15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Gjør-det-selv hyttevannforsyning

Dacha vannforsyningsordning Vann på sommerhuset er ekstremt nødvendig – å vanne hagen, ta en dusj, lage mat, vaske opp og mye mer. Men dessverre har ikke alle hus en sentral vannforsyning, og på grunn av dette oppstår det en rekke vanskeligheter forbundet med lange turer til nærmeste pumpe eller brønn. Du kan spare tid og sikre komfort i landet hvis du foretar vannforsyning i landet. Denne prosedyren krever ikke spesiell kunnskap og ferdigheter, og er innenfor egen kraft. Dette vil kreve relativt billig pumpeutstyr og tilgang til en vannkilde..

Forberedelse til vannforsyningen til hytta

Gjør-det-selv-vannforsyning til dachaen er en prosess der mange faktorer må tas i betraktning for å sikre vannstrømmen til huset av god kvalitet og uten avbrudd. Det er nødvendig å bestemme om vannforsyningen vil fungere i vintersesongen eller ikke, hvor mye vann som vil kreves per dag, til hvilke formål den skal brukes. Ideelt sett bør husets vannforsyningssystem utformes sammen med selve bygningen for å ta hensyn til alle designfunksjoner og etablere et praktisk vannforsyningssystem..

Dessverre var mange hus ikke designet for å bære vann i dem, så det gjenstår å gjøre endringer i de ferdige bygningene. Oppgaven blir vanskeligere hvis det ikke er noen brønn eller brønn med vann innen rekkevidde. I dette tilfellet må du bruke mye tid og penger på konstruksjonen..

Dacha vannforsyningsordning

Hvis en brønn fremdeles er tilgjengelig, bør du kontrollere kvaliteten på vannet og påfyllingen. Hvis vannstrømmen er utilstrekkelig, kan du prøve å gjøre brønnen dypere. Deretter bestemmer vi hvor pumpeutstyret skal installeres, og hvis det er overfladisk, tildeler vi et lite rom for det. Et spesielt utpekt skur eller skur kan også tjene for alt utstyr..

Valg av pumpe

Pumpens type og effekt velges avhengig av mange faktorer. Så for vannforsyningen til sommerhuset om vinteren og sommeren trenger du forskjellige pumper..

Etter type plassering skilles følgende pumper ut:

  • Nedsenkbar pumpe. Installert direkte i selve brønnen. Fordelen er at den ikke lager støy i huset og ikke tar opp plass. Imidlertid er denne pumpetypen ikke aktuelt i vintersesongen..
  • Overflatepumpe. En mer vanlig type, den kan brukes både sommer og vinter. Ligger i en viss avstand fra brønnen og koblet til den ved hjelp av et vannrør.
  • Pumpestasjon for landsted. Disse stasjonene kan være helt ikke-flyktige. Stasjonene kan være diesel eller bensin, de fungerer når forbrenningsmotoren er slått på.

Velge en vannkilde

Valget av en vannforsyningskilde bør gjøres under hensyntagen til nivået på grunnvann, vannkvalitet og andre faktorer. Du kan rådføre deg med naboer som allerede har vannforsyning, enten de er fornøyd med rent vann.

De vanligste kildene til vannforsyning er:

  • Vi vil. Den eldgamle og mest praktiske måten å levere vann hjem på, siden du kan gjøre vannforsyningen til dachaen fra brønnen med egne hender, uten å ty til hjelp fra fagfolk. Det er nødvendig å kjøpe bare betongringer, og du kan grave en brønn selv. I tillegg, i fravær av elektrisitet og manglende evne til å betjene pumpen, kan du hente vann fra brønnen ved hjelp av en bøtte. Andre vannkilder kan ikke skryte av en slik verdighet. Det negative punktet ved bruk av brønner er muligheten for forskjellige forurensninger fra jordens øvre lag. Men denne ulempen vil bidra til å takle nøye isolering av hullene mellom betongringene..
  • Vannforsyning til dacha fra en brønn “på sanden”. I fravær av grunnvann, eller i en utilstrekkelig mengde på en dybde på opptil 15 m, er det vanlig å stanse brønner. Metoden for å bore en “tørr” brønn kjennetegnes ved at vann kommer fra de øverste lagene i akvifersystemet. Dette vannet er tilstrekkelig godt filtrert av leiren på toppen, så det er egnet for drikke og matlaging. Disse brønnene bores på 10 til 50 meters dyp, det anbefales å bruke klassiske metoder for å søke etter vann, fordi under maskinboring er det mulig å hoppe over et lag med vann. Dessverre er slike brønner ikke holdbare, fordi filtre er tette med sand og vannkilder går tom. Avhengig av egenskapene til en bestemt del av vinteren, kan levetiden til brønner variere fra 5 til 20 år..
  • Artesisk vel. Denne typen brønnboring skiller seg fra den forrige i sin større dybde, den kan nå mer enn 1000m. Vanligvis brukes ikke artesiske brønner til egne behov, fordi Dette er en ganske dyr metode for utvinning av vann og krever godkjenning fra offentlige etater. Det er fornuftig å bore slike brønner ved å kombinere innsatsen til flere naboer. Artesisk borevann utvinnes fra kalkstein, der det er den reneste og høyeste kvaliteten. Levetiden til en brønn kan nå en brønn, og kan være opptil 50 år.

typer brønner

Vannforsyning til sommerhytter om vinteren

Hvis det er nødvendig å bruke vannforsyning i vintersesongen, er det første trinnet å grave en grøft fra hytta til vannkilden. Dybden på grøften bør være minst 1,5-2 m, avhengig av egenskapene til frysing av bakken i regionen. Det er mulig å føre rør høyere med obligatorisk varmeisolasjon. Det er nødvendig å gjøre en liten skråning i hele lengden mot brønnen. Et hull blir kuttet i den andre ringen av strukturen for å matche dimensjonene til det valgte røret. Rør kan være stål, plast, PVC, etc., det viktigste er at de ikke sprekker under påvirkning av frost.

Dacha vannforsyningsordning fra en brønn

Vinterforsyning til dacha fra en brønn med høyt grunnvannsnivå innebærer å plassere et inntaksrør i en høyde på 30-40 cm fra bunnen. Et rengjøringsfilter er installert i enden av røret slik at jord ikke suges inn sammen med vann. Det er nødvendig å forsiktig isolere stedet der røret er kuttet i brønnens ring og fylle det med en grøft med sand i begynnelsen og jord ovenfra.

Vanninntak fra en brønn

Når du installerer pumpeutstyr, bør temperaturen inne i forlengelsen, rommet eller det separate rommet, der det skal være, være minst 2 grader Celsius. Foran selve pumpen er det montert en vannavløpsventil og et grovfilter. Etter å ha passert gjennom pumpen, filtreres vannet i en finrenser og kommer inn i kaldtvannsforsyningsmanifolden. Fra oppsamleren fordeles vann mellom forbrukere.

Vannforsyning i et privat hus eller på landet er en forutsetning for normalt menneskeliv og omsorg av høykvalitets grønnsakshage og hagetomt. Nivået på moderne teknologi gir oss mulighet til å levere vannforsyning på egen hånd med minimale kostnader. På samme tid avhenger renheten av vannet direkte av korrektheten i alle byggetrinn og kvaliteten på utstyret som brukes..

Vannforsyning i landet fra en brønn (video)

Previous Post
Det viktigste om de medisinske egenskapene til sandeltre
Next Post
Ce sunt pesticidele și care este clasificarea lor