15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Forbereder street brugmansia for vinteren

forbereder brugmansia for overvintring Mange gartnere dyrker brugmansia i en gryte og tar den med ut i hagen om sommeren, og med høstens begynnelse blir blomsten ganske enkelt returnert tilbake til rommet. Men hva om planten er plantet i åpen mark? Hvordan i dette tilfellet bestemme det for vinteren? Det er helt klart at du ikke kan forlate et ømt tre på gaten, fordi det ikke vil overleve vinterfrosten. Derfor vil riktig og rettidig “sending” av planten til rommet ikke bare redde blomsten, men også hjelpe den med å overleve den kalde årstiden..

Når du skal overføre en blomst til et hus?

Det er veldig vanskelig å si nøyaktig datoen da brugmansia skulle hentes inn i huset, for i forskjellige klimasoner er været vesentlig annerledes: hvis høsten kommer tidlig i de nordlige områdene, så i sør og i oktober kan det fortsatt være varmt vær.

Det er nødvendig å fokusere på nattelufttemperaturen – så snart den når 10 grader Celsius, kan du flytte planten inn i huset.

Hvordan flytte en busk?

På det åpne feltet føles brugmansia bedre enn i en gryte – der er jordarealet ikke begrenset av oppvaskenes størrelse og blomsten har flere utviklingsmuligheter. Men for at busken skal overvintre i huset, må den fortsatt graves opp og transplanteres i et kar..

For å plante voksne brugmansia busker, kan du bruke vanlige plastbøtter med et volum på 10, 15 eller 25 liter, avhengig av plantens størrelse..

Etter at busken er gravd opp, bør du:

  • kutt av rotsystemet med en spade, “tilpass” den til størrelsen på bøtta (eller trim den med en beskjærer, hvis brugmansiaen er liten);
  • hell litt jord på bunnen av bøtta og installer en busk i den;
  • for å gi en høy og spredende plante en kompakt størrelse, må den trimmes, mens minst ett asymmetrisk blad (med en uregelmessig bladplate) skal stå på en gren;
  • kaster jord godt;
  • dryss røttene med jord.

Ikke hell jorden til toppen, ellers vil vannet renne over under vanning. Bedre å legge igjen noen få tommer takhøyde.

Hvor å lagre brugmansia om vinteren?

Karet med en blomst er best plassert i et kjølig rom (isolert balkong eller veranda) med moderat belysning..

Før du tar bøtta inn i huset, må du gi busken muligheten til å akklimatisere seg, og stedene for kuttene bør strammes. For dette blir blomsten igjen på gaten i et par dager..

Den behagelige temperaturen for brugmansia om vinteren er 12-15 grader Celsius. Det bør vannes sparsomt og sparsomt på dette tidspunktet..

Funksjoner for forberedelse til overvintring av brugmansia som vokser i hagen – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară