15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi dyrker brugmansia i en gryte hjemme

brugmansia i romforhold Brugmansiya kalles ofte en doping, men hun er bare hans slektning. Denne fantastiske planten fascinerte blomsteroppdrettere med sine unike blomster – store klokker med en berusende aroma. Dens doble former er spesielt sjarmerende, når en kraftig busk er helt dekket med enorme blomsterblomstrende flersjikt. Noen varianter av blomsten har langstrakte kronblad, jevnt avsmalnende mot endene, slik at blomsterstandene ser veldig imponerende ut..

På sørlige breddegrader, hvor vintrene er varme, dyrkes brugmansia i hagen, men oftest “lever” den i potter. Hjemme, som en prydplante, dyrkes trebrugmansia.

Hva er en blomst?

Brugmansiya vokser i en busk eller et lite tre, avhengig av formasjonen. Gjennomsnittlig høyde på planten er 1,5 m, men det er også større prøver, opptil 2 m. På kraftige skudd er det store blader, matte, grønne i fargen.

Rikelig blomstring, et stort antall blomsterstander henger fra grenene og ser ut som rør. Den lange smale bunnen av blomsten blir til en åpen grammofon med en diameter på opptil 15 cm. Den totale lengden på selve blomsten er ca 25 cm, men det er også storblomstrede arter med en lengde på mer enn 30 cm. Blomstringene avgir en behagelig søtlig aroma: det er varianter som lukter som liljekonvall og til og med aprikos. Fargen på blomster er hovedsakelig representert med milde varme toner (hvit, rosa, gul), men det er også mettede kalde farger (blå, lilla).

Alle deler av brugmansia er giftige da de inneholder farlige stoffer. Omsorg for henne, du bør jobbe med hansker..

Voksende funksjoner

Brugmansia i vår-sommerperioden kjennetegnes ved god vekst, både i luftdelen og i rotsystemet, men stilkene ligner sakte.

På dette tidspunktet anbefales det å flytte potten til friluft..

Når du dyrker brugmansia som pottekultur, må du følge følgende anbefalinger:

  1. Det letteste stedet i huset bør tildeles blomsten, siden den er veldig lyseglad. Unntaket er overvintring i et kjølig rom: hvis det ikke er mulig å gi planten tilstrekkelig belysning i huset, er det bedre å sende potten til kjelleren.
  2. Brugmansiya tolererer ikke lave temperaturer. Om sommeren føler hun seg godt på 26 varmegrader, men hvis det er under 5 grader om vinteren, dør hun.
  3. Under rask vekst trenger den rikelig vanning, med blomstringens begynnelse kan du øke tiden mellom vanningene. I hvileperioden skal blomsten sjelden vannes, bare slik at jorden ikke tørker helt ut..
  4. Brugmansia elsker å mate, og det er umulig å overfôre det. Om våren brukes komplekse gjødsel til dette formålet slik at busken vokser grønn masse, og om sommeren kan du bruke preparater for blomstrende avlinger.

Siden blomsten vokser raskt, må den overføres til en større gryte flere ganger i sesongen..

Vi tar oss av brugmansia i en gryte – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară