15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kan jeg reparere bensinkuttere selv?

Under drift slites elementene i bensinkuttere opp Ved første øyekast er en enkel enhet for gressklipping med totaktsmotor finjustert. Reparasjon av bensinkuttere må overlates til en spesialist eller for å studere teknikken selv ved å bruke bruksanvisningen. Streamer -vedlikeholdet er avgjørende. Smøring av girkasse, linjeskift, tannsliping kan gjøres på egen hånd.

Gassklippere funksjonsfeil og hvordan du kan fikse dem

Ryddesaksemotor Enhver type bensinbørste har en hulstang, der en tilkoblingskabel er plassert mellom motorakselen og den nedre girkassen, som overfører rotasjon til arbeidslegemet med skjæreverktøyet. I den øvre delen er det en forgasser og en motor, nederst – en girkasse og et arbeidsverktøy, dekket med et foringsrør. I den midtre delen er det et tverrgående håndtak der kontrollknappene er plassert. For å losse armene er det et lossebelt som holder stangen med operatørens torso.

Når du velger en bensinkutter, er en totaktsmotor å foretrekke fremfor en firetaktsmotor. Totaktsmotoren er mer manøvrerbar og lettere å reparere. Med firetaktsenhet, lavere vibrasjonsnivåer.

De følger dette, reparasjon av bensinkuttere er å feilsøke;

 • motoren starter ikke;
 • skjæremekanismen øker ikke farten;
 • motoren går i stå;
 • reduksjonsmaskinen er oppvarmet;
 • fremmed banking høres, sterk vibrasjon av stangen.

Før du eliminerer funksjonsfeilen, må du diagnostisere, bestemme den inoperative noden.

Det er viktig å kjenne smørepunktene til verktøyet. Konstant pleie og rengjøring av enheten etter arbeid forlenger levetiden. Før arbeidet er det nødvendig å stramme festeboltene, forberede drivstoff og fylle tanken.

Motorsagmotor starter ikke

Diagnostisering av motorfeilHvis mekanismen ikke starter, stopper den umiddelbart, sjekk sekvensielt:

 • er det drivstoff i tanken;
 • brukbarhet av tennpluggen;
 • renhet av luft- og drivstoffilter;
 • renslighet av puste- og eksosporten.

Det er nødvendig å fylle den med en nylaget blanding basert på AI-92, oljen injiseres for nøyaktig dosering med en medisinsk sprøyte. Dette vil hjelpe deg med å unngå dyre reparasjoner av motorsag..

Det er nødvendig å sørge for at lyset fungerer, det gir en gnist når det kommer i kontakt med kroppen. I dette tilfellet er det nødvendig å tørke lyskanalen, rengjøre og tørke selve delen. Du kan bytte lys, men kanalen må fortsatt tørkes i 40 minutter. Kontroller at høyspenningskabelen er brukbar, det er ikke alltid det er kontakt. Feil i tenningen ved reparasjon av bensinkuttere, ikke fikser det selv.

Hvis motoren ikke stopper når luftfilteret fjernes, er årsaken i det – utskifting eller rengjøring er nødvendig. Bytte av drivstoffilter gjøres med stor forsiktighet. Kontroller deretter pustens renhet, fjern lyddempernettet og rengjør eksosrøret.

Forgasser bensinkutter med deksel fjernetDet neste trinnet vil være å reparere forgasseren, der du må finne feilen og fikse den, med tanke på den lille størrelsen på delene. Hvis de enkleste operasjonene ikke har gitt resultater, for ikke å forstyrre finjusteringen av systemet, er det bedre å overlate reparasjonen til en spesialist. Hvor du skal starte diagnostikken og hvordan du reparerer bensinkuttere med egne hender, sjekk videoen:

Reparasjon og smøring av bensinkutteren

Gass kutter girkasse reparasjonReduserens rolle er å overføre dreiemoment fra motorakselen til skjæreverktøyet gjennom 2 tannhjul med forskjellig antall tenner. Dreiemomentet overføres i en vinkel på 300. Antallet omdreininger til det nedre skjærebladet er 1,4 ganger mindre enn motorhastigheten. Tannhjulene må være rene og smurt. For å tilføre tennene olje, er det et hull under skruen på toppen.

Smøring av bensinkutterens girkasse utføres minst en gang i sesongen. Hvis arbeidet er intensivt eller det er unormal støy i den nedre enheten, er det nødvendig å smøre oftere..

Først skal stedet der pluggen lukker hullet ryddes for jord og gress. Skru ut pluggen med et egnet verktøy, den følger med sagen. Vi bruker et fettrør. Enten velges et innfødt smøremiddel fra produsenten, eller velkjente forbindelser av høy kvalitet, som Oleo-Mas, Litol-24, Azmol 158. Vi åpner beskyttelseslaget på røret og legger instrumentet på siden. Klem langsomt kniven, klem fettet inn i girhuset. Tannhjulene bærer sammensetningen med tenner over hele overflaten. Du kan også helle fett med en spesiell sprøyte..

Utilstrekkelig eller for mye smøring kan føre til overoppheting av giret. Et hørbart slag og tilbakeslag indikerer et ødelagt lager eller smuss fra en skadet støvel. Lagrene må byttes ut med en trekker uten bruk av oppvarmingsmetoden.

Kontroller driften av skjæreelementet på bensinkuttereHvis girkassen vakler og kjører på stangen, er det nødvendig å bytte huset, eller stram knuten midlertidig med en klemme for å feste den til røret. Hvis kniven slutter å rotere, betyr det at tannhjulene ikke går i inngrep – tennene er utslitte eller smuldret. Et par må byttes ut med en fullstendig demontering av enheten.

Demontering av girkassen med demontering av akselen og lagerenhetene må ikke utføres ved oppvarming. Ved oppvarming mister metallet sine styrkeegenskaper, og i fremtiden blir knuten upålitelig. For å fjerne lagrene, bruk en trekker.

Når du bytter ut en girkasse, er det nødvendig å velge en ny enhet, guidet av:

 • rør diameter;
 • diameteren på drivakselen;
 • delen av drivakselen;
 • festemetode

Ta vare på klippeenhetene til bensinkuttere

Saghodesett for bensinkuttereSagehodesettet sløves eller slites med tiden. Verktøyet blir anspent, belastningen øker og strengenes kvalitet forringes. Metall sagblad skjerper seg, plast bytter.

Hvis en linje brukes som skjæreverktøy, slites den gradvis, og nytt materiale installeres i spolen. Prinsippet for bruk av linjekutter er å gradvis spole av spolen under virkning av sentrifugalkraft. Når den kommer i kontakt med gresset, slipes linjen, den mates gradvis fra rullen. En spesiell vikling er nødvendig for at to skjæreelementer skal komme ut samtidig og ikke forveksles med hverandre..

LinjeskiftFiguren viser hvordan du snor snoren riktig på bensinkutterens hjul. Før du vikler en ny linje, må du:

 • skru av dysen, fjern forsiktig dekselet, hold fjæren med hånden;
 • fjerne rester av gammel fiskelinje fra spolen;
 • mål 5 meter av en ny streng og brett den i to;
 • i spolen, føringer for 2 ender, krok den midterste delen inn i fordypningen og vind i pilens retning for hver halvdel av strengen;
 • føre de resterende 20 cm gjennom de spesielle hakkene i de motsatte ender av spolen;
 • installer fjæren og skivene, ta ut endene av linjen, lukk trommelen med et lokk.

For å lære hvordan du endrer linjen på en bensinkutter, se videoen.

Skifte fiskesnøre i bensinkutterens trimmerhode – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea