15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Forsvarsløs skjønnhet uten torner – bougainvillea naken

bougainvillea naken Bougainvillea naken som en rekke eviggrønne vinstokker brukes oftest til planting i hengende potter eller til vertikal hagearbeid av innendørs områder. Den egner seg godt til å forme, dessuten har den et veldig attraktivt dekorativt utseende..

Beskrivelse av sorten

Utad er en flerårig en stor liana med lange stilker. De vokser veldig raskt og krøller godt, men treaktig med alderen. Grenene er dekket med ovale blader med en skarp ende, som avtar nærmere petiole. Lengden på bladplaten overstiger ikke 15 cm, og den er malt i en dyp grønn farge og lyser litt.

Et særtrekk ved glatt bougainvillea (planten har også et slikt navn) er fraværet av torner på skuddene, som tett dekker grenene til andre varianter.

I blomstringsperioden blomstrer små gule blomsterstander på et langt stilkrør på grenene. De kan enten være enkelt eller samlet i små grupper på 2-3 stykker. Rundt blomsterstandene er det store, ovale, med en spiss topp, skovler med en diameter på 3 cm.

Foreldresorten bougainvillea glabrous har lilla skiver. Hybrider avledet fra det kan ha forskjellige farger (hvit, rød, rosa, gul og andre nyanser).

Hva Bougainvillea liker?

For at busken skal blomstre årlig og rikelig, må potten plasseres på en lys vinduskarme. For å beskytte mot direkte sollys er en tynn gardinskjerm installert på vinduet, men ikke papir, siden da vil det ikke være nok lys.

Det er nødvendig å utelukke utkast, som busken begynner å gjøre vondt og kan forsvinne.

Når det gjelder lufttemperaturen i rommet, avhenger det av sesongen:

  • i vår- og sommerperioden regnes 25 grader Celsius som optimale;
  • om vinteren bør det opprettes en sovende periode for blomsten og overføres til et kjølig rom (ikke høyere enn 15, men ikke lavere enn 10 grader Celsius).

For å øke luftfuktigheten må bougainvillea sprayes uten å komme på blomstene selv, eller sett en luftfukter. Blomsten reagerer også godt på bading under rennende vann..

I den varme sesongen bør liana vannes ofte, to ganger i måneden, samtidig som mineralgjødsel påføres. Med begynnelsen av kaldt vær, bør intervallene mellom vanning økes, og om vinteren er det bare å spraye bakken litt..

For å dempe den frodige veksten av bougainvillea og gi busken et velpleid utseende, blir tørkede og for tynne grener kuttet om våren, og om høsten tynnes kronen og de resterende grenene kuttes til en høyde på 7 cm.

Video om studless bougainvillea

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară