15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi dyrker calla liljer i hagen

voksende calla liljer i hagen Innendørs calla er en vanlig forekomst, men sommerboere er ennå ikke så vant med å plante disse blomstene i blomsterbed. Og det er helt forgjeves, fordi disse blomstene føles godt i frisk luft. Under blomstring vil de bli et ekte høydepunkt i blomsterbedet, spesielt hvis du velger varianter med et fargerikt sengeteppe. Calla liljer vil selvfølgelig ikke overleve vinteren ute, fordi de er en termofil plante, men mange andre hageavlinger (for eksempel dahliaer) overvintrer også i huset, så hvorfor ikke prøve å plante callas i nærheten av dem?

På blomsterbed kan du vokse både tuberous og rhizome calla liljer, det viktigste er ikke å glemme å ta alle blomstene innendørs for vinteren, ellers fryser de.

Så hva du trenger å vite slik at callaliljer slår rot i blomsterbedet, blomstrer og ikke forsvinner innen neste sesong?

Hvordan plante?

Uansett hvilken art calla liljer tilhører og hva deres rotsystem er, er det to måter å plante blomster på:

  1. Direkte i det åpne bakken. Dette kan gjøres ikke tidligere enn mai måned, når returfrost forlater og jorden varmes opp. Knoller / jordstengler legges i grunne hull og dekkes med jord, uten komprimering, for ikke å skade dem. Avstanden mellom hullene må være minst 30 cm.
  2. Etter å ha spist dem i en gryte tidligere. I slutten av mars må callaliljer plantes i små blomsterpotter med et næringsrikt underlag og plasseres på en lys vinduskarme. I mai vasser en allerede vokst busk sammen med en jordklump til et blomsterbed.

Den andre metoden er å foretrekke, fordi når du planter uten spiring, sitter knollen eller rhizomet i jorden i veldig lang tid. De første skuddene vises først etter en måned, noe som igjen utsetter blomstringen..

Hvor å plante?

For callaliljer må du ta et solfylt sted, men på en slik måte at blomstene ikke er i direkte sollys ved middagstid. Det er ikke verst hvis det er et tre med en åpent krone i nærheten..

Jorden skal være næringsrik, men uten et overskudd av organisk materiale, siden busken vil drive løvverk fra den og glemme blomstringen.

Drenering i hullene er et must, spesielt for tuberøse callaliljer. De tåler ikke stillestående fuktighet i røttene..

Vinterfunksjoner

Om høsten må callaliljer graves opp og lagres i et kjølig rom. Rhizomarter graves opp midt på sommeren, tuberøse – på slutten. Under lagring må man passe på at callaliljeene ikke tørker ut av mangel på fuktighet og ikke råtner av overflødig. Du bør også unngå rom med høy luftfuktighet – der vil vekstprosesser begynne på forhånd..

Video om å plante callaliljer i åpen mark

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară