15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan velge den beste kornsliperen, og kan du gjøre det selv

knuse korn med en kvern Eksperter innen husdyrhold hevder at det er bedre å gi kornavlinger til husdyr i knust form. En kornkvern vil raskt hjelpe til med å tilberede fôrblandinger av høy kvalitet. Denne brukervennlige enheten er økonomisk fordi den bruker minst mulig strøm. Det viktigste er å velge en modell av høy kvalitet som vil vare mer enn ett år..

Les om: elektrisk hakemaskin!

Hvordan makuleringsmaskinen fungerer

kornkvern Kornkvernens funksjon er basert på prinsippet om kaffekvern. Kornet helles i beholderen. Den passerer gjennom arbeidsdelen, der den behandles. Etter det overføres produktet til utløpsrommet. Kvaliteten på behandlingen vil avhenge av typen arbeidsdel. Følgende alternativer er mulige:

 1. Kinn. Makuleringsmaskinen er designet med to plater. En av dem er fikset ubevegelig, og den andre gjør rotasjonsbevegelser. Kornet knuses mens det passerer mellom platene.
 2. Rotary. Arbeidsdelen av en slik enhet består av rotorer og hamre festet på dem..
 3. Konisk. Ved sliping utfører kornet en roterende bevegelse langs en kjegle.
 4. Hammer. Et system med hamre montert på hengsler er montert i arbeidsdelen. Ved innvirkning delte de kornet.
 5. Rull. Kornet knuses når det passerer gjennom rullesystemet.

småkornsknuser for private husholdningerAvhengig av konstruksjonstype og behandlingshastighet endres brøkdelen av det ferdige produktet. En spesiell sil er installert ved utløpet, slik at bare partikler av en viss størrelse kan passere gjennom. Noen modeller lar deg justere graden av knusing.

Mest populære modeller

Når du kjøper en ferdig husholdningskornkvern, må du ta hensyn til dens tekniske egenskaper: kraft, ytelse, dimensjoner. Blant de mest populære modellene er:

 1. Gris. Russisk produsert apparat. Behandler bokhvete, hvete, rug, mais, belgfrukter og annet fôr raskt og effektivt. Metallelementene i strukturen er pulverlakkert for å forhindre korrosjon. Partikkelstørrelsen ved utløpet er 5 mm. Piggy -kvernkvernen kan bearbeide opptil 300 kg korn per time. Mottaksbeholderen er designet for 10 kg råvarer. Motoreffekt 1,9 kW. Fordelene med denne modellen er: stabilitet, små dimensjoner og vekt, pålitelighet og holdbarhet, enkel start, samt jevn stopp av motoren. Grisekvern
 2. Kornkvern IZ-05M. Denne modellen er utstyrt med en 800 W motor. Takket være dette kan den behandle opptil 170 kg korn per time. Dette er tilstrekkelig for en middels stor flokk. Vekten av strukturen er bare 6 kg, så den kan enkelt flyttes fra ett sted til et annet. Avfallsproduktet samles i en beholder som ikke er inkludert i settet. En enkel metallbøtte kan brukes til dette formålet. Mottak av volum – 5 liter.kornkvern IZ-05M
 3. Kornkvern Farmer IZE-25M. Motoreffekt – 1300 W, som gjør det mulig å nå en produktivitet på opptil 400 kg i timen. En slik modell vil bli en uunnværlig assistent på en liten privat gård. Vekten er bare 7,3 kg, som lar deg fritt endre plasseringen. Enheten er installert på en hvilken som helst beholder som er egnet for oppsamling av korn med en kapasitet på 12 til 40 liter. Lar deg justere malingsgraden.kornsliper Farmer IZE-25M
 4. Kornkvern ThermMix. Denne modellen har lavere strømforbruk. Med en motoreffekt på 500 kW bruker den 1,3 kW / t. Akselhastighet opptil 17000 o / min. Lar deg behandle opptil 500 kg produkter i timen. Produsenten gir 3 års garanti på varene. Massen til enheten er omtrent 10 kg. I motsetning til andre enheter har den en romslig mottaksbeholder – 35 ark.kornkvern ThermMix
 5. Kornkvern Niva. Fordelene er lav vekt og ergonomisk form. Enheten har ikke komplekse samlinger, takket være at selv en ikke-profesjonell kan utføre reparasjonen. Blant manglene bemerker eksperter at metallet er for tynt, som brukes til å lage den mottakende beholderen. Hvis den håndteres uforsiktig, kan det vises bulker på den. Motoreffekt på 1,5 kW lar deg behandle opptil 250 kg produkt. kornknuser Niva
 6. Kornkvern Elektromash. Motoreffekt 1,9 kg. Enheten lar deg behandle opptil 400 kg korn per time. Det kan fungere kontinuerlig i opptil 6 timer. Designet er enkelt og pålitelig, krever ikke spesielt vedlikehold.kornknuser Electromash

Vær oppmerksom på ytelsen når du velger en bestemt modell. Jo større gården din er, desto kraftigere trenger du enheten. Hvis husdyrene er små, bør du ikke betale for mye.

Kontroller tilgjengeligheten av garantikortet på kjøpstidspunktet. Uten det vil det være umulig å gi kornknuser for gratis reparasjoner..

Hvordan lage en kornknuser med egne hender?

hjemmelaget kornkvernHvis du ikke trenger å male en stor mengde råvarer hver dag, kan du lage en kornkvern selv. Følg instruksjonene nedenfor for å gjøre dette:

 1. Forbered et kryssfinerark med en tykkelse på minst 10 mm. Monter motoren på den slik at akselen går gjennom arket og stikker ut noen få centimeter.
 2. På enden av skaftet festes en plate laget av solid verktøystål. Størrelsen skal være 15 * 210. Slip kantene til siden av rotasjonen.
 3. For å lage et arbeidskammer ruller du et tynt metallark slik at du får en sylinder med en diameter på 220 mm. Høyden bør ikke overstige 40 cm. Bøy kanten av den resulterende ringen utover med en bredde på 10 mm. Dette vil hjelpe til med å feste den til beholderen..
 4. For å lage en sil, bruk en maske med ønsket maskestørrelse..
 5. Fôrbeholderen kan være konisk eller rund. Den er montert på toppen av strukturen slik at kornet faller fritt ned i arbeidsdelen..
 6. En stor bøtte kan brukes som beholder for innsamling av avfallsprodukter..

Kornkvernen er en brukervennlig enhet som gjør livet til husdyrbonden mye lettere. Ved å velge riktig modell, kan du forberede en stor mengde fôr på få minutter.

Video om å lage en kornknuser med egne hender

Previous Post
Kjøp en elektrisk kultivator for en sommerbolig – fremskynd jordbearbeiding
Next Post
Alegerea unei pompe fecale pentru pomparea apelor uzate