15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor trenger du en melkeseparator og hvordan fungerer den

separator bonde Hvis du er en landsbyboer og har en ku i husstanden, er en melkeseparator avgjørende. Selv en ku, hvis hun er en bøtte, vil mate familien med rømme og cottage cheese. Uproduktive våtsykepleiere holdes ikke i bakgården nå – det er irrasjonelt. Antall kyr og produktivitet avgjør hvilken skillemodell du må kjøpe.

Hva er meieriprosessering basert på?

resirkuleringssystem Fersk kumelk er en oppslemming der fettkuler kalt krem ​​blandes med de tyngre molekylene i resten av melken. De skilles lett fra hoveddelen av produktet ved å flyte opp. Melkeseparatorer er designet for å fremskynde separasjonen av fraksjoner. I fremtiden blir den tunge resten lagdelt til ostemasse og myse, men dette er etter gjæring. Det er også separatorer for deres separasjon..

Du kan skille kremen under separasjon i en hvilken som helst prosentandel.

Hvis det endelige resultatet av behandlingen er 1:10, får du 1 liter fløte fra 11 liter melk for hver 10 liter skummet melk. Dette er en krem ​​som inneholder en stor mengde olje og en liten væskefraksjon. Men du kan få 3 liter fløte for 8 liter skummet melk. Slik krem ​​vil være flytende, og det kommer lite olje fra dem. Separatoren lar deg lage et forhold fra 1: 4 til 1:12.

MelkeseparatorI hverdagen og for den primære behandlingen av melk fra små gårder brukes bare kremutskillere eller separatorer, noe som er det samme. Separasjonen av kremen skjer under virkningen av sentrifugalkraft, som kaster de tunge partiklene til periferien, mens de lette forblir nærmere sentrum. Etter separasjon gjenstår det å velge fraksjoner i separate beholdere.

Melkeseparatoren er et avstemt system for kontinuerlig melketilførsel til en roterende skivtromle og valg av fløte og skummet melk eller skummet melk.

Men prosessen avhenger av mange faktorer:

  • trommel rotasjonshastighet;
  • oppgaver for å oppnå et visst forhold mellom skummet melk og fløte;
  • på temperaturen og strømningshastigheten til melk gjennom sentrifugen.

En erfaren bruker finner sitt eget forhold mellom alle variabler og prøver å følge det. For brukeren med en manuell enhet er det viktig å fange det nødvendige antall omdreininger for stasjonen manuelt. Den elektriske melkeseparatoren kan stilles inn på forhånd med modusknappene.

Separator arbeidsprinsipp

separator delerKommersielle manuelle og elektriske kremutskillere er basert på det generelle prinsippet om oppslemming av gylle i en teppetrommel. Dette er hovedenheten, den består av en pakke med separasjonsplater, satt på et glass og lukket med et lokk på toppen. De perforerte platene er stablet i en bestemt rekkefølge, og skaper 6 melkutløpshull. For krem ​​er utløpet nærmere siden av glasset. Produktet helles i mottaksskålen til melkeseparatoren. Gjennom en justerbar korkhane renner melk inn i flytekammeret, og derfra renner det nedover trommelens sentrale glass..

Melken i skivetrommelen er atskilt med sentrifugalkrefter på hver plate. Gjennom felles kanaler stiger returen til mottakskammeret og tømmes gjennom hornet inn i beholderen. Krem faller inn i det andre kammeret. Utilsiktede urenheter kommer inn i sumpen. Slik fungerer en husholdningsmelkseparator, uavhengig av type stasjon. Teknikker for korrekt drift, operasjonsrekkefølgen gjenspeiles i bruksanvisningen for separatoren.

Det er obligatorisk for alle husholdningsutskillere å skylle og tørke alle delene grundig etter destillasjon av melk..

Overraskende nok, hvis oppvasken ikke er ren nok, de ikke er kledd i riktig rekkefølge, vil ikke maskinen fungere og melk vil strømme fra alle spor..

Skillemodeller for husholdningsbruk

separasjonsprosessNår du velger en kremutskiller, er det nødvendig å ta hensyn til egenskapene til hver forbruker:

  1. Engangsbehandlingsvolum bestemmer valget av volumet på mottaksskålen. Jo mer melk du trenger å destillere, desto større er bollen nødvendig for å unngå å tilsette melk hvert minutt. De produserer beholdere for 5,5 og 12 liter.
  2. Den universelle separatoren kombinerer melkerengjøring fra urenheter og kremutskillelse.
  3. Hvis det destilleres mer enn 30 liter melk daglig, er en elektrisk drevet maskin det beste kjøpet..
  4. Metaldeler er mer holdbare, lengre levetid, men de er dyrere enn plastskillere.

separator motor sichEn av de mest etterspurte er Motor SICH -separatoren. Dette er et elektrisk husholdningsapparat av åpen type for universell bruk. Merkingen avhenger av kapasiteten, målt i l / t. Separatoren kan fungere i en time, deretter er det nødvendig med en pause for å kjøle motoren. Tilkoblingen til separatoren går gjennom en redusering og en reduksjon. Melkebeholderen er designet for 12 liter. Revers kan slås av opptil 0,05% fett. Forholdet mellom fløte og skummet melk kan være 1: 4-1: 10. En slik enhet koster fra 6,5 ​​tusen, avhengig av konfigurasjon og materiale for fremstilling av arbeidsdelen.

Melk må varmes opp før separering. Hvis det ikke er et termometer for hånden, skal melken være lik fingertemperaturen, noe som betyr at fingeren føler at melken er litt varm.

Du må åpne kranen og starte melken i systemet etter at separatoren har fått fart, blir varm, går på tomgang i omtrent fem minutter.

Farmer -separatoren skiller seg fra det forrige apparatet ved en høyere rotasjonshastighet på skivetrommelen, 1450 o / min, noe som betyr mer effektiv separering av melk i krem ​​og retur. Trommelrotasjonsfrekvensen er justerbar. Enheten veier bare 3 kg.

Manuelle separatorer RZ OPS er designet for lav produktivitet. Settet inneholder en 5,5 liters bolle. I plastversjonen koster separatoren 3 tusen, i metallversjonen er det dobbelt så dyrt.

Hvordan lage din egen melkefløte

hjemmelaget separatorImidlertid kom håndverkerne til den konklusjonen at du kan lage en melkeseparator med egne hender ved å bruke den samme sentrifugalkraften. Diagrammet viser det enkleste apparatet som skiller krem ​​og går tilbake til fraksjoner.

Når du roterer under virkningen av sentripetal akselerasjon, jo tyngre partikkelen er, desto lenger og med større kraft blir den kastet bort. Hvis du tar et kar, hell melk i det og gi det en tilstrekkelig rotasjonshastighet, vil væsken skilles. Den lette fraksjonen vil være nærmere sentrum, og vannfraksjonen vil konsentrere seg om de roterende veggene og vil ha en tendens til å fly ut ytterligere.

Et hull er laget i den roterende sylinderen med en tynn nål. Den plasseres i et stasjonært fartøy som vil motta sprayen. Det er viktig å vite mengden skummet melk du tar. Dette bestemmes før starten av separasjonen. Del igjen i den indre sylinderen – lett fraksjon, krem.

Og jo mer skummet melk det blir, desto tykkere blir kremen..

En slik hjemmelaget separator lar deg bare behandle en porsjon melk, hvoretter du kan lage en ny last. Dreiemomentet kan overføres fra hvilken som helst motor. Trommelens rotasjonshastighet bør ikke være mer enn 1400 o / min.

Et annet prinsipp for melkeseparasjon er vibrasjon, men det har ikke funnet anvendelse i melkeseparatorer for husholdninger. Magnetiske separatorer for å skille krem ​​fra kald melk og myse fra cottage cheese brukes i industriell prosessering, modell A-1 AXO.

Hvordan montere en separator – video

Previous Post
Kjøp en elektrisk kultivator for en sommerbolig – fremskynd jordbearbeiding
Next Post
Alegerea unei pompe fecale pentru pomparea apelor uzate