15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Installasjon av varmesystem

installasjon av varmesystem Individuell oppvarming er et komplekst hydraulisk system. Den består av et nettverk av radiatorer med rør og et fyrrom. Installasjonen bør utføres av spesialister, men etter å ha lest artikkelen kan du alltid kontrollere arbeidet sitt..

Vegghengt installasjon av kjele

Den veggmonterte kjelen er et fyrrom med innebygd sikkerhetsventil, trykkmåler, sirkulasjonspumpe og ekspansomat (ekspansjonstank). Kjelen har to utganger (forsyning og retur). Et rørsystem er koblet til dem.

Tilkoblingsdiagram med forsyning: “avstengningsventil” – “amerikansk” (montering).

Beslaget er konstruert slik at rørsystemet til den veggmonterte kjelen er sammenleggbart, og det er enkelt å koble kjelen fra den for reparasjon eller utskifting..

Tilkoblingsdiagram med returstrømmen: “stoppekran” – “amerikansk” – “grovfilter – sump” (installert horisontalt, med mutteren nede!) – “stoppekran” – “amerikansk”.

Gulvstående kjelinstallasjon

Den gulvstående kjelen har et mer komplekst rør, siden sikkerhetsgruppen, pumpen og ekspansomaten er installert utenfor.

En sikkerhetsgruppe plasseres på forsyningen, som er plassert øverst, og deretter en kran med beslag.

Det er viktig å følge tilkoblingssekvensen! Ellers, hvis du setter avstengningsventiler mellom kjelen og sikkerhetsgruppen, kan det oppstå et sammenbrudd når kranen er stengt. Det er nødvendig å avlede vannutslipp fra sikkerhetsventilen til siden av kjelen, for å unngå skade på fyrrommet..

Følgende er plassert på returen: “avstengningsventil” – “sirkulasjonspumpe for oppvarming” (rotoren er installert horisontalt i strømningsretningen til kjølevæsken i systemet, koblingsboksen må være øverst !) – “grovfilter” (mutter nederst!) – “tapp” – “Tee” – “tapp” (for å fylle systemet) – “tapp” (for tanken) – “expansomat” (ekspansjonstank).

Volumet på ekspansomaten er 1/10 av forskyvningen av kjølevæsken i varmesystemet.

Tanken må tas mer enn den beregnede størrelsen med 50%.

Tanken må stå foran pumpen! Ikke sett en tilbakeslagsventil i et enkelt varmesystem!

Radiatorrør

Det er flere måter å koble radiatoren til varmenettet. Mye brukt-to-rør (såkalt radial, oppsamler eller blindvei) med diagonal rørtilkobling.

Tre typer kraner kan installeres på radiatoren:

  • ball;
  • ventil;
  • termisk kran.

I radiatorrørene, når det er oppvarming med en automatisk kjele, kan kraner med trykkventiler brukes. Ellers (på en kjele med fast brensel) – ikke bruk kraner med termiske hoder!

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo