15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Øyeblikkelig elektrisk varmtvannsbereder for dusj – sommerkomfort

varmtvannsbereder for dusj Problemet med å installere en elektrisk øyeblikkelig varmeapparat på en dusj oppstår blant byboere om sommeren, i en periode da verktøy reparerer nettverk. Sommerboerne trenger også en slik enhet. Hvis det er mulig, er det mer økonomisk å installere gassutstyr. Gjennomstrømningsvarmeren krever ikke mye plass, den er klar til å dosere den nødvendige mengden vann når som helst.

Installasjonskrav for elektrisk dusjvarmer

øyeblikkelig varmtvannsbereder Det er et bredt utvalg av elektriske øyeblikkelige dusjovner til salgs. De er forskjellige i varmeelementer, tilbehør og parametere. Kravet om et pålitelig strømnett for tilkobling forener alle enheter. Muligheten for å koble til et kraftig varmeelement uten å overbelaste husledningen avhenger av hvilket vannforbruk som kan forventes. Gjennomstrømningsvannvarmer for dusj beregnes ut fra et gjennomsnittlig vannforbruk per vannkanne på 6 l / min. Dette betyr at om vinteren, når vannet i ledningen er omtrent 50 C, vil en varmeapparat på minst 13 kW kraft være nødvendig, dette er bare mulig hvis det er en trefaset kraftledning.

Du kan bruke frittflytende enheter, de er installert på enfasede linjer med et strømforbruk på 3-8 kW. Vanligvis har slike elektriske øyeblikkelige dusjvannvarmere sin egen dyse og fungerer bare med den..

Men selv lavstrømsenheter krever en egen kraftledning, et eget skjold og et system med beskyttende blokker for bruk av en elektrisk enhet i et fuktig rom..

Før du kjøper enheten, er det nødvendig å innhente en mening fra spesialister om muligheten for å koble enheten til en bygård. Bygget for mer enn et halvt århundre siden etter forskjellige standarder og gamle husholdningsapparater, kan nettverk være svake for å installere en dusjvannvarmer.

Så før du kjøper enheten, må du:

 • finne ut maksimal effekt som husnettet er designet for;
 • å avklare om det er mulig å lede en trefaset linje, siden tilstedeværelsen av en elektrisk ovn i husholdningen ikke er en garanti for en slik mulighet;
 • avklare om trykket i kaldtvannsrøret er stabilt og dets parametere for valg av trykk- eller ikke-trykkanordning.

dusj på badetDet vil ikke være vanskelig å installere en kjele av hvilken som helst kapasitet i moderne etasjes bygninger med flere etasjer. Standarden sørger for levering av kraftutstyr for installasjon av enheter med en kapasitet på opptil 36 kW. En varmtvannsbereder for en dusj i landet kan bare være frittflytende og tilkoblet via en egen linje med en kapasitet på opptil 8 kW. Men i landet kan du bruke både en lagerkoker og solenergi til daglig oppvarming av tanken..

Funksjoner ved gjennomstrømmende elektriske kjeler

vannvarmer kretsEn elektrisk varmtvannsbereder installert på en dusj fungerer etter prinsippet om å vaske spolene til et varmeelement med vannstråler. Jo tynnere lag med oppvarmet vann, desto raskere vil det varme opp. Ved å justere vannstrømmen per dusj kan du øke eller redusere temperaturen på strålen. Varmerens bekvemmelighet og pålitelighet avhenger av kraften til ett eller flere varmeelementer, vannforsyningssystemet og kjelens design..

Fordelene med gjennomstrømningsvarmesystemer er:

 • få varmt vann i den nødvendige mengden i løpet av få sekunder etter at vassdraget er slått på;
 • enhetens kompakthet og praktisk installasjon;
 • kort ventetid på resultatet etter å ha mottatt kommandoen.

Det er betydelige ulemper ved bruk av en øyeblikkelig varmtvannsbereder til en dusj:

 • sikkerhetskravet ved bruk av et elektrisk apparat på badet krever profesjonell installasjon av alle enheter i vanntett design, tilstedeværelse av en jordfeilbryter, jording og ekstra elektriske beskyttelsesblokker;
 • installasjon av en egen linje på enheten;
 • muligheten til å bruke varmeren på ett prøvetakingspunkt;
 • for å oppnå normal strømningshastighet og trykk i et dusjnett med behagelig temperatur, kreves et trefaset nettverk.

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot ledningene til trefaseledningen til dusjkabinettet. Ikke prøv å gjøre jobben selv. Overlate utstyret, valget av kabler og beskyttelsessystemer til spesialister. Ingen enheter er immun mot sammenbrudd, og vann er en strømleder, akkurat som menneskekroppen..

Beregning av nødvendig effekt for en dusj

varmtvannsberederFor å beregne den nødvendige kraften til dusjenheten, bruker vi formelen:

M = P * (Tk-Tn) * 0,073, hvor:

 • M – kW effekt for oppvarming av vann;
 • Р – vannforbruk per tidsenhet;
 • (Tk – Tn) – hvor mange grader vannet ble oppvarmet.

For å varme 4 liter vann med 20 grader, kreves en effekt på 6 kW, men en slik varmeapparat passer bare om sommeren, når vannet allerede er varmt, og brukeren er fornøyd med lavtrykket. En hel dusj krever en trefaset installasjon på minst 13 kW.

Imidlertid har produsenter som anvender fysikklovene utviklet gravitasjonssystemer for elektriske vannvarmere for dusjkabiner med en spesiell designenhet som øker utløpstrykket ikke bare ved å øke volumet av oppvarmet vann. Spesielle dusjhoder har et større nominelt hull ved tilkoblingspunktet til enheten og et smalt ved uttaket. Dette øker trykket i systemet og de små hullene i dusjskjermen gir en trykkeffekt. Det er derfor tyngdekraftsystemer jobber med sitt eget sett med dyser. Trykkutstyr trenger ikke slike triks, de bruker standard rørleggerutstyr.

I de tekniske parameterne for alle øyeblikkelige elektriske vannvarmere per dusj, er vannforbruket angitt på grunnlag av oppvarming til 350 C, og bare Electrolux beregner strømmen basert på temperaturen 290.

Enheten og forskjellene mellom trykk- og ikke-trykksystemer

Et standard dusjvannsbereder består av:

 • forsyningskran fra nettverket;
 • en enhet for tilkobling av dusj eller en ferdig tilkobling av en vannkanne i settet;
 • termostat med et tørt varmeelement avstengningsenhet;
 • varmeelement og foring;
 • bolig- og reguleringssystem.

modell atmoreFrem til nå ble friflyt-enheter betraktet som de enkleste, men med ankomsten av den nye Atmor-serien kan dette sies med forsiktighet. En nyhet som er etterspurt blant brukerne er Atmor Enjoy 100 flytende varmtvannsbereder for dusj. Dette er en frittflytende enhet designet for en effekt på 3500 W, det er også kraftigere merker i serien. Oppvarmingstemperatur opptil 50 grader, justerbar. Strømningshastighet 3 l / min ved nominell temperatur. Dette betyr at den kan økes ved å redusere oppvarmingen til et komfortabelt nivå, det er 3 stadier av regulering. Veske størrelse 39 * 22 * ​​9 cm, veldig liten. Etuiet er av plast, ergonomisk. Enheten har en bunnvannstilførsel, en 1,5 meters slange til dusjhodet. Det anbefales å bruke en varmtvannsbereder med filtre for vannrensing ved innløpet. Enheten koster 2670 rubler. Enkel installasjon og energibesparelse i bruk gjør valget av Atmor varmtvannsbereder fordelaktig.

Hvordan velge en trykkvannsbereder elektrisk øyeblikkelig?

tilkoblingsdiagramFørst og fremst velges parametrene som allerede er nevnt. Det er viktig at enheten tilhører en pålitelig produsent, det er mange av dem. Atmor, Ariston, Termeks, Electrolux og andre kjente merker er velkjente. Tilbakemeldinger på Internett vil foreslå en pålitelig modell.

Det er mulig å installere en trykkanordning i en bygård for sommerperioden ved å koble til varmtvannsledningen. I dette tilfellet vil enheten hvile om vinteren, noe som vil forlenge levetiden betydelig..

Installasjon av øyeblikkelig elektrisk varmtvannsbereder – video

Previous Post
Kjøp en elektrisk kultivator for en sommerbolig – fremskynd jordbearbeiding
Next Post
Alegerea unei pompe fecale pentru pomparea apelor uzate