15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvetefrøbehandling før såing

god hvetehøst Hvete er et av de tre “verdensbrødene”. Den vokser i 40 land i verden, og i 12 av dem er denne kornavlingen det viktigste matproduktet. Hvete brukes til å lage mel til bakervarer, hvete brukes til tilberedning av retter i mange land i verden..

For å få en god høst av hvete, er det nødvendig å behandle frøet fra soppsykdommer og skadedyr..

Behandling for soppsykdommer

Ifølge statistikk inneholder 1 m2 jord fra to til seks milliarder mikroorganismer. De fleste av dem er forårsakende agenter for soppsykdommer..

Sett seg på planter, angriper sopp hvete rotsystem eller den overjordiske delen av kornavlingen. Det er noen typer mugg som bare påvirker kornets øre og vises på scenen av rørdannelse..

Derfor er det nødvendig å behandle korn med soppdrepende midler. Det er bedre å gjøre behandlingen før du sår frø i bakken. Dette vil øke effektiviteten av soppdrepende medisiner..

Soppdrepende behandling må gjentas en uke etter utseendet på de første skuddene, så vel som i den aktive vekstsesongen. Forebyggende behandling for soppsykdommer er mye mer effektiv enn behandling av allerede infiserte planter.

Hvete påvirkes av slike soppsykdommer:

  • rust;
  • hvit råte;
  • dunete mugg.

Det er også effektivt å bruke en tankblanding, som vil inkludere insektmidler. Dette vil beskytte avlinger mot skadedyr..

Skadedyrbekjempelse

De farligste skadedyrene for frokostblandinger er hvetetrips. De angriper unge spirer av frokostblandinger. Under dannelsen av et øre gnager disse skadedyrene gjennom det harde skallet og lever av kornene til de modnes. Dette reduserer utbyttet med minst 25%, og reduserer også kvaliteten på kornet betydelig..

Når den forebyggende behandlingen av frø fra skadedyr er fullført, kan du plante frøene i åpen mark.

Langtidsvirkende insektmidler brukes til å behandle hvete fra klynger eller bladlus. Vanligvis er disse stoffene oljer. På grunn av konsistensen beholdes insektmidler på plantens blader og stilk..

Insektmiddelbehandlingen gjentas to uker etter fremveksten av de første skuddene, når larvene til insektene klekkes. For å bli kvitt skadedyr fullstendig, utføres den tredje behandlingen i løpet av den aktive vekstsesongen, og den fjerde – under dannelsen av et øre.

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară