15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi klipper en buksbom for å lage en vakker komposisjon

buksbomklipping Boxwood er en prydbusk som brukes av landskapsdesignere når de designer en hekk. Den sørlige busken vokser opp til fire meter i høyden, slik at du kan lage ekte grønne skulpturer av den. Men hvis du begynner å forme en ung buksbom, vokser busken ikke mer enn en halv meter. Avhengig av hvor høyt hekken er planlagt, må buskbuskene kuttes på forskjellige vekststadier..

Hvis du begynner å kutte buskene en meter høye og klipper omtrent 10 cm, vil hekken ikke vokse høyere enn 1,2 m. For å holde buksbuskosene i form og vokse saktere, gjentas intensiv beskjæring i to år. Da trenger du å danne buksbom bare om sommeren..

Vekst av buksbom

Boxwood har to vekstperioder. Den første starter i mai og slutter i juli. På dette tidspunktet vokser buksbom grønn masse mest aktivt. Uten hårklipp vokser buksbom formløst. Noen skudd mottar mer sollys og varme enn andre og skiller seg derfor ut fra det generelle løvet. Slike basalskudd undertrykker konkurrenter. Over tid dannes de såkalte “løvfellende lodgene” på buksbuskbusken – fordypninger, inne i hvilke små gnagere liker å utstyre hull.

Den andre perioden med buksbomvekst begynner i september og slutter med kaldt vær. I denne perioden regner det ofte. Takket være den store nedbøren, utvikler buksbomens rotsystem seg raskt. Hvis busken allerede har vokst for tredje året, utvikler rotsystemet seg i dybden fra 4 til 4,5 m. En voksen busk trenger ikke vanning. Den kan vokse ved å få fukt bare fra bakken..

Boksvedformasjon

Boxwood kuttes mellom vekstperioder: midten av juli – begynnelsen av august. For å gi buksbombusken en sfærisk form, må du danne en øvre tverrbue på den – hovedguiden. Fra hovedretningslinjen må du fjerne gevinsten fra i fjor sommer. Du bør ha en dyp bue som er synlig fra alle vinkler. Videre senkes buer vinkelrett på den fra hovedføreren. De blir brakt til bunnen av busken..

Hvis du danner en buksbombusk for første gang, er det best å bruke en beskjærer. Etter noen hårklipp vil du få erfaring og kunne forme buskene ved hjelp av elektriske hagesaks..

Tre uker etter at du har kuttet buksbom, må du kontrollere tilstanden til busken og klippe igjen skuddene som er for strukket til solen..

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo