15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvetebehandling mot sopp- og virussykdommer

hveteåker Hvete er et av de tre “verdensbrødene” sammen med ris og mais. Den vokser over hele verden for sitt høye utbytte og enkle vedlikehold. Denne kulturen er ikke krevende for syre-base balansen i jorda og kan vokse på både nøytrale og alkaliske jordarter..

Hvete kan sås om sommeren og som vinteravling. Vinterhvete spirer er utsatt for sopp- og virussykdommer, samt skadedyr. I vekstsesongen er soppsykdommer, skadedyr og ugress hovedårsakene til nedgang i utbyttet. De farligste av dem er:

  • hvit råte;
  • hvetetrips;
  • vill havre.

Derfor, i den aktive vekstsesongen, må hvete behandles med soppdrepende midler, insektmidler og ugressmidler..

Påføring av ugressmidler

I løpet av de siste årene har teknologien for minimum jordbearbeiding blitt utbredt. Denne teknologien lar deg få en økologisk ren avling av hvete, men ulempen er den raske akkumuleringen av frø av korngress i jorda..

Spire sammen med frokostblandinger, dette ugresset hemmer veksten av dyrkede planter: hvete, havre, bygg. Skadelige planter tømmer jorda, som et resultat av at kornutbyttet reduseres betydelig.

Derfor er det veldig viktig å utføre herbicidbehandlinger når du dyrker korn. De bruker aktivt preparater fra firmaet “Bayer” – “Puma super 100” eller “Puma super 7.5”.

De aktive ingrediensene i disse stoffene lar deg ødelegge selv gjengrodd ugress. Samtidig skader ikke ugressmidler avlinger av kornavlinger. De inneholder motgiftstoffer som reagerer med aminosyrene i hvete..

Skadedyrbekjempelse

For behandling av hvetetrips må et insektmiddel brukes. Den mest effektive behandlingen er i den aktive vekstsesongen, når hveten ennå ikke har dannet et kornøre.

Ellers vil insektet krype inn under det harde skallet av kornet. Hvetetrips reduserer kornutbyttet med minst 25%.

Soppdrepende behandling

Det mest effektive soppdrepende middelet mot hvetesmitte med rust eller dunete mugg er Falcon. Den inneholder to aktive ingredienser – triadimenol og spiroksamin. De ødelegger ikke bare sporer av soppsykdommer, men akselererer også veksten av korn i den aktive vekstsesongen..

“Falcon” er et soppdrepende middel som kan brukes til fremstilling av en tankblanding av legemidler. Dette gjør at behandling av soppsykdommer og ugress kan kombineres.

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară