15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Chrysanthemum stiklinger regler

krysantemum stiklinger Krysantemum er en upretensiøs blomst, så du kan kutte opptil 60% av moderbusken. Grønne stiklinger av krysantemum utføres fra midten av mai til begynnelsen av juli. For stiklinger er det nødvendig å forberede en fruktbar jord av sand, torv, hagemark og vermikulitt. Det er veldig viktig at den fruktbare jorden for krysantemum er løs, derfor siktes alle komponentene forsiktig gjennom en sil.

Jordforberedelse

Bunnen av beholderen for planting av grønne stiklinger er dekket med avis, slik at boksen beholder varmen bedre, og røttene til unge frøplanter utvikler seg raskere. Deretter helles et lag sand i beholderen og utjevnes for å sikre drenering av vann. Du kan bruke elvesand eller småstein. Deretter må du forberede fruktbar jord..

En bøtte med nøytral torv siktes i 5-6 plastbokser. Deretter tilsettes siktet hagemark til torven. Deretter helles et nytt lag sand for å gi jorden ekstra løshet. Vermikulitt tilsettes sist til den fruktbare blandingen. Hvis det var nødvendig å ta en bøtte nøytral torv, hagemark og sand, tilsettes vermikulitt med en hastighet på 500 g for hver 10 kg av blandingen. Den fruktbare blandingen omrøres og spres i beholdere. Du må fylle dem med 4 cm til kanten.

Krysantemum i begynnelsen av utviklingen er utsatt for soppsykdommer, derfor er det tilrådelig å desinfisere jorden med en konsentrert løsning av kaliumpermanganat. Du bør få en dyp lilla løsning. Jorden må skurres veldig rikelig. En frøkasse tar omtrent 2,5 liter løsning. For at røttene til skjæringen ikke skal råtne, dryss den godt sølte jorda på toppen med et lag kalsinert elvesand.

Riktig podning

Du må ta grønne skudd fra moderbusken. Hver av dem skal ha 5-6 blader. De nedre bladene fjernes og resten forkortes med 1/2 for å redusere fordampning av fuktighet. Alle næringsstoffer i det første året krysantemum bruker på dannelsen av et sterkt rotsystem. Hver stilk plantes i en avstand på 2-3 cm fra hverandre. Beholdere med frøplanter blir igjen i et godt opplyst rom med høy luftfuktighet. Krysantemum vil slå rot og vokse om 10-15 dager. Den kan plantes i åpen mark.

Hvis du høster stiklinger om høsten, transplanter dem deretter i separate plastkopper, og plant dem på våren i vår..

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară