15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner for omsorg for vriezia

vriezia blomstrer Alle planter fra bromeliadfamilien i naturen regnes som parasittiske avlinger, de vokser på trestammer, klamrer seg til barken med røttene. På grunn av sitt spektakulære utseende har imidlertid bromeliader funnet sin plass i innendørs blomsterbruk. Ta for eksempel Vriezia med sin frodige rosett av harde blader og original blomstring, både i form og i lyse farger. I prinsippet er denne blomsten ikke veldig lunefull, men hvis du bestemmer deg for å ha den, bør du definitivt ta hensyn til det naturlige habitatet og de karakteristiske trekk ved utviklingen av planter i denne familien.

Hvorfor trenger epifyt jord?

I motsetning til andre innendørs blomster, som henter mat direkte fra bakken ved hjelp av rotsystemet, trenger ikke Vriezia jord som sådan. I tillegg er røttene veldig små og tjener til direkte “innsamling” av fuktighet direkte fra luften..

Pottejord er bare nødvendig for å fikse blomsten i oppreist stilling. I dette tilfellet mottar han fuktighet fra bladene når han sprayer.

Hvis det er mulig, kan du klare deg uten en gryte med jord, og fikse vriezia på et tre i vinterhagen, men husk å spraye røttene og bladene. Dette vil være ideelle levekår for henne, så nært som mulig til det naturlige.

Når blomsten fremdeles vokser i en gryte, er det bedre å fylle den med et orkidéunderlag. Jorda fra hagen er for tung for Vriezia – der vil den fort råtne.

Hvordan vanne Vriezia?

Som alle epifytter mottar vriezia fuktighet gjennom bladene, så sprøyting er ikke bare ønskelig for det, men erstatter også vanningen i potten. Hyppigheten avhenger av sesongen:

  • om sommeren, når det er varmt og tørt vær, sprayes bushen daglig, eller til og med flere ganger om dagen;
  • om våren og høsten – om en dag eller to;
  • om vinteren, under drift av varmebatteriene, avhenger sprøytefrekvensen av lufttemperaturen: jo varmere det er i rommet, jo oftere må bladene fuktes.

I tillegg til sprøyting, noen ganger bør en liten mengde vriezia vannes i midten av utløpet – der det samler fuktighet i naturen..

Hva skal jeg gjøre etter blomstringens slutt?

Dessverre betyr begynnelsen av blomstring av Vriezia også begynnelsen på slutten av livssyklusen. Når en peduncle med fargerike blader skyter fra midten av rosetten, begynner blomsten å forberede seg på å visne bort. Selvfølgelig skjer dette ikke umiddelbart: først vil det fremkomme ubeskrivelige små blomster fra bladbladene, så vil de visne, men selve bladstammen vil stå i utløpet i lang tid (fra 3 til 6 måneder).

I løpet av denne tiden vil vriezia danne barna. Når stammen er tørr, kan den fjernes. Nå begynner selve uttaket å falme, men barna vil vokse.

Etter at barna danner sine egne røtter, sitter de i separate blomsterpotter, og mors blomst kastes – det har allerede tjent sin hensikt.

Video om voksende Vriezia

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară