15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva innendørs asparges elsker og hvordan du skal ta vare på en plante

innendørs asparges Asparges er en original blomst; den kan sammenlignes positivt med de vanlige stueplantene fordi den har en uvanlig bladform. I stedet for en stor bladplate er plantens skudd tett dekket med tynne nåler, noe som får den til å ligne et frodig sildbein.

Det er ikke veldig vanskelig å dyrke en så fantastisk blomst hvis du kjenner noen av funksjonene. Det viktigste å være oppmerksom på er:

  • belysning;
  • innendørs lufttemperatur;
  • vanning;
  • topp dressing;
  • overføre.

Hvor er det beste stedet å legge asparges?

Nesten alle varianter av asparges elsker diffust lys, så det er bedre å velge en nordøstlig vinduskarme som blomsterbolig. Planten vil ha nok lys på den, dessuten vil direkte sollys ikke kunne skade den..

Solsiden kan reserveres for Sprengers asparges – han liker bare å ha mye lys.

Når det gjelder vinterperioden, når naturlig lys blir mindre, blir blomsten enten supplert eller omorganisert til våren til et mer opplyst sted..

Ikke legg asparges i nærheten av radiatoren – tørr luft kommer fra den, hvorfra nålene begynner å smuldre.

Det myke fiskebeinet er også veldig følsomt for lave temperaturer i rommet. Komfortable grader for henne er fra 22 til 25, og bare i hvileperioden er den tillatte (og nødvendige) nedgangen fra 15 til 18 grader Celsius. Ved lavere verdier faller blomsten alle blader.

Hvordan vanne?

Om vinteren trenger asparges ikke hyppig vanning, det er nok å holde jorden fuktig og hindre at den tørker helt ut. Men med vårens ankomst vil det være nødvendig med hyppigere jordfuktighet – opptil 3 ganger i uken.

Asparges er veldig glad i høy luftfuktighet, så du bør jevnlig spraye kvistene og regelmessig utføre vannprosedyrer for det..

Hvor ofte å mate?

Alle aspargesarter har iboende aktiv vekst. I denne forbindelse trenger blomsten i vekstsesongen periodisk gjødsling med kompleks mineralgjødsel, men ikke mer enn tre ganger i måneden. En enkelt (i løpet av sesongen) fôring med en liten mengde organisk materiale (fugleskitt) er også tillatt.

Om vinteren trenger du ikke å gjødsle planten..

Transplantasjonsfunksjoner

Rotsystemet til asparges er i stand til å fylle en liten gryte helt på et år. Unge busker må plantes om årlig om våren, hver gang de plukker opp en gryte som er flere centimeter større i diameter enn den forrige, ellers vil røttene bare rive den fra hverandre. Det er nok å plante voksne planter en gang hvert tredje år..

Ved transplantasjon av en stor busk kan gamle gjengrodde røtter fjernes delvis, og tipsene til resten kan trimmes.

Når det gjelder beskjæring, trenger asparges absolutt ikke det – selve blomsten er i stand til å danne vakre, lange og luftige grener. Det er nok bare å kutte av tørre skudd i tide og installere (hvis ønskelig) en støtte.

Video om egenskapene ved omsorg for asparges

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară