15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Når er det nødvendig å installere en pumpe for å øke vanntrykket

pumpe for å øke vanntrykket Moderne offentlige tjenester gir ofte ikke vannforsyningen til de nødvendige parameterne til den vanlige hovedledningen. En pumpe for å øke vanntrykket ville være nyttig i noen tilfeller. Men valget av enheten avhenger av mange faktorer. Noen ganger kan en kompleks løsning redde dagen..

Les også artikkelen om emnet: pumpestasjon for et privat hus – koblingsskjema!

Tekniske parametere for vannforsyning, fastsatt i standardene

forsterkerpumper i systemet Moderne husholdningsapparater er designet for en 4 bar vannforsyning. Hvis trykket i rørene er mindre, blir enhetene slått av. Du kan finne ut trykket på en trykkmåler eller ved å bruke en hjemmelaget enhet – et 2 m langt gjennomsiktig rør koblet til en kran.

Tilsvarende fysiske trykkverdier gjenkjennes: 1 bar, 1 atm, 10 m vann. Art., 100 kPa. Slike indikatorer finnes i pumpepassene..

Trykket som rør, ledd, pakninger er beregnet på, regnes som normalt – 4 bar. På 6-7 barer vises lekkasjer i linjen, ved 10 kan rør bryte. Du må vite dette når du velger en pumpe for å øke vanntrykket..

Er det alltid mulig å installere boosterpumper

installasjon av pumpen i systemetI et privat hus blir det manglende trykket i ledningen stoppet av installerte pumper. Samtidig gjør matingen gjennom akkumulatortanken det mulig å ha stabile parametere ved inngangen. Installer enheter i områder der du trenger å øke trykket etter pumpen. En pumpe for å øke vanntrykket skiller seg fra en sentrifugal ved at den slås på periodisk, på forespørsel. Sentrifugalapparatet i systemet fungerer konstant.

I en bygård kan det være flere problemer:

  • det er ikke noe nødvendig trykk i fordeleren på fordelingsmanifolden av en eller annen grunn;
  • under toppbelastninger tilføres vann til de øvre etasjene med avbrudd i strømmen;
  • i leiligheten på forskjellige punkter er trykket annerledes.

Undersøkelser skal vise årsaken til mangel på trykk. Det er tilfeller der trykket i ledningen er normalt, men naboen nedenfor begrenser den betingede passasjen når rørene skiftes ut. Det hender at rørene er helt tette med rust. I slike tilfeller er det ubrukelig å installere en pumpe for å øke vanntrykket i en leilighet med felles ledninger. Det er nødvendig å gjenopprette den betingede passasjen i systemet.

Den lovlige veien ut er å installere en lagertank i kjelleren, felles for stigerøret, så kan alle beboerne bruke en pumpe som øker trykket i vannforsyningen på en felles ledning.

Med en generell mangel på vann i systemet, er det forbudt å installere en ekstra pumpe for å øke trykket, straffene er sammenlignbare med kostnaden for utstyret.

Utvalgskriterier for pumper

forsterkerpumpe GrundfosFørst og fremst velges pumpen basert på utløpstrykkindikatoren, omtrent 4 bar. Det er viktig å kjenne dimensjonene, våt eller tørr rotor, støynivå. Når du velger en høytrykkspumpe, kan tilstedeværelsen av automatisering eller manuell kontroll bli avgjørende..

Ulike pumpesystemer brukes til varmt og kaldt vann. Kaldtvannssystemer er utstyrt med pumper fra kjente produsenter:

  1. WILO – forsterkerpumpen er anerkjent som den mest kjøpte. De kjennetegnes ved en enkel enhet, pålitelighet og lang garantiperiode.
  2. Grundfos – fungerer stille, er etterspurt, garantien utstedes i 1 år
  3. OASIS er et merke som søker å komme inn i TOPPEN, og så langt har dette vært mulig på grunn av en enkel enhet, pålitelighet og lav pris..
  4. Jileks er en anerkjent innenlandsk leder innen produksjon av pumper.

Modellene deres er kompakte og stille. Dyser for installasjon er forent for russiske vannforsyningssystemer.

Wilo pumpe med tørrrotorPumper for å øke vanntrykket er av to typer, med “våt” og “tørr” rotor. Apparater med våt rotor er installert i et rør. Kraftdelen er utenfor røret, den er luftkjølt, utkraget til veggen – en pumpe med en tørr rotor.

Høytrykksvannpumpene på manifoldene går kontinuerlig. Oftest er de utstyrt med mer enn ett, flere hjul, trykkøkningen skjer i trinn. Slike enheter kan skape et trykk på flere titalls atmosfærer på utslippsledningen. Industrielle høytrykksenheter er bare tilgjengelig med en frittstående luftkjølt motor.

Montering av pumpen i leiligheten

Først bør du utføre fordelingen av vann til enheter som trenger et stabilt trykk. Installasjon av en pumpe før ledninger vil gjøre det mulig å dispensere fra én enhet, som slås på manuelt eller automatisk.

installasjon av en pumpe i en leilighetSørg for at beslagene ikke lar agenten passere før du starter arbeidet. For å sikre at en vanlig kaldvannsstigerør må stenges fra manifolden.

Stålrør bør sveises av en profesjonell sveiser. Polypropylen vannrør er forbundet med spesielle beslag, et loddejern er nødvendig. Sørg for å installere avstengningsventiler før og etter pumpen..

Det er viktig å plassere løpehjulet til høytrykksvannpumpen riktig i væskestrømningen som angitt av pilen. En vanlig forsterkerpumpe kan installeres umiddelbart etter hovedventilen, deretter opprettholdes trykket på alle punkter i utvalget. Etter at systemet har kontrollert om tilkoblingene er tette, settes pumpen i stikkontakten..

Bruk av akkumulatorbeholder og høytrykkspumpe

akkumulatortank og pumpeEn slik ordning vil være nødvendig hvis det er kronisk mangel på trykk i de øverste etasjene i en etasjes bygning. Inkluderingen av en høytrykkspumpe skyldes en økning i strømningshastigheten på ledningen til en viss verdi. Siden hode og strømningshastigheter er avhengige av hverandre, er en økning i strømning et signal om å slå på høytrykkspumpen..

Når den er slått på, vil pumpen skape det nødvendige trykket i systemet på alle etasjer. Dermed er det mulig å løse problemet med vannforsyning for beboere i en hytte eller etasjes bygning..

Kostnaden for boosterpumper

Markedet tilbyr modeller av pumper for å øke vanntrykket til en pris som tilsvarer merkevarens prestisje, graden av automatisering og parametere. Minste pumpe koster 2500 rubler. Merker som fungerer etter prinsippet: sett og glem kan koste 30 000 rubler.

Industrielle installasjoner for motorveier kjøpes etter avtale. Uansett, for å installere en høytrykkspumpe, må du inspisere rørene og installasjonsprosjektet, avtalt med ZhEK.

Video om driften av boosterpumpen i vannforsyningssystemet

Previous Post
Kjøp en elektrisk kultivator for en sommerbolig – fremskynd jordbearbeiding
Next Post
Alegerea unei pompe fecale pentru pomparea apelor uzate