15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

En potetgraver for en gående traktor hjelper deg raskt og effektivt med å høste

Industriell potetgraver for gående traktor En gående traktor brukes til å høste poteter i små og mellomstore områder. En potetgraver for en gående traktor er et obligatorisk utstyr i dette tilfellet, fordi jordbruksarbeid er utenkelig uten spesialverktøy, enheter og utstyr. De harde tider med manuelt arbeid er en saga blott.

Enhver modell av en potetgraver har samme driftsprinsipp. Prinsippet bør beskrives som følger: tenner eller kvister, som stuper ned i bakken, når knoller etter knoller på overflaten. Hver potet stiger opp fra reiret og høstes for hånd veldig raskt.

Typer potetgravere

Enkel design av potetgraver Det er flere dusin enhetsmodeller på markedet, men det er bare to typer dem:

 1. Enkel potetgraver. Konvensjonelle spade- eller plogutstyr med sveisede stenger eller tenner. Plog – spaden skjærer ned i jorden og løfter modne frukter utover langs tennene. Det viser seg at overflødig land blir siktet ut fra rotavlinger i ferd med å løsne og løfte jorda. Alle knollene fra reiret forblir øverst. Det særegne ved en enkel potetgraver er at den er installert på en hvilken som helst bakgående traktor eller en liten traktor av hvilken som helst kraft.
 1. Vibrerende potetgraver. Dette er en transportørpotetgraver for en gående traktor. Utstyrt med rist eller rist som passer på støttehjulene. En andel er også gitt i designet. I prosessen med å pløye blir jorda skåret gjennom, så stiger den sammen med rotavlingene til gitteret. På risten siktes poteter fra bakken og på toppen. Videre faller røttene langs gitteret til overflaten av stedet. På slutten er det enkelt å høste i poser fra en potetgraver.

Vibrerende potetgraver

Landbruksutstyr av denne typen produseres under forskjellige merker, den har flere typer festemidler. Før du kjøper, er det bedre å sørge for at enheten passer til kultivatormodellen din.

Flere populære populære modeller for kultivatorer:

 1. Vanlig “KKM-1”.
 2. Vanlig “KVM-3”.
 3. Vanlig hagespeider.
 4. Vibrerende “Neva”.
 5. Vibrasjon “Poltavchanka”.

Prisen på en potetgraver for en gående traktor fra denne listen varierer fra 7000 til 12 500 rubler. I sommersesongen kan prisene selvfølgelig øke..

Det er viktig at de listede modellene av potetgravere er nøyaktig egnet for typen feste til bakgående traktorer:

 1. “Fyrverkeri”.
 2. “Neva”.
 3. MTZ.

Hjemmelaget potetgraver for traktor som går bak

Det er verdt å lage en manuell potetgraver for kompakte områder. Industrielle typer utstyr for store områder kjøpes best fra produsenter.

Enkelt vibrasjonsutstyr er enkelt å lage av følgende materialer:

 1. Jernkanal.
 2. Brikken er ikke tynnere enn 5 millimeter. Sterkt stål er nødvendig for aksjen. Et brukt sirkulært blad eller annet høyhastighetsstål er perfekt.
 3. Jernhjørner av valset metall.
 4. Stål eller jernstenger. Det er bedre å bruke armeringsjern med liten diameter.

Vibrasjonsmodellen må være laget av en base eller ramme. Designet må inneholde:

 • base (den nevnte rammen);
 • fjæringssystem;
 • stenger for justering;
 • bevegelige elementer (hjul eller fester).

Tegning av en vibrerende potetgraver for en gående traktor:Tegning av en hjemmelaget vibrerende potetgraver

Nødvendige verktøy

Kan ikke klare meg uten:

 • slipemaskiner;
 • sveisemaskin;
 • graver eller drill;
 • kvadratisk og plan;
 • monteringsplater;
 • stålbolter med muttere.

Vibrasjonsmodellopprettelse

Regler for fremstilling av hver del separat og montering av hele mekanismen.

Stiftelsen

Det er optimalt å bruke et 40 x 40 mm firkantet profilrør. Det er bedre å ta en 4 meter billet i valset metall og dele den i segmenter på 120 og 80 centimeter. Vi får fire støttebjelker.

Av disse må du sveise basen i form av et rektangel i rett vinkel. Dimensjonene vil være 120 x 80 centimeter..

Montering for stenger

Montering av en hjemmelaget strukturDet er nødvendig å sveise hoppere ikke i midten av rammen (rektangelet), men en fjerdedel av lengden.

På baksiden av basen fikser vi de firkantede rørene i vertikal posisjon ved sveising. De er plassert utenfor basen for montering av akselen. Hjul blir deretter installert på akselen.

Lag et hull på 1 cm på et sted som er praktisk for festing med en drill eller en graver.

Vertikale stativer

Vi trekker oss tilbake 5 centimeter fra kanten av rammen og sveiser den firkantede profilen. Lengden er ikke mer enn 50 centimeter. Etter 15-20 cm fikser vi også kvadratprofilen ved sveising, men allerede 40 centimeter lang. Etter det andre stativet måler vi allerede 40 centimeter og fikser 30 centimeter profilen ved sveising.

Som et resultat ser designet ut som et metallpar nedadgående trapper..

Stivhet for stativer

Du må fikse stativene på bunnen av strukturen. Til dette brukes en metallstrimmel på 0,4 – 0,5 mm. Stolpene skal sveises ved 45 grader, i tillegg sveises stripene sammen.

Pløyeshare eller ralo

Hjemmelaget RaloOpprettelse av arbeidsdelen av potetgraveren. Hjemmelaget plogskare må synke ned i jorden mens du graver i poteterader for å høste.

For å lage en ralo trenger du metall fra 0,3 mm tykt. To “fungerende” kniver kuttes ut i henhold til tegningen og en hjemmelaget plog sveises. For å gi en volumetrisk form, praktisk for å gripe jorden, må du trykke på midten av bladene med en hammer, som tidligere har festet hele strukturen med en festestang.

Produksjon av bordplater

Montering av brettetSkivebrettet er en videreføring av utformingen av potetgraveren, mer presist stålstenger sveiset til basen. Den enkleste måten å bruke armeringsjern er ikke mer enn 10 mm i diameter og opptil 120 centimeter lang. Hver 4-5 centimeter må du sveise armeringen, som vist på bildet.

Justeringsstenger

Valgfritt element, fordi justering bare er nødvendig på problematisk (vannaktig) jord.

Stengene kan enkelt justere ønsket vinkel for helling av det forsterkende (skrå) brettet. Den enkleste måten er å lage en bevegelig struktur i form av en ramme, som brettet er plassert på. Rammen strammes med konvensjonelle bolter.

Støttehjul

Gjør-det-selv-graverdesignet for en traktor som må gå bak, må være utstyrt med bevegelige hjul for enkel bruk og bevegelse.

Det er mest fordelaktig å utstyre graveren med hjul fra en trillebår med et bredt dekk. Vi skaffer aksler, fester dem til rammen og monterer hjulene. Det er lettere å fikse hjulene med en hårnål (som i enheten til en hage trillebår).

Den enkleste potetgraveren for en gående traktor

Ingen tegninger er nødvendig for å lage en enkel potetgraverLancett -type potetgraver er den enkleste typen redskap for en kultivator. Produksjon krever ikke spesielle materialer, komplekse tegninger og målinger.

Du trenger en bipod, men den er lett å kutte, for eksempel fra en gammel spade. Lag stengene av forsterkning eller tilpass tennene fra de gamle gaflene. En sparsommelig eier vil alltid finne bruk selv for gamle ødelagte hageredskaper..

For vellykket bruk av hjemmelaget utstyr må du vite graden av jordtetthet på stedet. Ellers vil bruken av en slik potetgraver bli upraktisk..

Bare fest til en hvilken som helst modell av kultivator eller minitraktor. Det er ingen bevegelige enheter i strukturen, så det er ingenting å bryte.

Brølende potetgraver til traktoren – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea