15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Frodig upretensiøs kjekk asparges fjærete

asparges cirrus i interiøret Aspargesfinne har blitt dyrket innendørs i lang tid. De fleste blomsteroppdrettere, spesielt blant den eldre generasjonen, kaller det “chill” eller brudens tre. Denne blomsten har et veldig vakkert dekorativt utseende og har dessuten en så rolig og ikke-lunefull karakter at selv en nybegynner i blomsterbransjen kan takle omsorg for planten..

Det vitenskapelige navnet på planten er Asparagus plumosus, og den kom til oss fra fjerne tropiske land (Afrika, Asia og Amerika).

Sorte trekk ved planten

Asparges pinnate er en busk fra aspargesfamilien. Et karakteristisk trekk ved blomsten er den uvanlige formen på bladene – de ligner mer på små nåler, dekker tett grenene, som samles i haug med 6-10 stykker. Lengden på en slik nål er ikke mer enn 1,5 cm, og diameteren er enda mindre – 0,1 mm. Men hovedstenglene kan bli opptil 1,5 m lange.

Takket være de lange, hengende og veldig fleksible skuddene vokser asparges godt i hengende planter eller på hyller. Du kan også sette en støtte eller en stige i en blomsterpotte og vikle en gren rundt den flere ganger.

Med god og riktig pleie blomstrer planten i en eldre alder i små klokkeformede blomsterstander. De er hvite i fargen med en grønn fargetone. Over tid, i stedet for blomster, er små frukter (svarte baller) bundet, i hvert av dem dannes et par store frø.

Aspargesfrukt er svært giftig!

Det er ganske interessant å observere utviklingen av en blomst: først vises et langstrakt og bart grønt skudd under bakken, som til slutt strekker seg ut. Etter å ha nådd en viss høyde, begynner det å dannes små nåler på den..

Hvordan ta vare på asparges?

I motsetning til de fleste stueplanter og andre varianter av asparges, foretrekker “chill” skyggefulle områder og kan til og med vokse under kunstig lys.

Dessuten trenger den ikke høy temperatur, 20 grader Celsius for asparges er den mest behagelige.

Om vinteren må du sende blomsten til hvile ved å flytte potten til et kjøligere rom (12-15 grader Celsius). Hvis du holder samme temperatur hele året, begynner nålene å bli gule om høsten og smuldrer gradvis, og skuddene selv kan tørke ut..

Enkel plantepleie inkluderer:

  1. Rikelig vanning om sommeren og om vinteren – når jorden tørker i blomsterpotten.
  2. Regelmessig sprøyting av kvister.
  3. Topp dressing fra vår til tidlig høst med kompleks gjødsel.
  4. Årlig transplantasjon med utskifting av potten for en mer romslig. Store modne busker kan plantes om hvert annet år ved å kutte av noen av røttene..

Når det gjelder beskjæring, trenger pinnate asparges det ikke. Det er nok bare å kutte ut de tørkede grenene og de som bladene har smuldret på. Dette vil stimulere dannelsen av nye skudd..

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară