15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan få spathiphyllum til å blomstre?

spathiphyllum hjemme Spathiphyllum er en veldig vakker prydplante som har dekorert kontorer og boliger i lang tid. Lyse grønne blanke blader, som ruver over en blomsterpotte med hette, er gode i seg selv. Men “kvinnelig lykke” er spesielt fantastisk i blomstringstiden, når høye stengler med snøhvite sengetepper dukker opp over bladene eller blant dem..

Spathiphyllum blomstrer vanligvis om våren. Noen ganger kan det imidlertid oppstå en situasjon med at det allerede er høst på gaten, og blomsterstandene ikke har dukket opp. Hvis blomsten er syk, kan du fortsatt forstå årsaken til mangel på blomstring. Men hva skal jeg gjøre med en helt sunn plante som er godt ivaretatt? Erfarne blomsteroppdrettere vet hvordan de får en “lat” spathiphyllum til å blomstre og vil gjerne dele sin erfaring.

Nøkkelen til blomstringen av spathiphyllum er vanlig fôring, siden planten liker gjødsel veldig godt. Hvis dette ikke er gjort, er det ikke sikkert at blomsterstandene blir sett..

Metode nummer 1: begrensning av lys og vann

Gryten må fjernes fra vinduskarmen på et mørkere sted, for eksempel dypere inn i rommet, hvor det er belysning, men svakt og diffust. I to til tre uker bør spathiphyllum settes på et “vanndiett”, det vil si vann først etter at jorden tørker godt, og selve blomsten faller bladene litt.

Etter tre uker med slik faste, bør du sette spathiphyllum tilbake på plass, under god belysning, og gradvis fortsette regelmessig vanning. I tillegg må busken mates aktivt, vekslende:

  • organisk;
  • kompleks mineralgjødsel.

I takknemlighet for den rike ernæringen, vanningen og belysningen etter et lengre opphold “i varetekt” etter omtrent en måned skulle spathiphyllum frigjøre en peduncle.

Metode 2: begrensning av varme og vann

Om høsten bør potten med kvinnelig lykke tas ut til et kjølig rom med en lufttemperatur på omtrent 10 grader, og også vannet bør reduseres..

Rommet må være tørt, for med høy luftfuktighet vil blomsten begynne å utvikle sykdommer.

Etter å ha beholdt spathiphyllum i “isolatoren” en stund, bør den forrige omsorgen gjenopptas igjen..

Begge metodene innebærer kunstig stressing av planten. Som et resultat utløses det naturlige instinktet for å reprodusere før døden, i dette tilfellet – gjennom blomstring, fordi frøene til slutt modnes i kolben, hvis stammen ikke blir kuttet.

Hva skal jeg gjøre hvis spathiphyllum ikke blomstrer – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară