15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fire måter å avle Achimenes på

Achimenes avl De sjarmerende Achimenes har lenge opparbeidet kjærligheten til blomsteroppdrettere på grunn av deres nydelige blomstring. Ved å kjøpe bare en blomst, kan du over tid bli eier av en hel samling flotte planter. Achimenessa raser på flere måter, og hver av dem har sine egne fordeler og ulemper. Vi skal snakke om dette i dag..

Så du kan få en ny achimenesbusk på følgende måte:

  • planting av rotstokker;
  • landing med air rhiza;
  • stiklinger;
  • arkplater.

Slik roter du jordstengler som vokser i jord?

Rhizomer er modifiserte rhizomer av planter, som knoller i gloxinia, men det særegne ved Achimenes er at de danner rhizomer etter blomstring. Rhizomene sover hele høsten og vinteren, og om våren våkner knoppene på dem. Vanligvis dukker spiren opp fra det øverste vekstpunktet, men hvis den er skadet, spirer den blant skalaene.

Rhizomer plantes etter overvintring, når spirer vises på dem – fra slutten av februar til slutten av april.

En annen viktig forskjell mellom Achimenes og tuberous avlinger er at røttene ikke lever i mer enn en sesong. Etter å ha plantet et rhizom, dannes det fra 2 til 10 barn og dør av, og derfor er rhizomer den viktigste metoden for planteformering, dessuten krever det absolutt ikke menneskelig inngrep (bortsett fra transplantasjon, selvfølgelig).

Etter overvintring er det tilrådelig å fjerne jordstenglene fra potten de befant seg i og plante dem i forskjellige blomsterpotter. Dette vil ikke bare tillate deg å få nye busker, men også bevare sin rikelig blomstring. Hvis du bare drysser jordstenglene som har våknet i potten med jord, danner de en tett busk, noe som vil påvirke kvaliteten på blomstringen.

Hva er luftrizomer?

I motsetning til grunnleggende jordstengler, som vises under jorden nær morsroten, dannes det jordstammer i bladakslene. Lagringen og plantingen ligner den første metoden, men det må huskes på at i dette tilfellet vil unge busker utvikle seg mange ganger saktere, selv om de ved slutten av sesongen vil ta igjen resten.

For noen varianter av achimenes er reproduksjon med luftstengler uakseptabelt, siden de ikke danner dem i det hele tatt..

Om emnet: Achimenes – omsorg og dyrking!

Achimenes stiklinger

For formeringsformål kan du også bruke toppen av skuddene fra voksne planter. De er forankret i drivhus, og over tid blir de transplantert i sine egne potter, hvor stiklinger også danner rhizomer for vinteren. Den eneste ulempen med denne metoden (foruten arbeidskrevende) er kanskje at kuttekaks ikke kan transporteres på noen måte, siden de raskt blekner. Hvis det er en vei fremover, er det bedre å bruke en annen metode..

Stiklinger bør høstes før busken danner knopper, for ikke å ødelegge blomstringen og ikke skade planten som helhet..

Forplantning av blader

Bladklipp av Achimenes gir også gode resultater. De kuttede bladene trenger bare å rotes i jorden og plasseres under en hette. De første skuddene vises om en måned..

Av ulempene med denne metoden kan det bemerkes at unge planter vil utvikle seg saktere, jordstengler vil danne små og blomstre bare neste år..

Reproduksjon av achimenes – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară