15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å forberede buksbom til vinteren vil bidra til å bevare et vakkert hagedesign.

buksbom i parkområdet Boxwood er en eviggrønn prydplante. Mange gartnere anser denne busken for å vokse sakte, men denne oppfatningen er feil. Som alle planter reagerer buksbom veldig godt på organisk gjødsling og jordfuktighet. Med riktig omsorg vokser buksbom 10 cm per år. Om våren, nær buksbom, er det nødvendig å så siderater, for eksempel rug eller sennep. Om høsten blir de slått for å mulch og gjødsle buskene i tillegg. Hvert annet år påføres nitrogen og magnesiumholdig gjødsel under buskene. Takket være denne toppdressingen vil buksbommen danne et stort antall løvknopper og bygge opp et kraftig rotsystem, som gjør at busken bedre tåler vinterkulden. I tillegg til å lage bandasjer til buksbom, må du utføre en rekke forberedende tiltak slik at den sørlige planten overvintrer godt i et kaldt klima..

Beskjæring om vinteren

Det er nødvendig å utføre formativ beskjæring av buksbom midt på sommeren, når det første stoppet for vekst av en eviggrønn busk kommer. På dette tidspunktet har ikke saftstrømmen inne i skuddene stoppet ennå, og buksbom vil fortsatt gå inn i det aktive vekststadiet. Beskjæring av Podzimnyaya utføres i slutten av oktober – begynnelsen av november, da to vekstperioder allerede har gått, men sterke frost ikke har kommet ennå. På dette tidspunktet blir unge skudd kuttet for å starte veksten av unge skudd etter begynnelsen av våren. Med denne beskjæringen fjernes opptil 2 cm grener..

Basalskuddene kuttes til den tredje unge knoppen hvis forgrening er nødvendig. Beskjæring utføres til den andre unge knoppen hvis det er planlagt å forlate skuddet uten forgrening.

Tilberedning av dekkende materiale

Om sommeren er mulking dekket av buksbom med blader og gress. Med begynnelsen av kaldt vær vil slik mulch råtne. Derfor, hvis du ikke har dannet buksbom i en stemplingsmetode, kan du ikke la bladene ligge under busken. Råtning kan spre seg til buksbomblader, og deretter må de berørte grenene fjernes.

Etter høsting av blader og gress, bør buksbombusken ikke stå uten mulch. Den er dekket med nåletre grangrener og torv. Hvis det ikke er grener av gran eller furu, må du bare bruke torv som mulch..

Siden buksbom er en eviggrønn, kan den “brenne ut” i vintersolen. Om vinteren, når solstrålene treffer busken, våkner skuddene en kort stund. Buksbøtterøtter er i kald jord og kan ikke levere næringsstoffer til våkne blader. På grunn av dette blir løvet gult og visner. For å beskytte buksbuskbusker mot slik utbrenthet, er de dekket med en klut eller burlap..

Det er viktig at stoffet er pustende og ikke hvitt, ellers vil det tiltrekke seg varme. På grunn av dette kan buksbom også “brenne ut”. Dekk busker med svart materiale som agrofiber.

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo