15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Er det mulig å reparere stansen selv

Hovedkomponentene i stansen Reparasjon av en hammerbor er vanskelig på grunn av arrangementet av enheter med et mekanisk grensesnitt og en kraftenhet. Alle deler har mikroniserte toleranser og en verifisert handling. Derfor er det nødvendig å sikre riktig pleie og teknisk drift av verktøyet i samsvar med kravene i instruksjonene, og dermed forlenge overhalingsperioden..

Stansemaskin

Det er få brukere av instrumentet som har studert ikke bare rekkefølgen på å trykke på spakene og knappene, men også forstår hva som skjer i mekanismen som et resultat av kommandoen som mottas. Uten å kjenne enhetens interaksjon er det umulig å utføre selv den minste reparasjonen av stansen.

Det er tegn på funksjonsfeil knyttet til kraftdelen, og noen ganger kan det oppstå mekanisk slitasje eller brudd på deler.

Kraftdel av et slagverktøy

Kraftdel av et slagverktøy Elektriske diagrammer og utstyr er konsentrert i en del og presentert i en seksjon på bildet.

Symptomer på funksjonsfeil som krever utskifting av deler eller reparasjon av borehammeren i kraftdelen kan være som følger:

 • når enheten slås på, utløses nettsikringene;
 • enheten slås ikke på;
 • når du jobber, vises røyk med en skarp lukt;
 • enheten gnister under drift;
 • svinger er ikke regulert.

Du kan finne årsaken til at enheten ikke slås på ved hjelp av en tester. Du må se etter et gap i opplegget, fra enkelt til komplekst. Kontroller tilkoblinger, rengjør kontakter. Den vanskeligste og dyreste delen som mislykkes er ankeret til hammerboret. Dette er motorens hjerte, som består av kobberspiraler som er sammenkoblet og holdt sammen av lameller. Ved isolasjonsbrudd mellom ledningene oppstår det en kortslutning hvor som helst, og hele oppsamleren må spoles eller byttes ut.Stanseanker

For å finne ut at ankeret på hammerboret er defekt, kan du visuelt ved den brente viklingen, røykspor fra lamellene eller ved å teste for kortslutning. Skader kan elimineres ved rettidig forsiktighet, rengjøring av deler fra støv, som er årsaken til alle problemer. Hvis det kommer gnist fra motoren, må ankeret rengjøres med en alkoholpinne eller et vanlig skolegummibånd, fjerne grafittavleiringer fra manifolden.

Den andre viktige delen av motoren er karbon- eller grafittbørster. Det er gjennom de bevegelige kontaktene at en elektrisk ladning kommer inn i kjernen, og skaper et dreiemoment indusert av EMF. Roterende hammerbørster er kontakten som kobler den roterende oppsamleren til strømkilden.

Grafittbørster

To elementer fungerer alltid i par. En karbon- eller grafittplate presses mot oppsamleren. Som et resultat av konstant friksjon mot den roterende kollektoren, slites platene og kontakten brytes. Et symptom på en funksjonsfeil vil være gnist i manifolden, muligens roterer ikke motoren. Uansett slitasjetilstand skiftes begge platene samtidig. De fleste verktøymodeller har indikatorer for børsteslitasje som advarer brukeren på forhånd..

Perforatorens rotasjoner kan ikke reguleres på grunn av funksjonsfeil i UUD, da må den byttes ut, enheten kan ikke repareres.

Mekaniske feil og eliminering av dem

Mekanisk feil på hammerboretFor å finne denne eller den feilen må du komme til ønsket node. Enhver av de delene som ble fjernet, blir grundig undersøkt for tilstedeværelse av:

 • sprekker;
 • sjetonger;
 • rifter eller riper.

I de fleste modeller er de demontert i to halvdeler, men hver av de roterende hamrene har sine egne egenskaper. Hvordan reparere et slag med egne hender, se videoen:

Et tegn på sammenbrudd kan være:

 • avslag på å utføre en funksjon;
 • fremmede lyder inne i mekanismen og overdreven oppvarming av saken;
 • modusene bytter ikke;
 • fett flyter.

Hvert av tegnene kan være et resultat av sammenbruddet av noen av delene som fjernes i sekvensen vist i diagrammet. Monter verktøyet i motsatt rekkefølge. Reservedeler til en roterende hammer bør kjøpes i henhold til spesifikasjonene i servicehåndboken..Roterende hammerdeler

En av årsakene til mekaniske feil er ofte utilstrekkelig vedlikehold av enheten som opererer under vanskelige forhold. Forebyggende tiltak er ikke vanskelige, og verktøyets levetid vil bli betydelig forlenget. I henhold til driftsreglene er det nødvendig:

 • forny smøring av girkassen hvert sjette måned;
 • etter 6 måneder, inspiser og rengjør børstene og den tilstøtende delen av oppsamleren;
 • på slutten av arbeidsdagen, rengjør stansemaskinen med en støvsuger;
 • husk å smøre smøremiddel på skaftene på slisseverktøyet for å tette mot støv og forhindre stikkontakt.

Ikke anstreng deg for fysisk anstrengelse når du arbeider med hammerboret, skytepinnen og tetningene slites ut, operatøren blir sliten og irritert..

Mål og formål med verktøysmøring

Smøring av roterende hammerVerktøybrudd er ofte forårsaket av manglende, mangelfull eller upassende smøring. Slitasje reduseres hvis alle hull og hulrom er dekket med et lag med frostvæske, og rengjøringen utføres i tide.

Type girsmøremiddel er forskjellig fra skaftformuleringen. Hver produsent anbefaler å bruke et spesifikt hammersmøremiddel som er angitt i instruksjonene med ønsket frekvens..

Det er generelle retningslinjer for alle steinøvelser. Girkasser bør motta olje med flytende konsistens, helles i et spesielt hull. For alle enheter kan du utvilsomt bruke Bosh og Makita -fett beregnet på girkasser, noe de gjør i servicesentre..

Feil valgt eller overdreven fylt med fett kan føre til overoppheting av girkassen..

For å smøre skaftene på arbeidsutstyret før det settes inn i chucken, brukes et tykkere fett fra de samme produsentene. I dette tilfellet er skaftets festepunkt i chucken og spissen beskyttet mot å bli trent. Fylling av alle hull med fett beskytter enheten mot støvinntrengning.

Det er nødvendig å smøre stedene som er angitt i instruksjonene. Og det er absolutt skadelig å legge smøremiddel til clutchen. I tilfelle plutselig deteksjon av mangel på smøring i girkassen, kan du bruke en husholdningssammensetning, Litol-24 Lux, men smøremiddel er ikke egnet for batteridrevne bergbor, selv midlertidig.

Enheten til arbeidsenheten og utstyret til stansen

Skifte slaghammerHammerboret har en chuck der arbeidsverktøyene er festet. For profesjonelle kraftige steinøvelser aksepterer SDS max chuckene bare 18 mm skaft med fem langsgående spor, som passer inn i sporet på den tilsvarende chuckprofilen.

Det lette og mellomstore verktøyet er utstyrt med en SDS pluss -chuck, som gjør det mulig å bruke et sporverktøy med fire langsgående spor og et 10 mm tverrsnitt. Hammerborchucken er designet slik at den bare kan godta verktøy beregnet for den. Hvis du setter inn et uegnet tilbehør, passer det ikke inn i kontakten, eller installeres sidelengs. Hvis du prøver å jobbe, vil festepunktet kollapse. Men øvelser har ikke et riflet skaft. Det brukes en festechuck, som er installert i SDS -profilen. Men samtidig blir verktøyet forlenget. Chucken til en perforator for et bor kan være hurtigklemming eller nøkkel. Adapteren brukes kun med SDS + chucken, ettersom den kraftigere hammerboren ikke har funksjonen til å bore uten hamring..

Stansen er et multifunksjonelt verktøy. Den kan bruke moduser:

 • sjokk;
 • perkusjon med boring;
 • boring hvis det er en spesiell chuck.

Det er mange vedlegg for slagverk, som brukes til å lette manuelt arbeid..Roterende hammerbiter

Påvirkning med boring utføres bare ved bruk av hammerbor:

 • Boer;
 • hul krone;
 • knivblad.

En drill er et verktøy som har et skaft av en spesiell profil, en arbeidsdel, som er en skrue og en spiss laget av spesialstål med et sentreringspunkt. Ødeleggelsen av materialet skjer ikke ved å skrape, men ved å hugge av fjellet. På samme tid oppstår det et slag med en sving, som et resultat av at de avskårne bitene fjernes langs den spiralformede overflaten av arbeidsdelen.

Bor for en hammerbor installeres når du arbeider i en støtfri modus. Med dette verktøyet kan den lette hammerboren fungere som en vanlig trebor. Om nødvendig kan enheten brukes til å stramme fester hvis reversfunksjonen er tilgjengelig..

En hulkrone er nødvendig for rette gjennomføringer for kabelføring eller for å lage utsparinger i kroppen til en struktur for installasjon av enheter. Kronen skaper en ringformet passasje, og etterlater kolonnen i midten. Siden dysen har en spesiell tannprofil, vil metallarmering i betong gjøre kutterne ubrukelige..

Utsparinger i veggen kan lages med et spesielt meislingblad, men hullene vil ikke se like fine ut som de som er laget med en krone.

Bouchard har lenge vært ansett som et skulptørverktøy. Håndverkere brukte smidde og krysset bushhammer. Det er et hammerlignende slaginstrument med en hakkepistol. Med en smiende bushhammer kuttet billedhuggeren alt unødvendig fra steinblokken, og korset formet steinen.

BouchardNår du bruker én slagverksmodus, kan du bruke den med vedlegg:

 • slikkepott eller flat meisel;
 • topp;
 • kanal meisel;
 • bouchard.

Stansebladet er designet for utjevning av harde overflater. Ved hjelp av dette utstyret kan du fjerne fliser fra veggene, fjerne uregelmessigheter fra overflaten av herdet betong. Korrigering av noen feil ved installasjon av åpninger i en etasjes konstruksjon utføres ved hjelp av dette verktøyet. Bergborjernet som brukes i betong kommer i en rekke bredder, avhengig av bruksområdet. Tilbehøret er egnet for alle borehamre. Spesielt opprettede, smalt rettede dyser brukes også – en meisel, en støteplate eller en mørtel.

Ved demontering av bygningsstrukturer er det nødvendig å skape en bruddkraft. For ødeleggelse av en vegg eller skillevegg, konsentrert i ett punkt, er effekten av toppen gitt av kraften til en perforator.Dyser

Bouchard presenterer en støpt bit, en veldig slitesterk slegge. Bush hammer tennene er karbid-tippet, tåler høye slagmengder. Fjerne fra veggen, bryte av et lag betong, slå ned et lag rust av metall – dette er bruksområdet for buskhammeren. Hvis veggene behandles med dette verktøyet før pussing, er det ikke nødvendig med forsterkning. Du kan ikke bruke hammerboren i rullemodus. Den uunngåelige konsekvensen blir jamming.

Regler som skal følges

Under drift varmes hammerboret raskt opp. For å bevare ytelsen til verktøyet i lang tid, er det nødvendig å ta en pause i minst 10 minutter etter 20-30 minutters arbeid..

I prosessen, når du roterer verktøyet inaktiv, er det nødvendig å fjerne smuler og støv, rengjøre hullet for å lette arbeidet med verktøyet. Når du borer hull med et stort tverrsnitt, bores de først med et tynt bor, deretter med et medium, og lager et hull i tre trinn. Lange gjennomføringer må først bores med korte dyser, og gradvis erstattes med lengre.

Etter arbeid er det nødvendig å sette stansen og brukte dyser i orden. Instrumentene må være fri for støv og oppbevares tørt i en beholder..

Selvreparerende videopunch

Previous Post
Kjøp en elektrisk kultivator for en sommerbolig – fremskynd jordbearbeiding
Next Post
Alegerea unei pompe fecale pentru pomparea apelor uzate