15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lykke blomst stephanotis eller Madagaskar jasmin i huset vårt

madagaskar jasmin For elskere av eksotiske innendørs blomster er Stephanotis kjent som Madagaskar -jasmin. Først og fremst er det verdt å merke seg at de ikke akkurat er det samme. Navnet “stephanotis” betyr en egen planteart fra familien Lastovnevye. Det er omtrent 16 av dem totalt, og nesten alle vokser under naturlige forhold. Dette er semi-busk vinstokker med eviggrønne blader og vakker blomstring..

Under innendørs forhold dyrkes oftest bare en variant av vinstokker – floribunda eller rikelig blomstrende Stephanotis. Denne arten kalles også Madagaskar -jasmin for sin karakteristiske aroma av blomster..

Dermed er Madagaskar jasmin en av varianter av Stephanotis, mest tilpasset innendørs forhold..

Hvordan ser stephanotis floribunda ut??

Stefanotis Madagaskar, som andre representanter for denne arten, vokser i form av en liana – dens sterke skudd kan nå en lengde på opptil 5 meter. Voksblader opptil 9 cm lange og opptil 5 cm brede flaunt på grenene hele året De er mørkegrønne i fargen, veldig tette i strukturen og litt spisse mot spissene. Ligger overfor på skuddet.

På begynnelsen av sommeren vises vakre blomsterstander på liana: det er fem litt innpakket kronblad på et tynt rørformet ben, og selve blomsten ligner en hvit krone på beinet (noen ganger er det en kremfarge i fargen). Den totale lengden på blomsten når 4 cm, de samles i blomsterstand opp til 7 stykker i hver. Under naturlige forhold blomstrer Stephanotis nesten hele året, men innendørs slutter blomstringen med høstens ankomst..

Blomstringene holder seg på grenen i lang tid, og selv etter kutting blekner de ikke over lang tid. Takket være dette brukes de til å lage blomsteroppsatser, spesielt bryllupsbuketter..

Etter slutten av blomstringen, i stedet for blomsterstandene, dannes frukt som ligner plommer. Når de er helt modne, sprekker de. Inne i frukten er frø i form av små fallskjerm. Når de kommer inn i en blomsterpotte i nærheten, spirer de og danner en ny plante.

Hva Madagaskar Jasmine elsker?

Når du dyrker stephanotis, bør du ta hensyn til følgende punkter:

  1. Blomsten elsker god belysning. Dette er spesielt viktig om vinteren, når dagslysetiden er kortere. På dette tidspunktet kan det være nødvendig å installere ekstra belysning. Om sommeren må potten være skyggelagt slik at det ikke faller direkte stråler på planten, hvorfra det kommer brannskader på de mørke bladene.
  2. Jasmine må skape en behagelig temperatur: om sommeren bør den ikke være høyere enn 25 grader Celsius, og om vinteren trenger blomsten kjølig (opptil 15 grader). Dette bidrar til mer frodig blomstring neste år..
  3. Vanning skal være regelmessig, jorden skal ikke tørke helt ut. I tillegg bør bladene sprayes ofte i tillegg for å opprettholde fuktighet. I oppvarmingssesongen kan blomsterpotten legges på et brett med småstein..
  4. Ved begynnelsen av våren (når vekstprosesser aktiveres) og hele sommeren, bør jasmin mates to ganger i måneden med mineralpreparater med en overvekt av kalium. Du kan også bruke organisk, men vekslende gjødsel.
  5. Hvert år i mars er det nødvendig å kutte busken, og om sommeren – å klemme toppen av skuddene. Jasmine Madagaskar blomstrer bare på nye grener.
  6. For å gi blomsten et vakkert utseende og forhindre skade på lange grener-vinstokker, må du installere en støtte. Det kan enten være en bue eller strukket tau. Det er bedre å legge grener mens de er unge og ikke lignifiserte, siden da er det veldig vanskelig å gjøre dette..

Funksjoner ved dyrking av Madagaskar -jasmin hjemme – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo