15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Varianter av reddik eller hvordan du velger den riktige deilige rotgrønnsaken

typer reddik Det har lenge vært kjent at reddik ikke bare er velsmakende, men også veldig nyttig, derfor anbefales det å inkludere det i det daglige kostholdet. Ingen vil argumentere for at grønnsaker av høyeste kvalitet vokser i sin egen hage. Imidlertid har ikke alle muligheten til å vokse reddik på egen hånd, for eksempel beboere i megabyer går til markeder eller butikker på jakt etter et vitamin.

Hvordan ikke ta feil slik at du i stedet for saftige rotgrønnsaker ikke får tøffe, smakløse og praktisk talt ubrukelige grønnsaker? La oss håndtere dette problemet sammen. Men først og fremst er det verdt å huske hvilke typer reddik det er, for avhengig av dette er valget av kjøperen bestemt: noen vil bare knase en vitaminsalat, mens andre trenger det som medisin.

Typer reddik

Alle varianter av reddik inneholder det samme komplekset av næringsstoffer, for eksempel:

 • vitamin B og C;
 • flavonoider;
 • mineralsalter;
 • cellulose;
 • aminosyrer og andre.

Typer rotgrønnsaker varierer i konsentrasjonen av de samme vitaminene..

Den mest nyttige reddik er svart, den inneholder de mest nyttige stoffene. Men i hvit reddik er vitaminforholdet det laveste, så det brukes ikke nesten til medisinske formål..

Ofte dyrkes denne typen reddik:

 1. Grønn. Toppen er dekket med et lysegrønt skall, og inne er det et saftig, velsmakende og ikke bittert rødt kjøtt. Den inneholder en stor mengde mineralsalter, sukker og fiber.
 2. Hvit. Den har en hvit saftig masse med middels skarphet. Utenfor er skallet også hvitt, men med en grønn fargetone på stedet hvor stiklinger vokser. Inneholder mye grov kostfiber.
 3. Svart. Under den svarte huden ligger en snøhvit masse, saftig, men veldig bitter. Denne smaken er resultatet av det økte innholdet av sennepsoljeglykosider og fytoncider..
 4. Daikon. Det ser ut som en stor hvit gulrot, fruktkjøttet er søtt, saftig. På grunn av at den ikke inneholder sennepsoljer, er det heller ingen bitterhet, men det er mye jod, jern, kalsium, magnesium.
 5. Reddik. Små, runde eller langstrakte rotgrønnsaker med hvitt kjøtt og rødt skinn har en liten bitterhet.

Hva du skal se etter når du kjøper en reddik?

For at de fordelaktige egenskapene og smaken skal bevares, må reddik dyrkes skikkelig, og avlingen må høstes i tide. Enten det er sant eller ikke, vil det hjelpe å forstå utseendet til selve rotavlingen:

 • for stor eller myk reddik indikerer at den har vært i hagen lenge og er overmoden;
 • små frukter kan være et resultat av fortykkelse av plantinger eller tidlig høst.

Det er ikke nok vitaminer i store og små rotvekster, den mest nyttige og vitamin reddik bør være på størrelse med en og en halv knyttneve. Når det gjelder daikon, er den optimale størrelsen som en stor gulrot..

Det faktum at reddik er fersk kan også bestemmes av utseendet. Hovedtrekkene til en fersk grønnsak av høy kvalitet er:

 • ingen skade på overflaten av huden;
 • fast struktur av fruktkjøttet;
 • grønn og sprø hestehale.

For at reddik i salaten ikke skal være så bitter, må du fylle den med vann flere ganger og la den stå litt, slik at bitterheten kommer ut. Alle nyttige stoffer vil forbli.

Video om reglene for å velge en velsmakende og sunn reddik

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo