og pakk inn.

Plommekompott uten sukker, tilberedt i en kjele

plommekompott i en kjeleEt trekk ved denne drikken er ikke bare fravær av sukker, men også måten den tilberedes på. I motsetning til den forrige oppskriften er plommer ferdigkokt.

Vask tette modne plommer i en mengde på 500 g, og klipp av halene. Ikke fjern beinene.

Hell 2,5 liter vann i en kjele. Når det varmes opp litt, tilsett de gule plommene. Kok opp, blancher i 1-2 minutter, og forsiktig, prøv å ikke rive huden, fjern frukten fra vannet og legg den i en flaske..

kok kompotten i en kjeleKok opp vannet som plommene ble kokt i og hell det i en flaske med plommer. Forsegl og pakk inn.

Den gule plommekompotten vil spesielt appellere til barn, fordi den er en to-i-en-drink: du kan slukke tørsten og ha en matbit med frukt. Og hvis plommene forblir, vil de lage en utmerket plommekake. Generelt, avfallsfri produksjon! Derfor vil et par (dusin) ekstra krukker definitivt ikke skade.

Previous Post
Hvordan lage et koselig avslapningsområde i landet
Next Post
Purcei din rasa Landrace în casa de la țară