15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Miniatyrbusk for en liten hage – falsk jasmin eller jordbær mock -oransje

jordbær mock-oransje Når vi sier jasmin, forestiller de fleste av oss høye busker med velduftende hvite blomster. Blant hagejasminer er det imidlertid veldig kompakte arter som er egnet for dyrking i små områder. Hvis hagen er av begrenset størrelse, men du virkelig vil ha en slik plante i din besittelse, kan du plante en jordbærmock appelsin.

Hvordan ser en busk ut?

Jordbær chubushnik er en av de mest kompakte formene – den totale høyden er i gjennomsnitt opptil 1,5. Artens virkelige navn høres ut som “småbladet mock-oransje”, og synonymet for “jordbær” han mottok for lukten ukarakteristisk for denne plantesorten-blomstene avgir en søt og hodete aroma av jordbær (jordbær).

Den småbladede chubushnik er preget av langsom vekst – den årlige veksten er ikke mer enn 7 cm.

Denne varianten av hagesjasmin ser veldig vakker ut, fordi diameteren på dens tette krone er nesten lik høyden på busken. Grenene er oppreist, brunrøde i fargen, men under vekten av et stort antall små blader faller de litt til bakken. Den skiller seg fra andre typer chubushniks i små blader, opptil 2 cm lange, med skarpe spisser. Baksiden av bladet er pubescent. Se foto jasminbusk!

I det tredje leveåret blomstrer chubushnik i små, hvite og velduftende blomsterstander. Blomstringen varer 3 uker.

Varianter av småbladet jasmin

På grunnlag av jordbærmock-oransje avlet oppdrettere, ved å krysse den med andre varianter, mange hybrider, som ble overført til den kompakte størrelsen og karakteristiske lukten av planten. Blant dem er det verdt å merke seg varianter:

  • Mont Blanc;
  • Snøskred;
  • Junnat;
  • Hermelinmantel;
  • Snøskred;
  • Måneskinn.

Voksende funksjoner

Jordbærhagejasmin foretrekker solrike steder og fruktbar jord. For planting må du plukke opp et godt opplyst hjørne på et område der det ikke er trekk. Du kan plassere busken under beskyttelse av høye trær eller bygninger. Humus må tilsettes til plantehullet, og litt sand må også tilsettes i leirjord..

Når du planter en frøplante, bør rotkragen dypes et par centimeter – på denne måten vil den buske bedre.

Ulempene med sorten inkluderer ikke veldig høy frostbestandighet – ved en temperatur på 15 grader under null fryser skuddene litt. Av vår grunn trenger falsk jordbærsjasmin om våren sanitær beskjæring for å fjerne frostskadede grener..

I august kan du klemme spissene på skuddene slik at de slutter å vokse, og treverket rekker å stivne før det kalde været begynner.

Funksjoner av jordbær mock orange (falsk jasmin) – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo