15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi presenterer vakre varianter av vriezia for din oppmerksomhet

forskjellige vriezia For eksotiske elskere er Vriezia et virkelig funn. Kanskje ingen andre stueplanter har en så original form. Ved første øyekast virker en vakker rosett av tette blader kunstig, laget av den fineste plasten. Og først etter å ha sett nøye, blir det klart at blomsten lever. Og når en pedunkel med lyse skiveblader begynner å stige fra midten, får denne epifytten bare et fantastisk utseende, dessuten beholder den den i veldig lang tid (i noen varianter blekner ikke bladbladene og falmer ikke i nesten seks måneder).

Fødestedet til Vriezia er tropisk regnskog, som har satt et preg på blomstens karakter. Høy luftfuktighet er hovedbetingelsen for innendørs vekst av planter..

Totalt er det mer enn 250 varianter av blomsten, med mer enn halvparten godt tilpasset hjemmemikroklimaet, og er mye brukt av blomsteroppdrettere i samlingene. De mest spektakulære og vanlige typene epifytter er følgende vriezier:

  • skinnende;
  • Sanders;
  • Astrid.

Den største blomstersorten er royal vriezia. Lengden på bladene er 1,5 m med en bredde på ca 20 cm. Den rosa skiven er enda større: høyden når 2 m. På grunn av størrelsen vokser planten ikke i leiligheter, men i drivhus er den en velkommen innbygger.

Vriezia strålende

Den vanligste typen som finnes i hjemmesamlinger. Kom til oss fra Guinea. Den traktformede planten består av grønne, harde blader med en rik grønn farge. Lengden overstiger ikke 40 cm, kantene er litt bøyd, og selve spissen er spiss.

Et trekk ved blomsten er bladplatens brindlefarge: brede striper, malt i en lysere nyanse, er tydelig synlige på en mørkegrønn bakgrunn. For dette kalles det også tiger, og i den vitenskapelige klassifiseringen – splenriet.

Den strålende Vriezia blomstrer med en enkel pigg, skovlene, avhengig av den spesifikke sorten, kan være røde eller oransje, vare opptil 2 måneder. Hver sort varierer også fargen på bladene selv..

Vriezia Sanders

Den traktformede rosetten består av tette lange blader (opptil 30 cm i lengde), mens bredden deres bare er 5 cm. Bladplaten har en buet form og er pakket inn under rosetten, men på selve spissen er den bøyd inn motsatt retning. Overflaten på et solid grønt blad er dekket med små lysegrå skjell, og baksiden er dekket med lilla-brune flekker. Sanders har en veldig delikat blomstring: en liten gul panicle bare 15 cm lang henger fra midten av rosetten.

Arten lider oftest av soppsykdommer, som må tas i betraktning når man tar vare på den.

Vriezia Astrid

Kompakt variant med myke, smale lansettformede blader, malt i en ren lysegrønn farge. De er litt lettere ved foten av uttaket. Rosettens høyde overstiger ikke 45 cm. Bringebærblomstengler er piggformede.

Et trekk ved arten er at opptil 7 peduncles kan blomstre samtidig på en plante, mens de varer i 4 måneder.

Videoutvalg av populære varianter av Vriezia

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară