15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi dyrker en blomst med det korteste livet hjemme – guzmania

vakker guzmania Kjennere av eksotiske planter dyrker gjerne guzmania i sin blomsterkolleksjon – en ganske uvanlig blomst med en original blomstring og en individuell livssyklus. En elegant rosett med harde, lyse grønne blader gleder seg med blomstringen bare én gang, for etter den dør guzmaniaen, men etterlater seg en ny ung generasjon – barn. Blomsten i seg selv er ikke spesielt attraktiv, men dens fargerike stipler tiltrekker seg umiddelbart oppmerksomhet..

Hva trenger du å vite om naturen til denne blomsten for at den skal blomstre og slippe lyse stipler, malt i forskjellige farger? Først og fremst er det nødvendig å gi Guzmania passende omsorg, fordi den kom til oss fra tropene, og dette krever opprettelse av vekstbetingelser for blomsten som er nærmest det tropiske klimaet, nemlig:

  • fuktighet og lufttemperatur;
  • belysning;
  • glasur;
  • jord.

Hvilken temperatur og fuktighet liker Guzmania??

Som alle tropiske planter trenger guzmania høy luftfuktighet. For å gjøre dette bør løvuttaket regelmessig sprayes med varmt vann, og en beholder med vann kan installeres ved siden av potten..

Etter sprøyting eller dusjing må vannet som er igjen i midten av utløpet fjernes med en svamp slik at det ikke begynner å råtne.

Når det gjelder lufttemperaturen, bør dens optimale verdier ligge innenfor radius:

  • om sommeren – fra 18 til 24 grader;
  • om vinteren – fra 18 til 20 grader Celsius.

Hvor mye lys trenger Guzmania?

Den tropiske skjønnheten føles best i diffust lys. Det er bedre å ikke legge det på sterkt opplyste vinduskarmer, for i dette tilfellet vises stygge brennpunkter på bladene, til tross for deres stive og tette struktur, og tipsene begynner å tørke ut.

Vanningsfunksjoner

I motsetning til andre innendørs planter, som vannes enten i en gryte eller i en panne, “drikker” guzmania vann direkte gjennom selve utløpet. Vann må helles direkte i midten, og deretter må restene tappes forsiktig eller gjennomvåt.

Du kan også fukte jorda i selve potten, men ikke ofte og litt etter litt..

Jordfunksjoner

Guzmania er ikke vant til å vokse i bakken, og rotsystemet er overfladisk og lite utviklet. Mange dyrkere dyrker guzmania i orkideunderlag eller furubark. Blomsten vokser også godt i en slik jordblanding:

  • torv;
  • sphagnum;
  • sand;
  • torvland.

Alle komponentene blandes i like store mengder.

Hvilke betingelser er nødvendige for å dyrke guzmania – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară