15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan akselerere blomstringen av guzmania og andre representanter for Bromeliad -familien

guzmania blomstrer ikke Alle tilhenger av bromeliader har lenge visst at blomstringen fungerer som en overgangsfase mellom visning av moderbusken og fødsel av nye prøver. Guzmania er intet unntak – utseendet på en peduncle i midten av rosetten betyr at det snart vil danne barn, og selv vil tørke ut. Når barna vokser opp og danner sine røtter, skilles de fra hovedkortet og plantes i en egen gryte. Da kan dyrkere bare vente og telle dagene til en ny blomstring..

I gjennomsnitt blomstrer unge Guzmania på slutten av det andre leveåret, men det er en smart måte som kan fremskynde denne prosessen. Dette er et folkemedisin, eller rettere sagt, bruk av vanlige ferske epler. Forresten, denne metoden fungerer også bra i tilfeller der en allerede moden plante nekter å blomstre (dette skjer imidlertid også ikke ofte).

Guzmania blomstrer, selv om det skjer en gang i livet, men det varer mer enn seks måneder.

Hvordan epler påvirker blomstringen?

Frukten av epletreet, ved kontakt med luft, skiller ut acithelen. Dette stoffet er involvert i næringen av guzmania (trenger inn i planten gjennom den løvrike platen) og er i stand til å forårsake en blomstestengel.

Når kan du bruke metoden?

Blomstringsprosessen kan aktiveres ikke tidligere enn den unge guzmania når 1,5 år. På dette tidspunktet vil blomsten bli sterkere og vokse en ganske tett rosett som tåler peduncle og store stipler. Bruken av denne metoden på yngre guzmans gir neppe positiv effekt..

Hva må gjøres?

For å fremskynde blomstringen av guzmania må du:

  • legg Guzmania -babyen i en plastpose (sammen med gryten);
  • legg et epleskår i to der;
  • knytte en pose.

Viktig! Hver to til tre dager er det nødvendig å løsne posen for lufting, og når eplet begynner å råtne, bytt ut frukten med en ny..

I en pose med et eple skal guzmania oppbevares i flere uker, hvoretter en blomstepil vil vises fra utløpet. Da kan blomsten allerede frigjøres fra “batch-apple” fangenskap og gå tilbake til normal modus.

En populær måte å bringe blomstringen av unge guzmans nærmere på – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară