15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Stripet skjønnhet med et brennende sverd – vriezia splenriet

vriezia splenriet Blant forskjellige arter av Vriezia er det verdt å merke seg planten med det vakreste og originale utseendet – dette er Vriezia Splenriet. Det er en av de beste dekorative representantene for bromeliadfamilien og brukes oftest i innendørs blomsterbruk..

Hvordan ser en blomst ut?

Splentriet vokser imidlertid i form av en stor løvrike rosett, som resten av Vriezia. Denne blomsttypen har imidlertid noen funksjoner som den er lett å gjenkjenne:

  • lange smale blader er malt med tverrgående lyse striper, i motsetning til monokromatiske varianter;
  • blomsterstanden har form av et øre og kan nå opptil 80 cm i høyden, selve bladbladene har den vanlige røde fargen, og blomstene er gule.

Blomsten har flere navn. På grunn av fargene på bladene kalles Splenriet ofte “tigerbromeliad”. For den langstrakte flate formen på blomsterstanden og fargen, kalles Vriezia for et “ildsverd”.

Voksende funksjoner

Som alle epifytter foretrekker Vriezia Splenriet et substrat dominert av bark. Den vokser best i orkidejord. Hvis det ikke er mulig å få det, og det er komponenter igjen hjemme etter å ha plantet andre blomster, kan du tilberede en passende jordblanding selv ved å blande:

  • allsidig, løst og lett innendørs blomstersubstrat;
  • litt hakket bark;
  • litt sphagnum;
  • kokosnøttsubstrat.

Det må være et dreneringslag i potten..

En blomsterpotte for en blomst må velges ikke for stor, fordi rotsystemet er overfladisk og røttene korte. I en dyp beholder vil vriezia raskt råtne.

De optimale forholdene for å beholde epifytten er valget av et lyst og varmt sted. Det må huskes at direkte stråler brenner bladene, og lufttemperaturen under 15 grader Celsius er uakseptabel for en blomst. Vann Splenriet på samme måte som andre varianter av Vriezia: hell vann direkte i utløpet og spray ofte bladene.

Et unntak er perioden når en peduncle vises i utløpet: på dette tidspunktet kan du ikke la vann stå i utløpet slik at det ikke begynner å råtne.

Blomsten mates bare før blomstring med spesiell gjødsel for bromeliader. De bringes også inn ved å sprøyte eller helle arbeidsløsningen i utløpet..

Etter slutten av blomstringen dør moderbusken og etterlot seg å erstatte små barn.

Video om transplantasjon Vriezia Splenriet

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară