15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Frodig kjekk aspleniumløkbærer

løkbærende asplenium I følge forskjellige kilder kom det løkbærende aspleniet til oss fra India, Australia og New Zealand. Denne typen bregner kan oftest finnes på innendørs vinduskarmer, men det føles også godt i en vinterhage eller drivhus, der lufttemperaturen ikke faller under 20 grader Celsius..

Beskrivelse av sorten

Asplenium bulbiferous er urteaktige løvbregner. Den har veldig vakre blader, langstrakte i form av en trekant, tre ganger feste og henger ned. Bredden på bladplaten er nesten halvparten av lengden – henholdsvis 30 og 60 cm. Og selve kronbladet er også ganske langt, opptil 30 cm, rett, hardt og mørkegrønt, mens fjærene har en lysere nyanse.

Bladene på asplenium bulbous ligner litt på toppen av gulrøtter, men i motsetning til det skinner de med en glans, og ikke matt.

Fremmede knopper vokser på oversiden av bladplaten, og sporangia er plassert på undersiden av hver lapp. Små pærer dannes fra knoppene, og over tid spirer babyer fra dem. Når babyene vokser opp, skiller de seg fra moderbladet og faller til bakken, hvor de slår rot og danner sitt eget rotsystem. Dermed kan du få en frodig busk eller plante dem i en egen bolle for utbredelse av bregner..

Voksende funksjoner

I naturen vokser Asplenium bulbiferous under kronene til store trær eller direkte på steiner, i juv.

I naturen kan bregneblader forbli grønne helt til frosten, men om vinteren faller de.

Innendørs trives planten i et begrenset potteplass. Omsorg for ham er ikke vanskelig og inkluderer:

  1. Rikelig vanning. Som alle typer bregner er sorten veldig fuktighetselskende, så det er viktig å ikke la jorden i potten tørke helt ut..
  2. Hyppig sprøyting. Blomsten trenger fuktig luft og reagerer godt ikke bare på sprøyting, men også på vannprosedyrer, for eksempel bading i dusjen.
  3. Periodisk transplantasjon. I prinsippet vokser asplenium røtter veldig sakte, men som et resultat av at barn faller i løpet av et år, oppnås en for tett og tett busk i en gryte. Når du transplanterer, ikke ta en for stor gryte – du kan også forlate den gamle blomsterpotten, men dele bregnen slik at den ikke blir trang.

Hvis planten om sommeren plantes i åpen mark eller bare setter potten utenfor, må den tas innendørs om vinteren slik at bladene ikke faller av og veksten ikke stopper.

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară