15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vaksinasjonsbeskjærer – en gave fra den uerfarne hobbyisten

Vaksinering er rask og enkel med podingsbeskjæreren Vellykket podning krever en stødig hånd, et godt øye, fingerferdighet og en slipet kniv. Den podende beskjæreren er nyttig for nybegynner gartner og profesjonell. Hvert verktøy har fordeler og ulemper. Et instrument i uegnet hånd vil være ubrukelig hvis de grunnleggende kravene til korrekt spiring ikke er oppfylt.

Beskjæringsenhet for poding

Pode sekatører har en spesiell form på arbeidsbladet Hvis en konvensjonell beskjærer består av en skjæreflate som klemmer og deformerer kadmiumlaget, er dette uakseptabelt for en podingsbeskjærer. Derfor har verktøyet et arbeidsblad som skaper et krøllete snitt i en form som lar deg perfekt matche de to åpne overflatene på scion og grunnstammen. Det andre bladet har en støttefunksjon. Dessuten gjentar støttebladet profilen til grenen i stoppetiden, for ikke å skade den. Når vevet presses, frigjøres juice, som renner nedover sporet på kniven. Mutteren og bolten fester anslaget til ambolten og arbeidsbladet til hverandre. Fjærmekanismen setter bladet tilbake til sin opprinnelige posisjon.

Hvis podingen utføres på en ett år gammel frøplante, fjerner stammen, festes grunnstammen på toppen. Når du planter en frøplante, må du ta tak i bestanden for ikke å trekke ut den skjøre løven fra reiret. Omega -kuttet av leddet gir de beste resultatene, men er ikke egnet for arbeid med tette treslag.

Basert på den beskrevne prosessen er det klart at for å lage et nøyaktig, jevnt kutt uten å klemme over et stort område, er det nødvendig med spesialstål. Derfor er kvaliteten på verktøyet avhengig av:

  • fra materialene som brukes til fremstilling av skjæringsdelen av podende sekatører;
  • metode for produksjon og sammenføyning av deler:
  • oppnå skjæreflaten og dens tykkelse.

De beste regnes som høykarbonstål, med produksjon av deler som er smidd eller naglet. Smidde produkter har spesiell styrke, men de øker også kostnadene ved prosessen betydelig.

Høykarbonstål brukes til produksjon av podende sekatører.Kutterne i eksponeringsøyeblikket skaper et figurkutt av en profil, slik at scion og rotstokk kombineres ideelt hvis stengene har samme tverrsnitt. Se videoen om hvordan podingsbeskjæreren fungerer, så blir alt klart..

Hva tiltrekker et nytt verktøy for en gartner og en amatør:

  1. Garantert tilfeldighet av to rotstokker og snitt.
  2. Ingen justeringer er nødvendig, kuttet er rent, gjort raskt, noe som betyr at skjæringen, med forbehold om hygiene, vil slå rot.
  3. Med en høy operasjonshastighet vil en profesjonell gjøre mer arbeid på en dag.

Ulempen er de svært høye kostnadene for et kvalitetsverktøy. Prisen på en beskjærer for poding av trær fra de beste produsentene nærmer seg hundre tusen rubler. Dette er det som avgjør hvorfor det er så mange hjemmelagde enheter som fungerer effektivt..

Det er umulig å utføre en podning av høy kvalitet hvis forskjellen i tykkelsen på løven og grunnstammen overstiger 3 mm..

I motsetning til de angitte parametrene, foretar podingsbeskjæreren sjelden et høykvalitets snitt med en grentykkelse på mer enn 10 mm.

Hvorfor kjøpe et profesjonelt podingsverktøy Grafting -beskjærer

Vaksinasjonsbeskjærer for fagfolkDette profesjonelle trepodingsverktøyet regnes som målestokk for kvalitet. Kniven er laget av det beste verktøystålet, og ved å smi bladet blir ikke kniven sløv når den går ned i tett treverk i olje. Ved hjelp av veldig tynne smidde V-formede, U-formede og Omega-formede kniver er det mulig å lage krøllete kutt med saks for poding av trær og busker. Gartneren bestemmer hvilken kniv som skal brukes, avhengig av tettheten av treet. Vedleggene endres samtidig. De er dobbeltkantet og tåler opptil 3000 kutt. Verktøyet har en 3-års garanti som ikke dekker forbruksvarer.

Ikke mindre høy kvalitet og alle andre deler laget av forsterket plast og stål av høy kvalitet. Et spesielt verktøy er nødvendig for å slipe kniver, men det er ikke nødvendig å slipe:

  • hver side av bladet tåler minst 3000 kutt, og det er 2 av dem på hver dyse;
  • det er tre vedlegg som følger med det profesjonelle podingsverktøyet;
  • butikken har alltid utskiftbare vedlegg som ikke er dyre.

Et snittskår laget med en podende beskjærerDet er et alternativ til et dyrt verktøy. Kinesiske og hviterussiske produsenter tilbyr sine produkter til en pris flere ganger lavere enn et italiensk instrument. Kinesiske modeller er bare gode for de første kuttene. De biter lett i tynt, friskt treverk. Med produsentens erklærte evne til å arbeide med podningsmateriale med et tverrsnitt på 13 mm, blir de sløvete ved de aller første kuttene, og oppløses senere fra den påførte innsatsen.

Det nye podingsverktøyet ble patentert i 1983 i Sovjetunionen. Oppfunnet av forskere Kostrikin I.A. og Melnichenko NI, først for vingårder, og i 1992 for frukt og prydplanter. Formålet med oppfinnelsen var å lette bøndenes manuelle arbeid..

De hviterussiske podningssekatørene er laget av verktøystål for kniver og stål 20 for holdere og et håndtak, noe som gjør dem sterkere. Estetikk er gitt av silikon pålegg. Sinkbelegg forhindrer korrosjon av metalldeler. Hviterussiske kniver er av høy kvalitet, siden skjæredelen er smidd, akkurat som i italienske produkter. En slik podingsbeskjærer koster 1600 rubler, tilgjengelig for landsbyboere med små inntekter.

Å lage poding sekatører selv

Hjemmelaget hvitløkstransplantatorEtter å ha blitt kjent med enheten og prinsippet for bruk av de proprietære verktøyene utviklet av designerne, tok håndverkerne form av kniver og laget sine egne verktøy..

For at knivene skal komme inn i grenens bløtvev uten å skade dem, krever det overføring av store krefter med en spak eller en skrue og en kniv laget for utformingen. Hvitløk og små barlind brukes. For håndverkere er det ikke nødvendig med selv tegninger for å lage en podemaskin med egne hender. Hjemmelagde verktøy brukes av fagfolk og fortjener smigrende anmeldelser.

Oversikt over beskjæringssaks av forskjellige modeller – video

Previous Post
Este posibil să folosiți pepene verde pentru pancreatită, colecistită și gastrită
Next Post
Plantarea de cartofi cu un tractor cu spărgător