15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kok raskt og enkelt Adjarian khachapuri

Adjarian khachapuri Det er ganske mange oppskrifter for å lage Adjarian khachapuri, samt råd om produktene som er nødvendige for fyllingen. Tradisjonelt brukes følgende ingredienser til 2 porsjoner saftig khachapuri:

  • tørr gjær – 1 ts (ingen lysbilde);
  • hardsaltet ost (suluguni) – 1 lite hode;
  • myk ost (mozzarella) – 300 g;
  • hvitløk – 4-5 fedd;
  • greener (dill) – 1 haug;
  • vaktelegg – 4-6 stk .;
  • smør (smør) – 80-100 g;
  • melk og vann – 0,5 ss hver;
  • mel – 310 g;
  • salt og sukker – en halv teskje hver

Deigforberedelse

Hell gjær, sukker og salt i mel, bland. Sikte. Hell melk, vann i den tørre blandingen og begynn å elte deigen. Hovedhemmeligheten bak khachapuri -oppskriften er at deigen skal være myk, så det er viktig å ikke overdrive det med mel. Så snart deigen får en tykk form, men fortsatt klistrer seg, danner du en ball av den og gjør en fordypning i midten og hell i 1 ss. l. oliven eller solsikkeolje. Rør godt igjen med kraft. Smør med olje på toppen, dekk til med en plastpose og la heve på et varmt sted i 4 timer. I løpet av denne tiden må deigen “strekkes” 2 ganger – trekke i hjørnene og danne en ball igjen.

Solsikkeolje i deigen er nødvendig for å gi khachapuri en vakker sprø skorpe.

Khachapuri-fylling i Adjarian-stil

Erfarne kokker anbefaler ikke å bruke vanlig hard ost av en type til fylling av khachapuri – på denne måten blir fyllingen tøff. For å få den smeltede ostemassen til å strekke seg, er det bedre å legge til myke varianter.

Riv hard ost på et fint rivjern, mykt – kutt med en kniv. Bland begge varianter, tilsett litt melk og smør for å lage en myk pasta. Hvitløk kan tilsettes om ønskelig.

Hvordan danne khachapuri riktig?

Elt deigen litt med hendene og del den i to deler. Ikke mer elte deig! Strekk deigen med fingrene, og form et tynt langt rektangel. Rull nå kantene på deigen til et flagellum, knip to motsatte kanter og form en båt. Legg ostefyllet i midten av “båten”, fordel det jevnt. Ha khachapuri i en form på pergamentet. Smør sidene på båten med pisket eggeplomme – så de får en gylden farge under baking.

Stekes i en forvarmet ovn til 240 grader i 15 minutter. Tilsett vaktelegg i midten av fyllet 1-2 minutter før du er klar. De trenger bare å forstå litt. Rett før du bruker khachapuri, legg smør i fyllet og bland alt med en gaffel.

Adjarian Khachapuri – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară