15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Riktig omsorg for Achimenes som en garanti for deres frodige blomstring

frodig blomstring av Achimenes Blant blomstrende stueplanter er Achimenes stolte. Blomstringen deres er så vakker at det rett og slett er umulig å ta øynene av dette synet. Og det som er mest interessant, med riktig pleie, kan Achimenes glede seg med blomsterstandene så mye som to ganger i året – ikke bare om våren, men også om høsten..

Hva trenger disse fantastiske plantene fra Gesneriev -familien? For at Ahimenes skal føle seg komfortabel, aktivt vokse og knytte blomsterstander, er det nødvendig å gi dem:

  • passende belysning og temperatur;
  • vanning avhengig av utviklingsfasen;
  • befruktning i vekstsesongen;
  • årlig hviletid og transplantasjon.

Om emnet: vokser og bryr seg om Ahimenes!

Hvor er det beste stedet å holde en blomst?

Når du velger et sted for en flerårig, må du huske på at det ikke tåler trekk og et kraftig temperaturfall, så det er bedre å forlate åpningsvinduet for blomster som elsker frisk luft. Om sommeren kan grytene settes på balkongen, men bare hvis nettene ikke er kalde.

Som alle blomstrende planter trenger Achimenes god belysning, men direkte sollys brenner de delikate bladene og blomstene. Om sommeren må blomsterpotten være i skyggen hvis det ikke er mulig å omorganisere den vekk fra solen. Imidlertid er det viktigste her ikke å overdrive, for med mangel på belysning strekker skuddene på buskene seg, og blomsterstandene blir falmet. I vår-sommerperioden er den optimale temperaturen for å holde Ahimenes fra 20 til 24 grader Celsius..

En forutsetning for å dyrke slike planter er høy luftfuktighet, men ikke ved sprøyting. Det er bedre å plassere potten på et muggbrett eller i nærheten av akvariet..

Vanningsfunksjoner

På våren og sommeren trenger Achimenes rikelig vanning, fordi de på dette tidspunktet vokser aktivt og legger blomsterknopper. Men det er nødvendig å sikre at overflødig vann ikke stagnerer i pannen, og også la jorden tørke ut mellom vanningene, siden rhizomer av blomster raskt vil råtne av overflødig fuktighet.

Vannet skal ikke være kaldt.

Med begynnelsen av høsten er det nødvendig å øke tiden mellom vanningene og nå minimum dobbelt vanning per måned i hvileperioden.

Når og hva du skal mate?

Achimenes begynner å trenge ekstra gjødsling fra begynnelsen av veksten og til slutten av blomstringen. For å gjøre dette, bruk komplekse preparater for blomstrende planter, noe som gjør dem ikke mer enn to ganger i måneden.

Planter befruktes ikke umiddelbart etter transplantasjon.

Funksjoner ved vinterutvikling

I motsetning til de fleste stueplanter, forblir Achimenes -stauder ikke grønne hele året. Så snart høsten kommer, stopper deres vekstprosesser, og buskene begynner å tørke av seg selv. Dette betyr ikke at blomsten er syk – den forbereder seg rett og slett på en sovende periode. På dette tidspunktet kan blomsterpotten omorganiseres til et rom der den ikke er lavere enn 15 grader.

Bare luftens del av planten tørker ut, jordstengler (skjellete røtter med sovende knopper) føler seg rolige i jorda hele vinteren og spirer igjen om våren.

I slutten av februar, når planten våkner, bør den transplanteres i en bred pott med ny næringsrik jord..

Hemmeligheter for omsorg for Ahimenes – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară