15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner for omsorg for rhizom og tuberous calla liljer etter blomstring

calla tuberous og rhizome Alle innendørs planter, der etter en fase med aktiv utvikling og rikelig blomstring begynner en sovende periode, trenger spesiell, skånsom omsorg. På dette tidspunktet fryser vekstprosessene til blomster, og de samler styrke for å glede seg igjen med blomstringen neste sesong. Hvis du fortsetter å vanne og gjødsle dem rikelig, vil plantene ikke kunne hvile, de vil bli svekket, noe som ikke bare påvirker utseendet deres, men også selve blomstringen, som kanskje ikke kommer. Innendørs callaliljer er intet unntak, for for å danne store og vakre blomsterstilker igjen, trenger de en pause..

På grunn av det faktum at callas er av to typer (rhizom og tuberous), har omsorg for dem betydelige forskjeller. Av ikke mindre betydning er det faktum at hvileperioden begynner på forskjellige tidspunkter. La oss finne ut hva som må gjøres i forhold til hver art.

Hvordan og når hviler rhizome calla liljer?

Callas, der rotsystemet dannes i form av et tykt rhizom, blomstrer henholdsvis om vinteren, de hviler om sommeren.

Rhizomatøse planter inkluderer etiopiske calla eller calla lilje – den nærmeste slektningen til de ville representantene for disse blomstene med et hvitt slør. Det er også “fargede” varianter der bladbladene er fargerike..

Med sommerens ankomst slutter blomstene å vokse, og bladene begynner å falme. På dette tidspunktet reduseres vanningen, og potten tas ut i det fri – på en balkong eller på en sommerterrasse.

I juli bør planten transplanteres til ny næringsjord og plasseres på et godt opplyst sted, hvor den begynner å vokse igjen og forberede seg på neste blomstring..

Hvis dette er en calliz i hagerizom, må den i september graves opp sammen med en jordklump og lagres hele vinteren i et kjølig, tørt rom, vannet av og til slik at jorden ikke tørker ut. Om våren plantes hun tilbake i blomsterbedet..

Hvordan organisere en sovende periode for tuberous calla liljer?

Etter slutten av blomstring av tuberous calla liljer, tørker bladene også ut. Deretter må du sende dem til hvile:

  1. Garden tuberous calla liljer graves ut i slutten av september, knollene vaskes og oppbevares i 2-3 uker i et rom med en lufttemperatur på 5 til 10 grader Celsius, slik at næringsstoffer fra bladene overføres til rotsystemet . Deretter kuttes restene av bladene av og knollene sendes til lagring til våren, etter å ha vasket dem igjen og tørket dem. Det er nødvendig å lagre callas i papirposer, ved en temperatur som ikke overstiger 7 grader Celsius (for eksempel i den nedre skuffen i kjøleskapet).
  2. Innendørs calla -knoller kan også fjernes fra blomsterpotten og oppbevares i kjøleskapet, eller du kan la dem stå i en gryte, men ta den ut på et kjølig sted. Om våren transplanteres de våkne knollene i frisk jord og separeres om nødvendig..

Video om hvileperioden hos calla liljer

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară